reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

MałaZosia - mój chodzi chętnie i jak wchodzi do klasy to też zapomina o teściowej ale.... chce, żeby była do dzwonka "pod ręką"
Co do reszty zgadzam się w 100%, ja chodziłam do tej samej szkoły co Michał i od pierwszego dnia chodziłyśmy same z koleżanką... większa przestępczość... więcej samochodów... za moich czasów biegało się po ulicy bawiąc z sąsiadami a teraz furtka na klucz i dziecko ma tylko podwórko do zabawy :/
Jeśli chodzi o aptekę - ja brałam również za pobraniem - zadzwoń do nich to powiedzą czy na coś czekają... ja info z UPS dostałam po 22.00, że przesyłka będzie dostarczona następnego dnia.
Stosowałas już kiedyś ten Otovent? My spróbowaliśmy raz... skończyło się płaczem i więcej nie próbowałam.

GingerBaby - jutro robię na dwóch blachach i na jednej wypróbuję dżem :) dzięki :-D
Co do ruchów córeczki - nie martw się na zapas... jeśli na USG wszystko OK to tak jest... moja koleżanka w pierwszej ciąży poczuła ruchy dopiero w 22 tygodniu

Gosiula - gratki córeczki :-D

koga - a co się dzieje z Twoim TV?

idę spać :) dobranoc :)

reklama
Hejo z rana :)

Alkmena - kiedyś stosowałam ale młody ciągle miał katar, później gdzieś przepadło. Ja nie mam wyboru i młody musi tego używać, inaczej będzie miał ciągle problemy z uszami i ze słuchem. A przecież do tego dopuścić nie mogę by przez moje zaniedbanie czy swoje fochy miał słaby słuch. Generalnie młody dawał radę. Tylko to żmudne, bo 3 x dziennie musimy po 3 wdmuchnięcia i tak przez ponad miesiąc. I do kontroli. Mam mu też pilnować by kataru nie miał. Ale to nie takie proste, bo 90% dzieci ma ciągle katar.

Koga - i tak powinno być ze szkołą. U nas jest za luźno. Kiedyś byłam świadkiem jak mama ubierała 10 latka, bo sam chyba nie umiał :-D To wtedy mój 6 letni Piotrek sam to skomentował aż kobiecie się głupio zrobiło. Bo mój młody od stóp do głów samodzielnie a ten stał jak hrabia i go mama ubierała. To już dla mnie robienie z dziecka kaleki. Jeszcze może mu kroi kotleta i tyłek wyciera? :)

Lecim do szkoły. Młody kończy się ubierać. Do później :)

Mammamila to ładnie bryka Edłardo, ćwiczyć chce z mamusią:D
Mój spaniela tak mordule kładzie ale on od zawsze taki przytulas, niech poczeka aż go mały skopie:D

Minka u mnie też spokój z twardnieniem brzucha ale ja biorę magnez raz dziennie 1tab.

Malgos u mnie też tylko to co dziś zrobiłam a później już glukoza.

Gosiula gratki corci:)

MalaZosia cytrynowy najlepszy a pół litra to nie tak dużo he he:D

Justyna, Ginger nie martwcie się ja z Majka też jakoś w 22 tyg dopiero poczułam:)

Koga o widzisz a mi mówili zmywac bepanthen, purelanu nie musiałam myć:) wow to długo wytrzymujesz bez tv:)
Haha smaki masz extra:D

Alkmena u nas pod szkoła teraz jeżdżą jak wariaci, strach same dziecko puścić.

No młoda w szkole ja po badaniach to mogę iść kawke robić:D

Witam , my spędzamy z mężem weekend w Warszawie. Wczoraj teatr a dzis warsztaty kucharskie. A to widok z naszego hotelu :) pozdrawiam wszystkie mamuśki :) ImageUploadedByForum BabyBoom1421393328.007071.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1421393328.007071.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1421393350.221441.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1421393328.007071.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1421393328.007071.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 52
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1421393350.221441.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1421393350.221441.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 37
Ginger, ja synka też poczułam ruchy ok. 21 tyg. i ruchy były słabo wyczuwalne, ale to chyba przez łożysko bo było na przedniej ścianie, a teraz łożysko mam na tylnej ścianie i ruchy są bardzo mocno odczuwalne, nie wiem czy ma to związek ale z moich odczuć wynika że tak. Ja już po śniadanku mały w przedszkolu i w końcu mam czas dla siebie.

Witam sie i ja :) nocka tragiczna. Mlody wyl co chwile takze pobudki co 30-60min. Na szczescie szybko zie uspokajal ale mi ciezko bylo zasnac. Bedzie dlugi i meczacy dzien...
MalaZosia bardzo podoba mi sie torcik ze swinka pepa, ktory wkleilas :D cuuudo :) odnosnie wczesniakow z mikim swoje przeszlismy, niezliczone wizyty i setki godz reh a i tak nie dal mi tak popalic jak kacperek - donoszony :D biedny Piotrus zdaje mi sie, ze takie akcje jak piszesz beda coraz czesciej wg mnie to efekt bezstresowego wychowania
Missis a moze skarga do dyrektora byc cos pomogla? To co opisujesz to jak z jakiego horroru a nie ze szpitala
Mamma-mila no nie mow, ze nie chcesz synowej :D ja pewnie doczekam sie dwoch :D
Gosiula to gratki coreczki :)
Ide na sniadanko :) milego dzionka mamuski :)

Witam i ja porannie;)
Moj Maly przespal pieknie do 6, wypil mleko, ale jeczal, kokosil sie i myslalam, ze nie usnie. W koncu padl i spi nadal! Jak sie obudzilam to az polecialam spr czy na pewno wszystko ok, bo ob tak nie spi! Pierwszy raz przez rok jego zycia wstalam pierwsza heehe

Mamma-mila cwiczyc chce chlopak;)
Czekamy teraz na zdjecia lupow;)

Ginger ja mam zaczety 20tc, druga ciaza, a ruchy czuje rzadko i delikatne. Nie martw sie, jak lekarz mowi, ze jet ok to jest ok;) poczujesz, a jeszcze nie raz bedziesz prosila babla w brzuchy, zeby sie uspokoil;p

Marcysia oo super;) a to tak sobie na wycieczke pojechaliscie, czy macie cos do zalatwienia?

Lolcia wspolczuje nocki... Myslisz ze Mlody tak przezywa przedszkole, czy cos go rozlklada?
A podjelas dezycje?

Koga plja bardzo malo tv ogladam, wiec oewnie nie plakalabym szzegolnie gdybym nie miala;)
S super u Was z tym odbieraniem

MalaZosia masakra... Nieltorzy naprawde robia z dzieci kaleki...

Wczoraj babka id wozka po kilku moich tel odebrala, powiedziala, ze nie moze rozmawiac. Na szybko zapytalam czy wyslala, powiedziala, ze tak, ze wieczorem akbo rano, do 9 wysle mi nr przesulki. Oczywiscie cisza...

reklama
No mi się WAWA tylko z praca kojarzy;-) i z myślą na który IC do poznania zdaże i co jeszcze muszę w pociągu zrobic;-)
Ale raz byliśmy cala ekipa 3 dni na weselu i bardzo podobalo nam się planetarium i muzeum powstania polecam!

Lolcia bieda ku trzymaj się! Może wyczerpujący spacerek a potem rodzinna drzemka poobiednia;-)

Alkmena - to trochę wina rodziców ta izolacja, choć czasem jak ktoś mieszka przy ruchliwej ulicy to rozumiem, na naszym osiedlu domków furtki po otwierane a dzieci cala banda latają po ulicy, w ogonie zawsze ta najmniejsze 4 i 5 latki :-D
Czasem mam z 10 dzieci w domu bo chcą się napić albo zrobily się strasznie glodne, albo ktoś chce siku - różne dzieci z sąsiedztwa czasem w domu zastaje po powrocie z pracy;-) raz nawet zastalam sąsiada oglądającego mecz ze swoim synem natomiast nie zastalam ani męża ani moich dzieci:-D

Mapa Zosia u nas dyrekcja się wkurzyla i powiedzieli, ze nie są w stanie pilnować bezpieczeństwa jak caly tabun rodziców lazi po szkole i rozumiem, bo jakby potem się cos stali to bylyby pretensje jak to obcy czlowiek do szkolny wszedl

Kasia u mnie bepanthen zagoil mi ranki i wszyscy lekarze i polozne mówili że tylko to można, dzialal to nie drazylam tematu czy jest cos jeszcze;-)

Co do TV to wiatr, deszcz, śnieg i slabe mocowanie anteny w sumie my malo oglądamy, ale jesienią to ja czasem lubię się odmozdzyc:rofl2: wiosna latem to i tak wieczory na tarasie wiec TV nie istnieje

Do góry