reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Sympatyczna gratulacje!!!! Ale niespodzianka
Ginger ja na fb tez nie oznjamialam ;)
Fajnie was zobaczyć na fb jak wyglądacie :)
A mi się dzień zakończył do dupy zle wiadomości w rodzinie do tego kupiłam ramkę w ikei taka wielgasna pojechalam wywołać zdjęcia i co i kupa ramka się rozkleila :/

reklama
dziękuję ...:)
Wpadnę pozmieniać w tabelce i wkleję fotkę nóżek i cipcię córci :)

nowa wiadomość to i nowe suwaczek + avatar :) i am happy!!!

Sympatyczna gratulacje! Super wiesci;)
Ginger ja wlasnie zapomnialam w koncu zajrzec do Was na fb, dobrze ze prYpomnialas;)
Ale tez nie ujawnialam swojego stanu, Ci co maja wiedziec, wiedza, bo utrzymuja ze mna kontakt;)
Mamamm podZiel sie pizza;)

I zapomnialam, co komu... Ide spac, milego weekendu

Już troszkę nadrabiam. Nie wiem na ile mi się to uda ale się staram.
Kasia współczuję sytuacji u lekarza. Dobrze ,że wszystko ok. Ale stersa przeszłaś.
Mamuśka wózek całkiem fajowy. Jak już będziesz go miała to na się pochwal zdjęciami dokładnymi.
Martyna a co to za generalne porządki? Zazdroszczę zapału do sprzątania. I fajnie ,że z Nelką już lepiej. U nas też świnka pepa jest w czołówce.
Grabola ten detektor tętna napewno fajna sprawa. Masz rację jak już poczujemy ruchy to każda będzie spokojniejsza.
Małgoś to w sumie dobrze,że dopisuje Ci apetyt. Jedz , na zdrowie. A moje dziecko chodzi spać tak około 21.30. A każda próba położenia go wcześniej kończy się na tym ,że tylko muszę mu więcej książek czytać.
Sympatyczna super ,ze wszystko ok. I wielkie gratki córeczki. A w który tygodniu było 75% że to chłopiec?Ja chyba też tak jak Małgoś mogę sobie tylko pomarzyć.
Ginger ja też na FB nie pisała o ciąży. Nie czuje chyba takiej potrzeby. Kto ma wiedzieć,ten wie. Kanapka pysznie brzmi, i czosnek marynowany mmmmniam. Właśnie narobiłaś mi ochoty na pieczarki marynowane. Niestety sklepy już zamknięte.

Mamuska88- rodzice ponad 15 lat byli w Niemczech, teraz przymierzają się do przeprowadzki tutaj, ale moja mamka chce wracać i tak się nie mogą zdecydować, no zobaczymy. Urodzi się wnuk to pewnie osiądą już na stałe w PL :) A lumpki kocham i ubóstwiam, a jeszcze jak upoluję coś z metkami to już w ogóle, dla mnie to żaden wstyd i nie mam z tym problemu :D
Mam nadzieję, że wózek się sprawdzi-wygląda bardzo fajnie, a babeczka hm.. może potrzebowała kasy na "gwałt" :p
Kasia - co za babol okropny! Skoro ma taki lipny sprzęt to po co Ci w ogóle proponuje takie badanie :/ podejrzewam ile strachu się najadłaś...ale ważne, że Bejbi szaleje i nic mu nie jest :*
Martyna- motorek w tyłku się załączył i ostro działasz widzę! Uważaj tam na siebie:)
Justyna - chcieć to móc, dałaś czadu! Oby tak dalej:)
Sympatyczna- gratulacje! Kolejna parka w naszej ferajnie :) Może proporcja psitek do jajek nam się wyrówna? hihi
Ginger- to super weekend Ci się zapowiada, szalej póki możesz ;)) a na fb też się nie chwalę, kto ma wiedzieć to wie - dla mnie to nie jest miejsce na wstawianie zdjęć z usg, ale każdy robi to co lubi.

Ja dzisiaj zrobiłam sernik na zimno z malinami, kwaśnego mi się chce że hoho, a jak pomyślę, że jutro do obiadu wyciągnę z piwnicy ogórasy kiszone to ślinię się jak mops. Na szczęście smak na słodkie b.rzadko do mnie wita, bo inaczej bym się wykończyła czytając o waszych skitelsach i milkach :p

Normalnie jak człowiek nie zajrzy tu do was ze trzy razy w ciagu dnia to nie ma możliwości przeczytac wszystkiego tyle produkujecie ;)

GingerBaby ja ruchy czuję co prawda, ale mój syn tez leniwy, bo rzadko daje o sobie znać. Spokojne dziecko chyba mi sie tym razem trafi ;-) Alan jak byłam w połowie ciąży to żyć nocami mi nie dawał i w dzien zresztą tak samo- to zresztą mu do tej pory zostało, synuś żywe srebro ;) Normalnie czuje różnice :-)

Grabola dziś lekarka na prenatalnych powiedziała mi ze dziecko na tym etapie ciąży kilka razy dziennie zmienia swoją pozycje, położenie.

Ja prasować nie cierpię, i prasuje tylko to co naprawdę tego wymaga.

MammaMila pochwal się bodziakami!!!!

Mamuśka śliczny wózek! Co nie chciałaś czerwonego koloru???? Mój ulubiony!!!! :-)

Kasia a toś miała wizyte... :-( No nic, najważniejsze ze z dzieckiem wszystko w porządku, ale stresu współczuje!

Martyna my tez mamy VW Polo i ostatnio sie zastanawialiśmy czy nie trzeba by zmienić auta, ale doszliśmy do wniosku ze póki co nie, chyba ze faktycznie nie bedziemy sie w niego mieścić. No ale u nas autem głównie jeżdzi mąż do pracy, 10km w jedną stronę. Ja mam prace pod nosem, jazdzę rzadko, zazwyczaj na zakupy, czy do lekarza. Na wakacje raz czy dwa w roku, więc w sumie mozna sie przemęczyć, bo kupimy duze auto i w zasadzie mąż bedzie woził w nim powietrze do pracy. Ze zmianą w zasadzie nie mielibyśmy problemu na co, bo oboje preferujemy niemieckie samochody głownie VW..

MamaAnia a co to za umowa ma wejść???? Ja tez działalność prowadzą i składkę mam podobną do twojej. A co prowadzisz?
Z naszą służbą zdrowia to wogóle porażka... ;(

Sympatyczna Gratuluję córeczki!!!!!!!!!!!

MammaMila sernik z malinami... O Boże!!! Dajcie mi trochę!!!! Ja ostatnio objadam sie wieczorami lodami :zawstydzona/y:

MamaAnia a to ty teraz wyzszy zus płaciłas sobie?
Mnie coś ksiegowa mówiła, bo pytałam czy przy działalności rok maciezynskiego bede miala platny, to cos wlasnie wspominała ze czesc kobiety w ciazy zakladały jakąś firme, pracowały miesiąc i szly na L4 po czy na maciezynski, a zus cos sie za to zabrał i trzeba mieć działalność minimum jakiś tam czas, nie wiem juz nawet jaki zeby ten macieżyński rok otrzymywać.
Ja mam salon prawie 11 lat juz więc się nie zagląbiałam w to bardziej.

Dzięki Laseczki jeszcze raz :)
justyna270284
w 14 tygodniu gin miał trudność z określeniem na 100% bo dzidzia zasłaniała krocze ,ale gdzieś uparcie próbował podglądać co tam ma :) i określił na 75% synka i się pomylił widocznie bo to nie armatka a psiocha :)
Jak byłam w przedszkolu po synka i w szatni mu powiedziałam to w jednym bucie tylko założonym pobiegł do sali wszystkim powiedzieć,a raczej wykrzyczał,że będzie miał siostrzyczkę :) moja mama się poryczała jak powiedzieliśmy osobiscie rodzicom :)
ehhh Idę do łóżka odreagować dzisiejszy dzień ,masakra tyle emocji ...:)
dobranoc (ponawiam prośbęo zaproszenie na zamknięte forum bo się chyba niechcący wyrzuciłam :)

Hej dziewczyny, ja na temat tego macierzyńskiego. Tez zaczelam placic wyższą skladke mimo ze firme mam dopiero 2 miesiąc. Z tego co mi księgowy powiedzial to ze jeśli bede chciala isc na chorobowe to taz musze kogos zatrudnic, dwa opłacac za niego zus. Bede placic wyższy przez trzy mies i ide od marca na chorobowe. Zatrudniam np meza marzec kwiecien maj place za niego zus ide na macierzyńskie i automatycznie moge go zwolnic i wrócic teoretycznie do pracy ;)
Najważniejsze zeby nie zawieszać dzialalnosci bo w razie kpntroli z us jest problem. Robią dochodzenie itd. Ja mam sklep spozywyczy i tylko z tego sie utrzymujemy wiec zamknąć nie moge...
Pozdrawiam. ;)

reklama
Hej :) kurcze moje dzieci sie zmowily jak jeden od 6 juz gada to drugi spi w najlepsze a na drugi dzien zmiana :D chyba juz mnie chca przyzwyczaic do wstawania :D
Mamma-mila ladny lup 21 bodziakow :)
Ciasteczko czyli cos w tym jest, ze jak maluch w brzuchu szaleje to i poza nim bryka :)
Mamuska dobre te ciucie byly?? :D ja wole m&msy z orzechami mniam :D a bryka fajna nawet w kolorze czerwonym :)
Kasia wspolczuje sytuacji. Szkoda, ze dopiero po fakcie powiedziala skad te szumy mogla od razu powiedziec zebys sie nie stresowala.
MalaZosia dobre wiesci jak sie pani nie zalila za bardzo i po ludzku rozmawiala to juz jakies plusy :)
Martyna ale powera zlapalas :)
Nathalienne fajny prezent od tesciow :) nam na wozek dali moi rodzice a pozniej babcie moja cos wzielo i tez dala takze mielismy na inne wydatki :)
Mamamm u nas tez wczoraj pizza :D poprawilam eklerka :x
Sympatyczna gratki :) wreszcie jakas panienka :) odnosnie wymiany rzeczy moj k. ostatnio stwierdzil, ze jakby jednak dziewczynka sie nam trafila to wszystko trzeba nowe kupowac. Po dwoch chlopcach pol piwnicy zabawek, ciuszki chlopiece a tu nagle rozowe i ze chlopak to bylaby oszczednosc :D ale tak ci pozytywnie zazdroszcze :)
Gingerbaby na moim fb tez takich wiesci nie znajdziesz :)
Justyna z moimi to samo jak ich do lozek zagonie wczesniej to siedze i czytam i czytam i czytam :D
Mezastemu szefowa podpisala urlop. Musze zakupic bilety bo jakby mu podpis zlozyla 2 dni wczesniej o bysmy ponad 70 funciakow zaoszczedzili ale i tak nie jest zle za 4 osoby wychodzi nam 260. Bedzie okazja przepatrzec ciuszki i tez na wysylke zapakowac a jakby male nie pokazalo teraz co tam trzyma miedzy nozkami to sobie w pl pojde prywatnie :D
Aaa i chyba cukier zaczyna mi sie podnosic albo ta wczorrajsza eklerka tak mi podniosla bo po 2 h mialam 6.9 a normalnie po takim czasie mam w okolicach 5.

Do góry