reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

reklama
Czy są tu jakieś mamy, które stosowały pieluchy wielorazowe? Mam na myśli otulacze/kieszonki + wkłady?

Czoperek - moje dwie znajome nakręcaly jedna drugą, że nie będą używać pampersów tylko te wielorazowe. Ja się w łeb pukalam, bo to strasznie drogie. One mówiły, ze zestaw kosztuje od 600-1000 zl. No, ale przy wyliczeniach, ze na zwykłe idzie kolo 5 tysi... ale histora obu skończyła się tak, że dzieci mają ponad rok a pieluszki leżą nieuzywane. Jedna mówiła, że te majteczki z wkldem są na tyle duże, że przeszkadzają dzieciaczkowi raczkowac. Do tego ona miała plan, że nauczy roczne dziecko robic na nocnik. Jak zawsze na planch się skończyło :-) wróciła do pracy a przegieciem by bylo kazac nian bawic sie kupą.
Druga uzywala w domu, ale np w czasie drzemki się przekrecaly i przeciekaly. Pozatym jej mąż stwierdzil, że nie bedzie się bawil w wurzucanie kupy, zapieranie i pranie :-)
Wiecie, ktos wymyślil pampersy i chwala mu za to. Zwijasz, wyrzucasz i tylko zapach zostaje :-) jezeli chcecie w to zainwestowac, radze dopiero po porodzie kupowac, na odpowiedni rozmiar i tylko kilka sztuk na próbę :-)

Tadaaam :D

Załączniki

• 1423579185652.jpg
    1423579185652.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 41
  • 1423579199745.jpg
    1423579199745.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 41
  • 1423579213659.jpg
    1423579213659.jpg
    37,1 KB · Wyświetleń: 41
  • 1423579224548.jpg
    1423579224548.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 43
Czytam wątek na naszym forum i jest dużo zadowolonych mam. Owszem wiele zależy od pieluszki, niektóre są kiepskie, przeciekają itp. Ja też nie zamierzam inwestować kilku stów w cały zestaw, który być może okaże się niewypałem. Może na początek kilka sztuk, żeby spróbować i ewentualnie jak wypalą - dokupić. Im więcej czytam, tym bardziej się przekonuję. Nie chodzi tu tylko o kwestię ekonomiczną, ale również ekologię, mniej chemii dla dzidziusia i oczywiście szybsze odpieluchowanie ;) Zobaczymy

Hej dziewczyny. Ja znów kieruje do Was pytanie. Mam niskie ciśnienie , jakie domowe sposoby proponujecie? Lekarka w sumie nie dała mi super rad. Powiedziała pij dużo wody., a ja pije , wiec może jakieś inne pomysły ?

Marcysia ja polecam mojego M na tydzień w zestawieniu z młodym, ostatnio tak mi podnieśli ciśnienie że z nosa krew mi się puściła :-D. A na poważnie ja też mam standardowo niskie ciśnienie i lekarz nic mi na to nie zalecił.

reklama
Marcysia, a co złego jest w niskim ciśnieniu? Jakie masz? ja też mam nie za wysokie - 107/71, ale nikt mi nie mówił, że to źle. Nawet wolę mieć niskie niż wysokie, z wysokim więcej problemów...

Do góry