reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

reklama
Czy są tu jakieś mamy, które stosowały pieluchy wielorazowe? Mam na myśli otulacze/kieszonki + wkłady?

Czoperek - moje dwie znajome nakręcaly jedna drugą, że nie będą używać pampersów tylko te wielorazowe. Ja się w łeb pukalam, bo to strasznie drogie. One mówiły, ze zestaw kosztuje od 600-1000 zl. No, ale przy wyliczeniach, ze na zwykłe idzie kolo 5 tysi... ale histora obu skończyła się tak, że dzieci mają ponad rok a pieluszki leżą nieuzywane. Jedna mówiła, że te majteczki z wkldem są na tyle duże, że przeszkadzają dzieciaczkowi raczkowac. Do tego ona miała plan, że nauczy roczne dziecko robic na nocnik. Jak zawsze na planch się skończyło :-) wróciła do pracy a przegieciem by bylo kazac nian bawic sie kupą.
Druga uzywala w domu, ale np w czasie drzemki się przekrecaly i przeciekaly. Pozatym jej mąż stwierdzil, że nie bedzie się bawil w wurzucanie kupy, zapieranie i pranie :-)
Wiecie, ktos wymyślil pampersy i chwala mu za to. Zwijasz, wyrzucasz i tylko zapach zostaje :-) jezeli chcecie w to zainwestowac, radze dopiero po porodzie kupowac, na odpowiedni rozmiar i tylko kilka sztuk na próbę :-)

Tadaaam :D

Załączniki

• 1423579185652.jpg
    1423579185652.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 45
  • 1423579199745.jpg
    1423579199745.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 44
  • 1423579213659.jpg
    1423579213659.jpg
    37,1 KB · Wyświetleń: 48
  • 1423579224548.jpg
    1423579224548.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 46
Czytam wątek na naszym forum i jest dużo zadowolonych mam. Owszem wiele zależy od pieluszki, niektóre są kiepskie, przeciekają itp. Ja też nie zamierzam inwestować kilku stów w cały zestaw, który być może okaże się niewypałem. Może na początek kilka sztuk, żeby spróbować i ewentualnie jak wypalą - dokupić. Im więcej czytam, tym bardziej się przekonuję. Nie chodzi tu tylko o kwestię ekonomiczną, ale również ekologię, mniej chemii dla dzidziusia i oczywiście szybsze odpieluchowanie ;) Zobaczymy

Hej dziewczyny. Ja znów kieruje do Was pytanie. Mam niskie ciśnienie , jakie domowe sposoby proponujecie? Lekarka w sumie nie dała mi super rad. Powiedziała pij dużo wody., a ja pije , wiec może jakieś inne pomysły ?

Marcysia ja polecam mojego M na tydzień w zestawieniu z młodym, ostatnio tak mi podnieśli ciśnienie że z nosa krew mi się puściła :-D. A na poważnie ja też mam standardowo niskie ciśnienie i lekarz nic mi na to nie zalecił.

reklama
Marcysia, a co złego jest w niskim ciśnieniu? Jakie masz? ja też mam nie za wysokie - 107/71, ale nikt mi nie mówił, że to źle. Nawet wolę mieć niskie niż wysokie, z wysokim więcej problemów...

Do góry