reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Sympatyczna gratulacje!!!! Ale niespodzianka
Ginger ja na fb tez nie oznjamialam ;)
Fajnie was zobaczyć na fb jak wyglądacie :)
A mi się dzień zakończył do dupy zle wiadomości w rodzinie do tego kupiłam ramkę w ikei taka wielgasna pojechalam wywołać zdjęcia i co i kupa ramka się rozkleila :/

reklama
dziękuję ...:)
Wpadnę pozmieniać w tabelce i wkleję fotkę nóżek i cipcię córci :)

nowa wiadomość to i nowe suwaczek + avatar :) i am happy!!!

Sympatyczna gratulacje! Super wiesci;)
Ginger ja wlasnie zapomnialam w koncu zajrzec do Was na fb, dobrze ze prYpomnialas;)
Ale tez nie ujawnialam swojego stanu, Ci co maja wiedziec, wiedza, bo utrzymuja ze mna kontakt;)
Mamamm podZiel sie pizza;)

I zapomnialam, co komu... Ide spac, milego weekendu

Już troszkę nadrabiam. Nie wiem na ile mi się to uda ale się staram.
Kasia współczuję sytuacji u lekarza. Dobrze ,że wszystko ok. Ale stersa przeszłaś.
Mamuśka wózek całkiem fajowy. Jak już będziesz go miała to na się pochwal zdjęciami dokładnymi.
Martyna a co to za generalne porządki? Zazdroszczę zapału do sprzątania. I fajnie ,że z Nelką już lepiej. U nas też świnka pepa jest w czołówce.
Grabola ten detektor tętna napewno fajna sprawa. Masz rację jak już poczujemy ruchy to każda będzie spokojniejsza.
Małgoś to w sumie dobrze,że dopisuje Ci apetyt. Jedz , na zdrowie. A moje dziecko chodzi spać tak około 21.30. A każda próba położenia go wcześniej kończy się na tym ,że tylko muszę mu więcej książek czytać.
Sympatyczna super ,ze wszystko ok. I wielkie gratki córeczki. A w który tygodniu było 75% że to chłopiec?Ja chyba też tak jak Małgoś mogę sobie tylko pomarzyć.
Ginger ja też na FB nie pisała o ciąży. Nie czuje chyba takiej potrzeby. Kto ma wiedzieć,ten wie. Kanapka pysznie brzmi, i czosnek marynowany mmmmniam. Właśnie narobiłaś mi ochoty na pieczarki marynowane. Niestety sklepy już zamknięte.

Mamuska88- rodzice ponad 15 lat byli w Niemczech, teraz przymierzają się do przeprowadzki tutaj, ale moja mamka chce wracać i tak się nie mogą zdecydować, no zobaczymy. Urodzi się wnuk to pewnie osiądą już na stałe w PL :) A lumpki kocham i ubóstwiam, a jeszcze jak upoluję coś z metkami to już w ogóle, dla mnie to żaden wstyd i nie mam z tym problemu :D
Mam nadzieję, że wózek się sprawdzi-wygląda bardzo fajnie, a babeczka hm.. może potrzebowała kasy na "gwałt" :p
Kasia - co za babol okropny! Skoro ma taki lipny sprzęt to po co Ci w ogóle proponuje takie badanie :/ podejrzewam ile strachu się najadłaś...ale ważne, że Bejbi szaleje i nic mu nie jest :*
Martyna- motorek w tyłku się załączył i ostro działasz widzę! Uważaj tam na siebie:)
Justyna - chcieć to móc, dałaś czadu! Oby tak dalej:)
Sympatyczna- gratulacje! Kolejna parka w naszej ferajnie :) Może proporcja psitek do jajek nam się wyrówna? hihi
Ginger- to super weekend Ci się zapowiada, szalej póki możesz ;)) a na fb też się nie chwalę, kto ma wiedzieć to wie - dla mnie to nie jest miejsce na wstawianie zdjęć z usg, ale każdy robi to co lubi.

Ja dzisiaj zrobiłam sernik na zimno z malinami, kwaśnego mi się chce że hoho, a jak pomyślę, że jutro do obiadu wyciągnę z piwnicy ogórasy kiszone to ślinię się jak mops. Na szczęście smak na słodkie b.rzadko do mnie wita, bo inaczej bym się wykończyła czytając o waszych skitelsach i milkach :p

Normalnie jak człowiek nie zajrzy tu do was ze trzy razy w ciagu dnia to nie ma możliwości przeczytac wszystkiego tyle produkujecie ;)

GingerBaby ja ruchy czuję co prawda, ale mój syn tez leniwy, bo rzadko daje o sobie znać. Spokojne dziecko chyba mi sie tym razem trafi ;-) Alan jak byłam w połowie ciąży to żyć nocami mi nie dawał i w dzien zresztą tak samo- to zresztą mu do tej pory zostało, synuś żywe srebro ;) Normalnie czuje różnice :-)

Grabola dziś lekarka na prenatalnych powiedziała mi ze dziecko na tym etapie ciąży kilka razy dziennie zmienia swoją pozycje, położenie.

Ja prasować nie cierpię, i prasuje tylko to co naprawdę tego wymaga.

MammaMila pochwal się bodziakami!!!!

Mamuśka śliczny wózek! Co nie chciałaś czerwonego koloru???? Mój ulubiony!!!! :-)

Kasia a toś miała wizyte... :-( No nic, najważniejsze ze z dzieckiem wszystko w porządku, ale stresu współczuje!

Martyna my tez mamy VW Polo i ostatnio sie zastanawialiśmy czy nie trzeba by zmienić auta, ale doszliśmy do wniosku ze póki co nie, chyba ze faktycznie nie bedziemy sie w niego mieścić. No ale u nas autem głównie jeżdzi mąż do pracy, 10km w jedną stronę. Ja mam prace pod nosem, jazdzę rzadko, zazwyczaj na zakupy, czy do lekarza. Na wakacje raz czy dwa w roku, więc w sumie mozna sie przemęczyć, bo kupimy duze auto i w zasadzie mąż bedzie woził w nim powietrze do pracy. Ze zmianą w zasadzie nie mielibyśmy problemu na co, bo oboje preferujemy niemieckie samochody głownie VW..

MamaAnia a co to za umowa ma wejść???? Ja tez działalność prowadzą i składkę mam podobną do twojej. A co prowadzisz?
Z naszą służbą zdrowia to wogóle porażka... ;(

Sympatyczna Gratuluję córeczki!!!!!!!!!!!

MammaMila sernik z malinami... O Boże!!! Dajcie mi trochę!!!! Ja ostatnio objadam sie wieczorami lodami :zawstydzona/y:

MamaAnia a to ty teraz wyzszy zus płaciłas sobie?
Mnie coś ksiegowa mówiła, bo pytałam czy przy działalności rok maciezynskiego bede miala platny, to cos wlasnie wspominała ze czesc kobiety w ciazy zakladały jakąś firme, pracowały miesiąc i szly na L4 po czy na maciezynski, a zus cos sie za to zabrał i trzeba mieć działalność minimum jakiś tam czas, nie wiem juz nawet jaki zeby ten macieżyński rok otrzymywać.
Ja mam salon prawie 11 lat juz więc się nie zagląbiałam w to bardziej.

Dzięki Laseczki jeszcze raz :)
justyna270284
w 14 tygodniu gin miał trudność z określeniem na 100% bo dzidzia zasłaniała krocze ,ale gdzieś uparcie próbował podglądać co tam ma :) i określił na 75% synka i się pomylił widocznie bo to nie armatka a psiocha :)
Jak byłam w przedszkolu po synka i w szatni mu powiedziałam to w jednym bucie tylko założonym pobiegł do sali wszystkim powiedzieć,a raczej wykrzyczał,że będzie miał siostrzyczkę :) moja mama się poryczała jak powiedzieliśmy osobiscie rodzicom :)
ehhh Idę do łóżka odreagować dzisiejszy dzień ,masakra tyle emocji ...:)
dobranoc (ponawiam prośbęo zaproszenie na zamknięte forum bo się chyba niechcący wyrzuciłam :)

Hej dziewczyny, ja na temat tego macierzyńskiego. Tez zaczelam placic wyższą skladke mimo ze firme mam dopiero 2 miesiąc. Z tego co mi księgowy powiedzial to ze jeśli bede chciala isc na chorobowe to taz musze kogos zatrudnic, dwa opłacac za niego zus. Bede placic wyższy przez trzy mies i ide od marca na chorobowe. Zatrudniam np meza marzec kwiecien maj place za niego zus ide na macierzyńskie i automatycznie moge go zwolnic i wrócic teoretycznie do pracy ;)
Najważniejsze zeby nie zawieszać dzialalnosci bo w razie kpntroli z us jest problem. Robią dochodzenie itd. Ja mam sklep spozywyczy i tylko z tego sie utrzymujemy wiec zamknąć nie moge...
Pozdrawiam. ;)

reklama
Hej :) kurcze moje dzieci sie zmowily jak jeden od 6 juz gada to drugi spi w najlepsze a na drugi dzien zmiana :D chyba juz mnie chca przyzwyczaic do wstawania :D
Mamma-mila ladny lup 21 bodziakow :)
Ciasteczko czyli cos w tym jest, ze jak maluch w brzuchu szaleje to i poza nim bryka :)
Mamuska dobre te ciucie byly?? :D ja wole m&msy z orzechami mniam :D a bryka fajna nawet w kolorze czerwonym :)
Kasia wspolczuje sytuacji. Szkoda, ze dopiero po fakcie powiedziala skad te szumy mogla od razu powiedziec zebys sie nie stresowala.
MalaZosia dobre wiesci jak sie pani nie zalila za bardzo i po ludzku rozmawiala to juz jakies plusy :)
Martyna ale powera zlapalas :)
Nathalienne fajny prezent od tesciow :) nam na wozek dali moi rodzice a pozniej babcie moja cos wzielo i tez dala takze mielismy na inne wydatki :)
Mamamm u nas tez wczoraj pizza :D poprawilam eklerka :x
Sympatyczna gratki :) wreszcie jakas panienka :) odnosnie wymiany rzeczy moj k. ostatnio stwierdzil, ze jakby jednak dziewczynka sie nam trafila to wszystko trzeba nowe kupowac. Po dwoch chlopcach pol piwnicy zabawek, ciuszki chlopiece a tu nagle rozowe i ze chlopak to bylaby oszczednosc :D ale tak ci pozytywnie zazdroszcze :)
Gingerbaby na moim fb tez takich wiesci nie znajdziesz :)
Justyna z moimi to samo jak ich do lozek zagonie wczesniej to siedze i czytam i czytam i czytam :D
Mezastemu szefowa podpisala urlop. Musze zakupic bilety bo jakby mu podpis zlozyla 2 dni wczesniej o bysmy ponad 70 funciakow zaoszczedzili ale i tak nie jest zle za 4 osoby wychodzi nam 260. Bedzie okazja przepatrzec ciuszki i tez na wysylke zapakowac a jakby male nie pokazalo teraz co tam trzyma miedzy nozkami to sobie w pl pojde prywatnie :D
Aaa i chyba cukier zaczyna mi sie podnosic albo ta wczorrajsza eklerka tak mi podniosla bo po 2 h mialam 6.9 a normalnie po takim czasie mam w okolicach 5.

Do góry