reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

reklama
Alkamena z witamin to ja na razie biore jod,witd3,kwas foliowy i magnez ale jak mi sie skończą to zaczynam brać ladee vit ono już maja dha polecam zamówić z apteki internetowej cena około 25 zl a jak chcialam kupić normalnie w aptece to mi pani zaśpiewała przeszlo 45 zl

Hej.
Ale mam lenia.. z pod koca bym się nie ruszala. Ale z Antkiem tak dobrze się nie ma.
Ja biorę ladee vit, cena przeraża a w poprzedniej ciąży też te brałam tyle ze 30 zł płacilam.

Z początku jechalismy na pampersach teraz na dadach.

Sosnowiczanka jak tam malenkie? Siedzą mi cały czas w głowie. Trzymam kciuki!

Też bym chciała wiedzieć kto mieszka w brzuszku, ale aż mam strach po ostatnim kazaniu.

Antos się już unormowal po tej jemiole. Nigdy więcej jemioly w domu nie chce widzieć. Przeplakalam prawie całe święta.

Część
Ja się tylko witam z nart:happy:
Śnieg sypie na przemian ze sloncem, mróz i fajnie jest, tyle ze się w spodniach narciarskich nie dopinam :sorry:
No ale jeszcze sobie lajtowo, probowalam z mim 5 parkiem ale za nim tylko siwy dym;-) boszzzz jak te moje szatany jeżdżą! Najlepszy ten ich slalom miedzy ludźmi walczącymi o życie na stromej ściance , spychać tylko chrzest opadających szczek;-)

Trzymajcie się cieplo

Część
Ja się tylko witam z nart:happy:
Śnieg sypie na przemian ze sloncem, mróz i fajnie jest, tyle ze się w spodniach narciarskich nie dopinam :sorry:
No ale jeszcze sobie lajtowo, probowalam z mim 5 parkiem ale za nim tylko siwy dym;-) boszzzz jak te moje szatany jeżdżą! Najlepszy ten ich slalom miedzy ludźmi walczącymi o życie na stromej ściance , spychać tylko chrzest opadających szczek;-)

Trzymajcie się cieplo

Dzien dobry!
Widze ze nam forum sie rozruszalo :) a mi przez to sie zaleglosci robia;) Ale to dobrze. My dzisiaj caly dzien na miescie- bylam na chwile w pracy poplotkowac z dziewczynami, potem jakies zakupy. W sklepach tlumy ludzi..na parkingach nie ma miejsc.. Wybiore sie na zakupy po trzech kroli,moze bedzie lepiej:)
Sosnowiczanka jak maluszki?
Mamuska mialam ostatnio identyczna sytuacje na poczcie! ;)
Koga a gdzie jestescie? Super ze wyjazd udany:)

reklama
Hello :)

Wpadłam, zjadłam i dalej praca. Muszę posiedzieć nad spisami, tak, że dziś dzień pracoholika :) A właściwie to srodę chcę wolną i dlatego muszę posiedzieć.A jutro na 7-ą :/

Kasia - ja wczoraj ugotowałam pyszną ogórkową i zapomniałam o niej. Ale P mi odgrzał i jak zmarznięta wróciłam z pracy to było jak znalazł - rozgrzało mnie. A teraz to bym chętnie położyła się na drzemkę ale nie mogę. Każda minuta cenna :) A młody pojechał w czwartek i wraca pojutrze - czyli nie będzie go 6 dni.

Co do nocki poza domem to na pewno przy drugim dziecku jak już będzie starsze i tylko będzie okazja wyjść z P na romantyczną kolację czy do kina czy nawet potańczyć to nie zawaham się dzieciola zostawić na noc z babcią. Nie kumam matek, które mogą a nie chcą. Chyba, że nie mogą to już inna sprawa. Dziecko z dziadkami fajnie spędza czas a starzy mogą się nacieszyć sobą i wyjść do ludzi a potem się spokojnie pobzykać :)
Wiadomo, że na początku po rozwodzie jak młody jeździł do taty to usychałam z tęsknoty. Ciężko się było przyzwyczaić. Ale po jakimś czasie zaczęłam cenić sobie ten czas tylko dla siebie :) I choć tęsknię to cieszę się, że młody jest szczęśliwy a ja mogę się skupić na sobie :)

Sylwester- we trójkę w domu. Pizza domowa, jakieś przekąski, Picolo. A o północy idziemy na dach puszczać fajerwerki. Alkmena a czemu w słuchawkach syn będzie oglądał fajerwerki? Tak, biorę od 2 tygodni Prenatal Complex plus Prenatal DHA. W Prenatal DHA jest najwięcej DHA bo aż 300 mg w jednej tabletce. W większości preparatów jest około 200 mg w tabletce. A podobno nawet 1000mg dziennie kwasów DHA dla kobiet w ciąży jest ok. Ja tam biorę zazwyczaj 2 kapsułki dziennie, chyba, że spożywam jakieś rybki w tym dniu to jedną.

Grabola - to jak u mnie - mój gin ma uprawnienia do USG genetycznego, robi też 3D/4D i dopplera i wogóle ma wypasiony sprzęt :) A to Ladee Vit to chyba mi ginek polecał. Mają DHA ale mało bo 180mg w jednej tabletce. O ile to ten specyfik.

Mamammm- dobrze, że z młodym ok.

Koga - tylko uważaj na siebie i maleństwo.

Wizytę mam 8 stycznia. Mam nadzieję, że będzie tez USG. Choć na chwilę by sprawdzić czy wsio ok. No i potwierdzić na więcej procent tego siusiorka :)

Dobra spadam do roboty bo czas ucieka. Do później

Dopisane: od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze, zwłaszcza w nocy. Tzn. nie jest to jakiś mega ból tylko raczej uczucie takiego dyskomfortu. Przez to się budzę w nocy, nie mogę znaleźć dobrej pozycji. Trochę się martwię. Czy to coś z dzieckiem? Czy jelita?

Ostatnia edycja:
Do góry