reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Witam się poświątecznie z gór

Malgos współczuję strasznie, mam nadzieję, że jakoś się trzymasz.

Sosnowiczanka mam nadzieję, że bliźniaki odzyskają siły i niedługo będziecie cieszyć się nimi w domu

Mamuśka kupiłam lalke baby born taką tańszą wersję z nocnikiem, podobno też sika jak wypije (akurat u nas to na czasie) i z jakiegoś materiału co szybko schnie i można ją kąpać. Urodziny 15 stycznia, zobaczymy czy się spodoba

Archea ja kupiłam poduszkę na stronie internetowej smyka za 104zł z firmy motherhood. Jeszcze nie doszła ale dostałam już informację, że jest gotowa do wysyłki. Idziesz na badania prenatalne też do Gyncentrum? Ja zapisałam się na 28 stycznia

I tyle was zapamiętałam. W drugi dzień świąt pojechaliśmy na narty, ja leże albo chodzę na krótkie spacery z córką, czasem na sanki a mąż jeździ na nartach. Pogoda super, -10 i pada śnieg.
Ja mogę polecić firmę motherhood jeśli chodzi o rzeczy dla dzieci. Miałam z niej poduszkę do karmienia, rożek z wkładem kokosowym (kupiłam używane i wyglądały jak nowe) i teraz tez parę rzeczy kupię.
Jeżeli chodzi o ochraniacz do łóżeczka to na początku wydaje się niepotrzebny bo wole jak dziecko ma większy przewiew, dopiero jak skończy 5 miesięcy zainstaluję. Przy córce miałam cały komplet pościeli i oprócz ochraniacza i prześcieradła nie skorzystałam z reszty. Poduszka i pierzynka leży. Na początku była za mała, potem miała takie śpiworki, jak już wyrosła i dałam jej pierzynkę to nie chciała pod nią spać. Kupiłam jej taki kocyk minky i poduszkę i ją uwielbia.
Ja na badania prenatalne idę 28 stycznia, to będzie prawie mój 23 tydzień. A kiedy mój ginekolog zrobi mi połówkowe nie mam pojęcia. Kontrolę mam 5 stycznia i mam nadzieję, że potwierdzi dziewczynkę.
Z witamin biorę prenatal classic i teraz dokupiłam Pregna DHA.
Miłego wieczorku

reklama
Kasia z Tarnowskich gór jestem więc nie mam daleko. A tam chodziłam na prenatalne z córka i teraz tez chodzę.

Dzieci szybko uczą się na nartach i deskach. Aż im zazdroszczę. Byłam się dzisiaj pytać w szkole narciarskiej od jakiego wieku i powiedzieli ze tak 3-4 lata

Smile mnie też często boli głowa i wezmę sobie sobie pół paracetamolu i jest oki bo jakimś czasie
Natha a ja mnie to znowu do słodyczy nie ciągnie bardziej to owoce i warzywa a i niby na dziewczynkę słodkie sie chce
co to bólów to w pierwszy dzień świąt kuło mnie z lewej strony potem następnego dnia z prawej a teraz cały czas pośrodku pokuje i przestaje i tak pary razy dziennie

Hej. Troszkę zniedbuję forum ale ostatnio doba jest dla mnie za krótka. Raz dziennie kursuję na Ligotę do szpitala z mleczkiem dla dzieciaków. Na szczescie jutro siostra wychodzi ze szpitala wiec bedzie jezdzic do nich rano i siedziec do wieczora wiec ciotka nie bedzie im juz potrzebna.
Stan dziewczynek lekarze okreslają jako stabilny, choć większa wczoraj miała przetaczaną krew. Jestesmy jednak wszyscy dobrej myśli. Alanek cały czas pyta kiedy bedzie mógł zobaczyc malutkie dziewczynki:)

Dziś byłam u mojego ginekologa, wizyta bez usg, ale słyszałam bicie serduszka!!! Nie wiem jak sie to nazywa, takim urzadzeniem pan dr jezdził po brzuchu i głośno biło:) Za tydzien w piętek mam badanie prenatalne, wiec bedzie usg :) czekam z niecierpliwością!

Smile ja przez swieta schudłam, dwa kilogramy:) W wigilie tak sie czyms zatrułm ( i to tylko ja) ze pierwszy dzien swita lezałam, umierałam, wymiotowałam i czułam sie jakbym pijana była... Katastrofa. Nie zjadłam za cały dzien nic a i na drugi niewiele, ale niepowiem, po wejsciu na wage po swietach gęba mi się cieszyła :-)

Alkmena witaminy biorę niemal od początku ciąży. Ostatnio miałam ladyvet, teraz kupiłam vita mineral z dha i jeszcze kolezanka przyniosła mi z apteki jakąś nowość bodajze Novovit duo, tez z dha , Mnie ze wzgledu na tarczyce endokrynolog zaleca brac witaminy z jodem, wiec za kazdym razem zwracam uwagę na jego zawartość

Kasia ooo mnie taz tak głowa wczoraj bolała. Niemal cały dzien i jeszcze w nocy. Wcierałam amol, ale chyba ze trzy razy budziłam sie i zas wcierałam, na szczescie rano było juz ok. Chyba za duzo wrazen mam ostatnio...

Ciasteczko obys była zadowolona z poduchy tak jak ja. Teraz zasypiać bez niej nie umiem, i wydaje mi sie ze po ciąży równiez zostanie moją ulubioną poduchą! :)
Ja mam po synku komplet poscieli, nówka, tylko przescieradełko uzywane, wiec tak samo. Kołderka nieuzywana, organizery były mi zbedne...

Ide spac, bo cos osłabiona sie czuje ostatnio. Miłej nocy!

Smile ja od początku ciąży cierpię na bole głowy trwające nawet do tygodnia lekarz pozwolił brać paracetamol do 4 tabletek na dobę ale ja cierpietnica wzielam jedna 0,5 g i dużo spałam ;)
Dziewczyny ogarnęło nas totalne lenistwo małż ma urlop młody ferie śpimy do 10 czasami 11 wstaniemy coś zjemy spacer obiad lenistwo na kanapie i tak już jakiś tydzień bimbamy ;) trzeba w końcu się w tym roku ogarnąć i posprzątać bo jak to w nowy rok wejść z górą prania i prasowania :D

No to widzę, że większość z nas ma podobne bóle, więc pewnie ok. W poprzednich ciążach tez pewnie miałam tylko nie pamiętam. Tzn. pamiętam, że miałam, ale nie pamiętam dokładnie jakie;-)

Za to od kilku tygodni strasznie mnie boli spojenie łonowe, miednica przygotowuje się do porodu, szkoda tylko, że będę miała cesarkę:-)

Koga ale Ci zazdraszczam... z chęcią byśmy gdzieś się wyrwali. A góry zimą marzenie.. niestety chcieliśmy mieć lepiej to mamy. Wprowadziliśmy sporo automatyzacji no i zawsze ale to zawsze jak mamy jakieś plany szlak coś trafi. Teściowa z tym sobie nie poradzi więc jesteśmy uwiazami.

Ja na słodycze muszę mieć dzień, wolę warzywa, owoce...
Mnie znowu boli brzuch, ogarnęłam wkońcu biuro.

Trochę Was nadrobiłam. Ale tempa pisania nabrałyście ,że szok.
Sosnowiczanka to sobie odpoczniesz trochę od jutra. A dla dziewczynek obecność mamy bedzie najlepszym lekarstwem.
MałaZosia Ty z praca ruszyłaś, normalnie aż Ci zazdroszczę energii. Ja nie mogę się za nic zabrać.
Minka czemu bedziesz maiła cc? A co do bóli to właśnie się zastanawiłam czy tylko mnie tak brzuch tak pobolewa. Ostatnio to co drugi dzień łykam no-spe.
Mammma ja też muszę mieć dzień na słodycze. Wczoraj np miałam smaka na orzeszki solone.

reklama
Ja się jutro wybiore jeszcze po witaminy co wspominałyscie, własnie nie moglam sobie przypomniec jak pisałyscie wczesniej ale na szczescie ruszyl i ten temat na nowo :)

Mamuska ja własnie tez sie ciut zdziwilam ale powiem Ci ze teraz nawet co jakis czas czuje te delikatne igielki jak przy karmieniu piersia kiedy sie pokarm juz dopominał ze było za dużo i czas na karmienie i co jakis czas czuje ze mi siara wypływa i jesli jestem w samej koszulce zwlaszcza wieczorami to czuje ze mam mokra bluzke w tych miejscach a to dopiero 18 tydzien :eek:

Mamamm wiadomo, czasami trzeba sobie cos odpuscic ale nie ma co się martwić - ja zawsze jak coś się nie udaje to próbuje sobie to w pozytywny sposób wytłumaczyc, zawsze jakieś plusiki się znajdą :) U mnie ze słodyczami to samo - tak mnie odrzuca ze az sie sama dziwie, zwlaszcza ze wczesniej musialam sie przed soba bronic - jedyne co chetnie wsiąkne to własnie mambe albo jakies zelki i to tylko czasem :)

Ciasteczko tak będę iść, ale tak się zamotałam ze jutro własnie zadzwonie w tym kierunku jakie są terminy - oby nie było duzych problemów :) co do rogala to jutro planuje zakup w smyku tego co mówiłas bo akurat bedziemy, a śpi mi się już tak strasznie ze chyba musze go mieć :-)

Jutro z rana jeszcze podoczytuje postów bo coś mi się wydaje ze mi sie poplatało przy czytaniu - moze juz mi sie tak kleja oczy do spania :-) Dobranoc dziewczyny, miłych snów życzę :))

Do góry