reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Ja tez sie melduje po swietach. Jestesmy jeszcze u tesciow we wroclawiu i chyba jeszcze tydzien tu posiedzimy. Niestety, jakis wirus z tescia przeszedl na tesciowa a teraz na mnie. Póki co walcze dzielnie i daje rade bez leków. Tylko, ze moja córa zaczyna kaszlec i boimy sie ją ciągnąć przez całą polske.

Wy juz mówicie o połówkowym a ja się jrszcze męcze z prenatalnym. Pisalam, ze mnie źle umowili. W sobote bylam prywatnie. Super lekarz, tylko dzidzia miala spiocha i nie chciala sie obrocic. Nie dalo rady zmierzyc przeziernosci :( dzisiaj jade na kolejne usg do innego doktora. Oby sie udalo i dzidzia chciala wspolpracowac. A tak to wstepnie chlopak wychodzi :-):-):-)

Co do pieluch ja uzywam pampetrsow na spacer i na noc; lidlowskich i rossmanowskich na pozostale. Po urodzeniu tylko pampersy premium care i byly super. Odparzenia pojawily sie dppiero niedawno jak zaczela jesc wszystko. Pampersy kupuje na kartony i tylko w promocji np w cerfurze za 79,90 . Mam zawsze z jeden karton na zapas :-)

reklama
Hej wam ;-)
U nas też trochę biało,ale właściwie tyle,co kot napłakał.:sorry: Młoda chce koniecznie wyjść i porzucać śnieżkami,a ja za cholerę nie mogę jej wytłumaczyć,że śniegu jest na to po prostu za mało...
Zimno mi dzisiaj strasznie,wypiłam chyba z 4 gorące herbaty,teraz kakao...:szok: I nic,Syberia!
grabola no tak,my obie mamy wizyty 5.01 :-) U mnie będzie 17 tc,ale za usg chcę zapłacić (tutaj na ubezpieczenie też robią tylko 3 USG w trakcie całej ciąży,jeśli wszystko jest ok) dodatkowo-wyjdzie ok 30-40 euro,więc nie ma tragedii,a ja umieram z zamartwiania się czy wszystko ok,no i oczywiście PŁEEEEĆ.A szlag mnie za przeproszeniem trafi jak dzidzia zrobi psikusa i zakryje co ma między nóżkami.:-D
smile ja też kompletnie zapomniałam o tym,co to znaczy nocne wstawanie..Tym bardziej,że młoda była bardzo spokojna jako noworodek i "mowlak",więc nie było najgorzej.Teraz ma 5 lat,a mnie po prostu przeraża wizja tego co mnie czeka...przysięgam.:no:
A co do badań,to aż wstyd,ale kompletnie,na śmierć zapomniałam o badaniu na tarczycę (krew),no i teraz jest za późno,bo rodzinny ma zamknięte do 5.01,więc najwyżej powiem gince ,że doniosę albo coś naściemniam.:-D
Idę dzisiaj do znajomej ; urodziła bodajże 2 tygodnie temu,chciałam zobaczyć dzidziusia,poplotkować,a przy okazji-dość interesownie :-p-wypytać ją o wszystko odnośnie późniejszej ciąży i porodu w Niemczech,bo przecież Sarę w PL rodziłam.
I też nie mam pomysłu na obiad. Chciałam pieczonego kurczaka po prostu,ale P.coś kręci nosem,więc mu powiedziałam wkurzona,że jak mu się coś nie podoba,to niech sam coś wymyśli i ugotuje.:angry:
Idę ogarnąć kuchnię,bo od rana nie mogę się do niczego zabrać,a rano w ogóle wstać nie mogłam...jak zombie normalnie...:-D

Witam i ja po przerwie światecznej.
Jeszcze was nie dadrobiłam wiec nie odnosze sie do kazdej pokolei.

U nas nerwowo swieta , pokłuciłam sie z M i to strasznie bo przyjezdzam po niego rano do domu (bo wigilia u moich rodziców i ja tam 2 dni wczesniej pojechałam) a on nawalony jak swinia i z zdarta politura... no k.... mnie wzieła normalnie!!!
A gdyby było tego mało ktos z jego gosci sie do skarbonki od małej dobierał to juz mnie wg krew zalała.
Wigilie mi popsuł.
Nela z prezentów zadowolona podostawała znow ze nie wiedziała co odpakowywac a ja sobie wybrałam spodnie ciazowe z hm i biustonosz od mamy suszarke a od siostry torebke.
Koledne mielismy w sobote .Dzis jeszcze tata moj ma urodziny wiec nadal swiatecznie , no a sylwestra w domu spedzamy.

Co do pampersów u nas jedynie orginalne zwykłe pampers kupowane w duzych pakach inne przeciekały odparzały itp. I teraz tez bd kupowałam te mega paki.

Brzuch mnie pobolewa nadal , i jakos apetyt straciłam sama nie wiem co bym zjadła:/
Dzis byłam na badaniu krwi itp wyprzedarze były w moim lupku wiec upolowałam dla Nelki na wakacje sporo rzeczy :DD

usg mam 8 i wizyte wiec czekam z niecierpliwoscia.

Jutro was nadrobie bo pedze sie zbierac na urodziny.

Witam, już nadrobiłam... z tego wszystkiego najbardziej utkwił mi post Małgoś - współczuję bardzo, trzymaj się i jedz cokolwiek dla dobra maleństwa

Małgoś - z lekarstw na uspokojenie dla kobiet w ciąży są ziołowe tabletki uspokajające - na ile to skutecznie to nie wiem - ja biorę 3x2tabl. najlepiej jakbyś spytała jakiegoś lekarza.

malutkans - ja tez nie czuję żadnych ruchów... byłam u gin 22.12 ale ponieważ nie przyjmowała w dniu swojego dyżuru to nie miała USG tak więc nie wiem czy wszystko ok... teraz mam wizytę 14.01 i chyba dopiero wtedy znowu się uspokoję (chyba, że dzidzia zacznie się wcześniej ruszac i będę wiedziała, ze to na pewno to) tak wiec nie jesteś sama

Tak jak pisałam wcześniej jestem dziś pierwszy dzień po zwolnieniu w pracy... nuda straszna... tzn, mało pracy dzisiaj i dodatkowo pobolewa mnie trochę głowa... jak wrócę to chyba się położę... kusicie tą pizzą i może wieczorem zamówimy :tak:

kasia - sylwester w domu z rodzinką... o północy wychodzimy na dwór - mąż strzela, synek w słuchawkach ogląda a ja robię foto wszystkich fajerwerek w okolicy :tak: usg połówkowe mam zrobić miedzy 26.01 a 06.02 wiec jeszcze trochę poczekam, dobrze, że za ok. 2tyg. mam wizytę to chociaż przez chwilę popatrzę :tak:

jeśli chodzi o USG - wytłumaczcie mi bo nie rozumiem... nawet jeśli skierowanie mam od lekarza z LUXMED to dlaczego nie mogę wykonać USG za darmo, np. w szpitalu skoro w ciąży przysługują mi 3 USG z ubezpieczenia??? naprawdę głowię się i tego nie rozumiem... ehhh... tak samo badanie moczu - muszę jechać do LUXMEDU 15km a tak bym sobie poszła do przychodni w swoim mieście :angry:

grabola - moja lekarka powiedziała, że te 3 USG (12, 22 i 32 tydzień) należy wykonać na innym aparacie niż takie USG które ona robi dla siebie... a to pierwsze USG tez miałaś u swojego ginekologa?

eh ta pizza... muszę nakręcić męża... mniam :tak:

mam jeszcze pytanko - czy bierzecie już witaminy? mi ginekolog kazała sobie kupić takie z DHA i kupiłam Femibion Natal 2, 30 tabl. z witaminami i 30 kapsułek z tym DHA.... dodatkowo kardiolog kazała mi kupić wapno w tabletkach ale zapomniałam nazwę i chyba w aptece popytam co brać:sorry:

Alkmena ja biorę Femibion 2 (od 13 tc jest na opakowaniu) na 30 dni...chociaż jak usłyszałam cenę w aptece,to myślałam,że babka sobie jaja robi...29,99 euro za takie jedno opakowanie :szok: Jakbym wiedziała,to bym babcię poprosiła,żeby mi w Polsce jakieś kupiła,bo chyba 3 x tańsze,a i tak jechali do nas do Niemiec na święta.:angry:

Alkmena tak ja pierwsze usg genetyczne też mialam u niej bo ona ma wszystkie uprawnienia,3/4d tez robi. Wiem ze nie którzy tylko do niej na takie usg chodzą genetyczne,połówkowe. A że ja u niej prowadzę ciąże to nigdzie indziej nie muszę chodzić :-)

reklama
Do góry