reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

MałaZosia - mój chodzi chętnie i jak wchodzi do klasy to też zapomina o teściowej ale.... chce, żeby była do dzwonka "pod ręką"
Co do reszty zgadzam się w 100%, ja chodziłam do tej samej szkoły co Michał i od pierwszego dnia chodziłyśmy same z koleżanką... większa przestępczość... więcej samochodów... za moich czasów biegało się po ulicy bawiąc z sąsiadami a teraz furtka na klucz i dziecko ma tylko podwórko do zabawy :/
Jeśli chodzi o aptekę - ja brałam również za pobraniem - zadzwoń do nich to powiedzą czy na coś czekają... ja info z UPS dostałam po 22.00, że przesyłka będzie dostarczona następnego dnia.
Stosowałas już kiedyś ten Otovent? My spróbowaliśmy raz... skończyło się płaczem i więcej nie próbowałam.

GingerBaby - jutro robię na dwóch blachach i na jednej wypróbuję dżem :) dzięki :-D
Co do ruchów córeczki - nie martw się na zapas... jeśli na USG wszystko OK to tak jest... moja koleżanka w pierwszej ciąży poczuła ruchy dopiero w 22 tygodniu

Gosiula - gratki córeczki :-D

koga - a co się dzieje z Twoim TV?

idę spać :) dobranoc :)

reklama
Hejo z rana :)

Alkmena - kiedyś stosowałam ale młody ciągle miał katar, później gdzieś przepadło. Ja nie mam wyboru i młody musi tego używać, inaczej będzie miał ciągle problemy z uszami i ze słuchem. A przecież do tego dopuścić nie mogę by przez moje zaniedbanie czy swoje fochy miał słaby słuch. Generalnie młody dawał radę. Tylko to żmudne, bo 3 x dziennie musimy po 3 wdmuchnięcia i tak przez ponad miesiąc. I do kontroli. Mam mu też pilnować by kataru nie miał. Ale to nie takie proste, bo 90% dzieci ma ciągle katar.

Koga - i tak powinno być ze szkołą. U nas jest za luźno. Kiedyś byłam świadkiem jak mama ubierała 10 latka, bo sam chyba nie umiał :-D To wtedy mój 6 letni Piotrek sam to skomentował aż kobiecie się głupio zrobiło. Bo mój młody od stóp do głów samodzielnie a ten stał jak hrabia i go mama ubierała. To już dla mnie robienie z dziecka kaleki. Jeszcze może mu kroi kotleta i tyłek wyciera? :)

Lecim do szkoły. Młody kończy się ubierać. Do później :)

Mammamila to ładnie bryka Edłardo, ćwiczyć chce z mamusią:D
Mój spaniela tak mordule kładzie ale on od zawsze taki przytulas, niech poczeka aż go mały skopie:D

Minka u mnie też spokój z twardnieniem brzucha ale ja biorę magnez raz dziennie 1tab.

Malgos u mnie też tylko to co dziś zrobiłam a później już glukoza.

Gosiula gratki corci:)

MalaZosia cytrynowy najlepszy a pół litra to nie tak dużo he he:D

Justyna, Ginger nie martwcie się ja z Majka też jakoś w 22 tyg dopiero poczułam:)

Koga o widzisz a mi mówili zmywac bepanthen, purelanu nie musiałam myć:) wow to długo wytrzymujesz bez tv:)
Haha smaki masz extra:D

Alkmena u nas pod szkoła teraz jeżdżą jak wariaci, strach same dziecko puścić.

No młoda w szkole ja po badaniach to mogę iść kawke robić:D

Witam , my spędzamy z mężem weekend w Warszawie. Wczoraj teatr a dzis warsztaty kucharskie. A to widok z naszego hotelu :) pozdrawiam wszystkie mamuśki :) ImageUploadedByForum BabyBoom1421393328.007071.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1421393328.007071.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1421393350.221441.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1421393328.007071.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1421393328.007071.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 47
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1421393350.221441.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1421393350.221441.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 33
Ginger, ja synka też poczułam ruchy ok. 21 tyg. i ruchy były słabo wyczuwalne, ale to chyba przez łożysko bo było na przedniej ścianie, a teraz łożysko mam na tylnej ścianie i ruchy są bardzo mocno odczuwalne, nie wiem czy ma to związek ale z moich odczuć wynika że tak. Ja już po śniadanku mały w przedszkolu i w końcu mam czas dla siebie.

Witam sie i ja :) nocka tragiczna. Mlody wyl co chwile takze pobudki co 30-60min. Na szczescie szybko zie uspokajal ale mi ciezko bylo zasnac. Bedzie dlugi i meczacy dzien...
MalaZosia bardzo podoba mi sie torcik ze swinka pepa, ktory wkleilas :D cuuudo :) odnosnie wczesniakow z mikim swoje przeszlismy, niezliczone wizyty i setki godz reh a i tak nie dal mi tak popalic jak kacperek - donoszony :D biedny Piotrus zdaje mi sie, ze takie akcje jak piszesz beda coraz czesciej wg mnie to efekt bezstresowego wychowania
Missis a moze skarga do dyrektora byc cos pomogla? To co opisujesz to jak z jakiego horroru a nie ze szpitala
Mamma-mila no nie mow, ze nie chcesz synowej :D ja pewnie doczekam sie dwoch :D
Gosiula to gratki coreczki :)
Ide na sniadanko :) milego dzionka mamuski :)

Witam i ja porannie;)
Moj Maly przespal pieknie do 6, wypil mleko, ale jeczal, kokosil sie i myslalam, ze nie usnie. W koncu padl i spi nadal! Jak sie obudzilam to az polecialam spr czy na pewno wszystko ok, bo ob tak nie spi! Pierwszy raz przez rok jego zycia wstalam pierwsza heehe

Mamma-mila cwiczyc chce chlopak;)
Czekamy teraz na zdjecia lupow;)

Ginger ja mam zaczety 20tc, druga ciaza, a ruchy czuje rzadko i delikatne. Nie martw sie, jak lekarz mowi, ze jet ok to jest ok;) poczujesz, a jeszcze nie raz bedziesz prosila babla w brzuchy, zeby sie uspokoil;p

Marcysia oo super;) a to tak sobie na wycieczke pojechaliscie, czy macie cos do zalatwienia?

Lolcia wspolczuje nocki... Myslisz ze Mlody tak przezywa przedszkole, czy cos go rozlklada?
A podjelas dezycje?

Koga plja bardzo malo tv ogladam, wiec oewnie nie plakalabym szzegolnie gdybym nie miala;)
S super u Was z tym odbieraniem

MalaZosia masakra... Nieltorzy naprawde robia z dzieci kaleki...

Wczoraj babka id wozka po kilku moich tel odebrala, powiedziala, ze nie moze rozmawiac. Na szybko zapytalam czy wyslala, powiedziala, ze tak, ze wieczorem akbo rano, do 9 wysle mi nr przesulki. Oczywiscie cisza...

reklama
No mi się WAWA tylko z praca kojarzy;-) i z myślą na który IC do poznania zdaże i co jeszcze muszę w pociągu zrobic;-)
Ale raz byliśmy cala ekipa 3 dni na weselu i bardzo podobalo nam się planetarium i muzeum powstania polecam!

Lolcia bieda ku trzymaj się! Może wyczerpujący spacerek a potem rodzinna drzemka poobiednia;-)

Alkmena - to trochę wina rodziców ta izolacja, choć czasem jak ktoś mieszka przy ruchliwej ulicy to rozumiem, na naszym osiedlu domków furtki po otwierane a dzieci cala banda latają po ulicy, w ogonie zawsze ta najmniejsze 4 i 5 latki :-D
Czasem mam z 10 dzieci w domu bo chcą się napić albo zrobily się strasznie glodne, albo ktoś chce siku - różne dzieci z sąsiedztwa czasem w domu zastaje po powrocie z pracy;-) raz nawet zastalam sąsiada oglądającego mecz ze swoim synem natomiast nie zastalam ani męża ani moich dzieci:-D

Mapa Zosia u nas dyrekcja się wkurzyla i powiedzieli, ze nie są w stanie pilnować bezpieczeństwa jak caly tabun rodziców lazi po szkole i rozumiem, bo jakby potem się cos stali to bylyby pretensje jak to obcy czlowiek do szkolny wszedl

Kasia u mnie bepanthen zagoil mi ranki i wszyscy lekarze i polozne mówili że tylko to można, dzialal to nie drazylam tematu czy jest cos jeszcze;-)

Co do TV to wiatr, deszcz, śnieg i slabe mocowanie anteny w sumie my malo oglądamy, ale jesienią to ja czasem lubię się odmozdzyc:rofl2: wiosna latem to i tak wieczory na tarasie wiec TV nie istnieje

Do góry