reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Witaski :)

Marcysia - udanego wyjazdu :)

Ciasteczko - odpoczywaj

GingerBaby - gratulacje z okazji L4 :)

Smile - dobiłam jeszcze lodami z bitą śmietaną, brzoskwiniami i polewą czekoladową a potem sporym kawałem pizzy. Dziś po prostu takie bomby kaloryczne, że pewnie z 1 kg mi właśnie przybyło :) A Tomiee Tipiee to najlepsza marka butelek według mnie. Jak mieszkałam w UK to wszystko mieliśmy TT. Kubki niekapki, zestaw talerzy i sztućców, butelki, smoczki itd :)

Mamuśka - ile z oszukanych osób tego nie zrobi? I sobie kibitka zarobi. Taaa, jasne. Nie zauważyła wady. A może nawet tego wózka nie ma? A foty z netu gdzieś pościągała. Ja bym się zapytała co to za wada? I jeśli nieznaczna to zaproponowałabym obniżenie ceny. Ciekawe co by zrobiła :) Przypomniałaby sobie, że to jednak wózek sąsiadki :) hehe
A szkoła mojego Piotrusia nie jest integracyjna i nawet nie ma takiej klasy.

Mamamm- mi też się marzy lodowisko ale boję się. Zawsze podczas jazdy upadałam i teraz na pewno bym się tez wywaliła. A to zbyt duże ryzyko. Mój młody nie jeździł na łyżwach. Chciałam go zabrać w tamtym roku ale nie chciał bardzo. Więc sam raczej nie pojeździ. A P w pracy, więc choć to też przyszło mi do głowy to z racji troski o Juniora nie zaryzykuję.

No i dostałam info o wysyłce :) Sprawdziłam - zamówienie złożyłam 11 w niedzielę. Więc tak wychodzi - około tygodnia. Czyli jak dziś wysłane (przed chwilą info dostałam) to dopiero w poniedziałek będzie czy jutro? Bo z tego co wiem to w soboty kurierzy raczej nie pracują.

Piję sobie Wareczkę Radler mniam mniam :) Dziś już tyle kalorii przyjęłam, że co mi tam jeszcze :))))

reklama
Gosiula no ciężko stwierdzic... Tak czy siak okazała się nieuczyciwa...
mamamm no do każdej zmiany w wyglądzie trzeba się przyzwyczaić:tak:
Nati przybijam piątkę, bo u nas też chyba zęby na tapecie... Zagilał sie, a to własnie przeważnie na zęby. Jak się przebije ząb, katar znika.
No i nasze dzieci chyo ba w takim wieku, bo Antek też za mną jak cień chodzi. Nie ma szans, żebym komputer dotknęła jak jest bo wciska mi wszystko, albo wrzeszczy, więc zawsze zasiadam jak śpi :)
a i cieszę się, że pomogłam z notatnikiem :)
Marcyia super, ze tak fajnie spędzacie czas!
karina hehe no ale sam fakt, że pomyślałaś, żeby nas nadrobić- szacunek :) Zapraszamy :)
Ginger to leń się ile wlezie :):):)
malutka hehe no chyba każda babcia marzy o wnusi :)
ale na pewno będzie kochać równie mocno! :)
MalaZosia noo dokłądnie, dlatego własnie myślę, że powinniśmy to zgłosić. Mamy nr konta, nr tel. Żeby chociaż postraszyć, niech się zastanowi dziewucha

Minka - ja budzę się z twardym brzuchem, ale nie stanowi to żadnego dyskomfortu dla mnie.
Lolcia - teraz gender, szał ciał, może zięcia zamiast synowej będę miała? :)
Martyna - ta to już jest ze starszymi ludźmi, boją się lekarzy jak diabeł święconej wody :/ bądź dobrej myśli, nie takie rzeczy dziadek musiał przeskoczyć :*
Koga - fajnie, że tak się jednoczycie na waszym osiedlu :) zawsze człowiek inaczej funkcjonuje, jak wie koło kogo mieszka, no i że można na siebie liczyć.
Malgos - piękna pamiątka ze ślubu! Jednak baby potrafią :D
MalaZosia - super pomysły na spędzanie czasu z synkiem - też chcę takie ferie! ;)
Mamuska88 - dobrze, że babeczka przemówiła... bierz pieniądze i finał, nie ma co robić z nią interesów.
A ja dzisiaj chodziłam po koleżankach jak ksiądz po kolędzie :p Jakoś się zgrały i wszystkim pasowało na dziś się umówić, no to w auto i dzida;) także miło i wesoło :) na obiados narobiam łazanek, bo passa na kapuchę trwa, więc jutro też mam z banieczki obiad. W wątku zakupowym napisałam o stronce Ubranka dla niemowląt, Ubranka dziecięce - Szafa-bobasa.pl nie wiem czy tam zaglądałyście, dzisiaj poleciła mi ją kumpela, ceny niskie, a jakoś towaru super ;)

Ginger gratulacje z okazji L4. Ja siedzę na takowym już od połowy listopada.
Mamuśka MałaZosia ma dobry pomysł. Może spróbuj tą babke wybadać czy na prawde ma ten wózek. Ale pewnie kręci żeby kasę zarobić .A nóż kilka osób się natnie tak jak Ty i przymkną oko bo niby dziecko w szpitalu a parę stówek wleci lekko.
MałaZosia właśnie narobiłaś mi ochoty na taką wareczkę. A do męża nie mogę się dodzwonić żeby kupił. I co teraz? Muszę zadowolić się czymś innym.
Malutkans to nazywa się właśnie skleroza ciążowa. Ja jak idę na zakupy to zapominam kupić połowy rzeczy.Może po porodzie nam przejdzie. Bo jak gdzieś dziecko zgubimy...
Ciasteczko współczuję przygód z zębami. A co do ciężkiego dnia to ja u siebie zauważyłam pewną zależność : im dłużej leżę na kanapie tym czuję się gorzej.
Karina chyba łatwiej będzie być Ci na bieżąco niz przeczytać te prawie 600 stron. Chyba ,że masz dużo wolnego czasu.
Marcysia fajna wycieczka i sto lat dla męża.
Minka jak możesz to zmykaj na L4 i odpoczywaj póki sie da.
Nati przerabiałam okres tylko mamusia. Teraz jest juz trochę lepiej ale i tak jak jestem w domu to zawsze jestem na pierwszym miejscu do wszystkiego. Tylko słychać mamusiu.....
Mammma przyzwyczaisz się do nowej fryzurki. Ja mam krótkie włosy od 7 stycznia i już do nich przywykłam.
Alkmena dla Ciebie też gratki z okazji L4. A do września 2016 zleci a wtedy będziemy płakaly ,że to już.

Moje dziecię śpi. Chyba jednak go rozłoży. Będziemy walczyć z wirusami.

Hej

U mnie zle. Przez cały dzien tak mnie bolało bardło ze nie mogłam ani przełykać, ani mówć. Masakra jakas. Teraz boli duuuuzo mniej, choć nadal czuję to mam taki elegancki katar ze nie mogę oddychać nosem. super poprostu. Zrobiłam sobie inhalacje solą i licze na cud.
Brakuje mi tylko Alana zarazić, który przechodzl tydzien do przedszkola zdrowy...

Dołączam do mamusiek co czują delikatne ruchy. Mój synuś spokojniutki póki co, czuję go tez niezbyt często i bardzo delikatnie. W niedzielę zacznie mi sie 22tc. Alan na tym etapie kopał jak zawodowy piłkarz :-)

Justyna mój chodzi do panstwowego przedszkola i nie przyjmują tu chorych dzieci, a jesli zauważą ze dziecko kaszle czy smarka to dzwonią po rodziców zeby je w tej chwili odebrać. Dodatkowo jesli rodzic twierdzi ze dziecko jest zdrowe, a panie uwazają inaczej to trzeba przyniesc zaswiadczenie, np od alergologa ze dziecko jest alergikiem i stąd ma katar który nie zaraża.
Dla porówniania znajoma ma dziecko w prywatnym przedszkolu i mówi ze u nich mozna prowadzic dzieci z katarem... No a potem to jedno dziecko zarazi cała grupę i wszyscy mają katar... Bezsensu

Małgoś piękny prezent zrobiły ci kolezanki z forum.. Chyba bym sie popłakała ze wzruszenia :)

Kasia tez bym sie wkurzyła... Współczuje , człowiek sie nastawi, czeka a tu pozniej du*p

Mamuska no to niefajnie wyszło z tym wózkiem... Przesłała ci chociaż już te pieniądze?

Mamamm zazdroszczę lodowiska, kochałam kiedyś jezdzić na łyżwach. Chętnie zabrałabym synka, niechby sie uczył jazdy, ale w ciąży boję się jakoś, a mąż nigdy nie był i jezdzic nie umie :/

MałaZosia ja czesto dostaję paczki kurierskie, czy cos dla siebie czy do salonu zamawiam i niekiedy zdarza sie ze kurierzy przyjezdzają w soboty, ale bardzo rzadko.

MammaMila fajne i niedrogie ubranka na tej stronie. Trzebe chyba osobny wątek założyć i tam wrzucać wszystkie ciekawe linki zeby nie poginęły tutaj..

Hej :) dzis nocka fajna. Mlody ladnie przespal to i matka wyspana :D trzeba korzystac bo juz coraz mniej czasu na taki luksus :D zaczynaja mnie lapac skurcze nog w nocy mimo, ze przed spaniem pije magnezik. W dodatku od kilku nocek snia mi sie glupoty. Macie cos podobnego?
MalaZosia w-z oooo ale bym zjadla :D ogolnie lubie takie ciasta ale nie pieke bo u nas nie ma kto tego jesc a kupic dobrego nie mam tutaj nawet gdzie :( a z tym pociagiem to jakby sporo sniegu teraz na feriach bylo to widoki za oknem xudne i dzieciaki pewnie bylyby zachwycone :)
Smile ty ogladalas polozne a ja ostatnio dorwalam zdjecia chlopcow te pierwsze i juz nie moge doczekac sie czerwca :)
Mamuska szkoda tego wozka tym bardziej, ze pisalas o dobrej cenie. A patrzylas na jakiego angielskiego ebaya? Czasem mozna sie dogadac z nimi co do wysylki :)
W core uwierze jak sie urodzi i powiedza to dziewczynka :D
Alkmena milego odpoczywania :D
Mamamm przyzwyczaisz sie :D ja lubie krotkie bo raz dwa wysuszysz troche lakieru i cyk gotowe :D
Nati u nas w szpitalu nie bylo zadnego problemu jezeli ktoras mama pokarmu nie miala albo dziecko potrzebowalo wiecej. Mieli takie malutkie buteleczki czyba mleko nan o ile dobrze pamietam i do nich dawaly smoczki. Nie trzeba bylo swoich nosic :)
Minka to skorzystaj z tego l4 i zacznij odpoczywac :)
Marcysia ja w wawie nigdy nie bylam i jakbym miala wybierac to wole cieple kraje o tej porze roku :D ale mezus pewnie zachwycony :)
Karina wkrecisz sie wkrecisz nie masz zreszta wyjscia :p
Gingerbaby wiec teraz bedziesz sie luuuzic :)
Ciasteczko jak corcia po urodzinkach?
Mamma-mila haha moze i ziec :D mnie tam jedno (przynajmniej na chwile obecna) byle szczesliwi byli :D
Sosnowiczka zdrowka :)
Mi sie wczoraj wreszcie udalo z najmlodsza pociecha pobawic. Tak sie szamotalo i nawet jak przylozylam reke to nie przestalo a potem na zaczepki kopniakami reagowalo. Dalabym szanse chlopu poczuc malenstwo ale, ze mnie w poludnie do lez doprowadzil to ciche dni. Niech sie buja. Ja mam humorki, chora jestem, nocka byla kiepska a on jeszcze mnie wkurzyl.
Napadalo nam sniegu :D mam nadzieje, ze sie utrzyma przynajmniej do 10 to jakiego mini balwanka ulepimy :D

hej..zasiadam ze słabą kawą..coś ostatnimi nocami Dawid często się budzi i marudzi w związku z czym rano jestem mało przytomna..jeden plus, że przyzwyczaję się do nocnego wstawania. Dziś wraca mój mąż i chyba podjedziemy po obiedzie na jakieś łazikowanie po galerii bo chciał sobie kupić jakieś spodnie a może i ja coś znajdę dla siebie bo w żadne się nie mieszczę;/

wczoraj jak się położyłam na lewym boku to maluszek tak mnie kopnął z prawej strony, że widać było jak coś wystaje pod skórą:-D puknęłam go i schował;dddd i pomyśleć, że niedawno co dopiero zaczął swoje pląsy a tu już porządne kopniaki.

Minka ja też mam łożysko na przedniej ścianie tak jak z Dawidkiem i zarówno jego jak i tego maluszka odczuwam bardzo mocno i wyraźnie..
lolcia zazdroszczę śniegu;d u mnie wiosna.
mamma-mila fajnie, że odwiedziłaś koleżanki..ja zaszyłam się w domu i tylko dostaję smsy czy wszystko ok bo mnie nigdzie nie widać..wczoraj była jedna kumpela u mnie.
Nati u mnie w szpitalu też nie było problemu z pokarmem..miałam swój dopiero na 4 dobę jak wróciłam do domu a synek karmiony był sztucznym ze szpitalnej butelki.
Sosnowiczanka zdrówka życzę.
mamamm zazdroszczę odwagi w ścięciu włosów..ja długich nie mam ale bardzo słabe i rzadkie więc krótka fryzurka by mi pasowała ale boję się ściąć.
Ginger najważniejsze, że jesteś już spokojna.
Mamuska z tym wózkiem nieźle babeczka nakręciła..ludzie mają tupet.

i co ja miałam jeszcze napisać..nie pamiętam;(

Minka
Czemu twierdzisz ze jak lozysko na przedniej scianie to malo czujesz rucghy?? PYytam bo ja mam na pzzedniej scianie a tak mnie frania mala kopie ze az brzucho mi sie caly rusza i czuje ja doskonale :-) moje ruchy czulam bardzo szybko ale chyba wiem skad sie to bierze. Mam mniej wod niz z chlopcami. Wiec sila rzeczy ruch dziecka tak woda nie hamuje. Afi norma jak mi gin wczoraj mowil od 2-8 a ja mam 3,58 i kazal mi wiecej pic bo jest w normie ale lepiej zeby bglo wiecej.

Ewcik
Ja czulam bardzo szybko i teraz bardzo wyraznie. Ale to juz moja 3 ciaza. Ja czulam od 15 tc i 4 d. Teraz mala sie budzi ze mna po jedzeniu po 5 minutach sie rusza pozniej wali w kimono i jak ide spac tez sie rusza :-)

Alkmena
No to super ze bedziesz juz w domciu :-) mi powiem szczerzs brakuje styrania po robocie i szybkiego zasniecia :-)

Mamuska
Wspolczuje z tym wozkiem bo fajny byl...:-\

Lacze sie z cierpiacymi na bol glowy... ale to chyba juz od tego szpitala... lacznie od 16 grudnia w szpitalu przebywam juz 25 dzien... bbrr jeszczemi dali babke co pierdzi smarka chrzonka i nie pozwala otwierac okna bo jej zimno... wykonczyc sie idzie. Od 6 rano nawija a ja przykrywam glowe oduszka zeby jeszcze pospac... i pali swiatlo od 6 i to lampe nade mna bo jej lampa ja za mocno razi aaagggrrrr

Cześć :-) tutaj kolejna czerwcóweczka. Termin mam na 06.06 i wlasnie dzisiaj przekroczyłam półmetek ciąży. Jestem tu bardzo nowa,bo wlasnie przed chwila do Was dołączyłam. Pozdrawiam wszystkie mamusie :-)

reklama
Do góry