reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

No z tum jedzeniem normalnie jest kiepsko... cały czas dokuczają mi mdłości staram się jeść ale raczej kiepsko mi to wychodzi bo na nic nie mam ochoty a jak już coś jem to po dwóch kęsach mnie odrzuca boje się że zaszkodzi to dziecku chociaż narazie rozwija się prawidłowo

reklama
Cześć dziewczyny ;) jestem tu nowa i również w czerwcu spodziewam sie mojej na 99% córeczki :D życzę Wam duużoo dużooo zdrówka ;**

MamaAnia no to extra że jaselka udane:)

Oli witaj, gratuluje corci:D u nas większość chłopaków :p

Dziewczyny błagam bierzcie ten apetyt ode mnie a mi dajcie jadlowstretu trochę ;)

Ostatnia edycja:
Dziękuje bardzo ;-) właśnie tak czytałam, że większość chłopaków :-) Zobaczymy bo jeszcze tam może coś wyrosnąć hehe

Gosia - ja teraz mam prawie kg mniej niż przed ciążą, ale 1) sporo wymiotowałam - dalej mi się zdarza, 2) przed ciążą ćwiczyłam średnio 3 godz 6 razy w tygodniu, więc miałam mięśnie, które gdzieś "zniknęły". Zmierzyłam się, cm w talii, brzuchu i biodrach przybywa, a wiadomo mięśnie cięższe niż tłuszcz, wiec absolutnie nie panikuję - spodziewam się jednak, że teraz mocno zacznę przybierać na wadze.

Kasia - no tak, takie dzieci są całkowicie szczere ;)

Oli - cześć ;) W końcu jakaś dziewczynka :p

Cześć dziewczyny, nie odzywałam się, nawet nie czytałam na bieżąco bo popadłam przez to forum w małą depresję. Wszystkie pisałyście o przygotowaniach, porządkach zakupach a ja leżałam przed tv bezużyteczna. Po prostu masakryczne uczucie, w dodatku oprócz tej skróconej szyjki w poprzedni weekend miałam skurcze i strasznie się przestraszyłam. Na szczęście już lepiej i z humorem i ze zdrowiem. Mąż w domu wszystko posprzątał, mój brzuch się skurczowo uspokoił a i ruchy czuję coraz bardziej co mnie cieszy. W środę byłam na wizycie i szyjka skrócona ale zamknięta. Lekarz powiedział że jest nieźle (w czasie badania myślałam, że włożył mi rękę do gardła tak cisnął) i od środy stoję trochę więcej. Mogę zrobić coś do jedzenia czy wziąć dłuższy prysznic. Ustały bóle brzucha i upławy (pewnie po lekach zaleczyłam infekcje). Teraz podmywam się dwa razy dziennie tantum rosa i jem LaciBios Femina. Czy znacie jakiej sposoby aby uniknąć infekcji? Lekarz mi powiedział aby na basen nie chodzić a przecież nie chodzę :(

Dzisiaj niestety poszalałam i poszłam na 10 minutowy spacer do sklepu jako towarzysz i wróciłam z lekkim bólem zatem już nie będę ryzykować. Kolejną kontrolę mam już w ten poniedziałek i wtedy lekarz pobierze wymaz z pochwy czy są tam jakieś bakterie i zadecyduje co dalej robimy.

Miss – Twój lekarz jest tragiczny :) szkoda mi nawet słów, mogę tylko napisać że każdy swoją dupę chroni, niestety(a wydawałoby się że pacjent powinien być najważniejszy). Dobrze że jesteś po przejściach i znasz swoje prawa bo pewnie gdyby trafiło na jakaś młoda dziewczyna, w pierwszej ciąży wyszłaby ze szpitala z niczym a potem byłby płacz.

Gosia – ja tez mam -3 kg nadal. Położna się zawsze dziwi, ale mówię że miałam mdłości do 14 tyg i mówi, że w takim razie ok. Teraz już mam apetyt więc pewnie niedługo nadrobię.

Dziewczyny które idą na prenatalne w jakich tygodniach zapisałyście się na drugie? Bo ja umówiłam się na wizytę w moim dokładnie 22tyg 1 dzień wg okresu ale w 22tyg 6 dniu wg usg i zastanawiam się czy nie za późno. A tylko wtedy odpowiadała mi godzina.

U gina nawet nie zapytałam się o płeć z tego wszystkiego, muszę teraz w poniedziałek dopytać. Choć ostatnio miałam takiego stresa, że myślałam że w poczekalni zjadę na zawał. Liczę na dziewczynkę jak na prenatalnych, choć na razie obojętnie bo nic nie kupuję.

Dziewczyny szukam lalki dla córki na 2 latka za około 100 zł. Podobają mi się tańsze baby born. Czy miałyście może? Nie chce aby lalka chińszczyzną śmierdziała, a większość mi śmierdzi albo ja już jestem przewrazliwiona :(

Postaram się być na bieżąco i nie popaść z kolejny dołek.

reklama
Minka to fajnie ze tak zareagowala:-)
Mississ wspolczuje nerwow , lekarza i w ogole calej sytuacji!
Lolcia my kupujemy auto od wrzesnia, temat stal sie juz bardzo nabrzmialy i wrazliwy ;-) mam wrazenie ze moje stare auto rozpadnie mi sie w drodz do pracy i jak we flinstonach bede przebierac nozkami po asfalcie;-) no ale m teraz zmienia prace wiec do stycznia mu odpuszczam
Malecuda tez nie jestem fanem zakupow ciuchowych wielogodzinne wycieczki po sklepachbto sport nie dla mnie , ale tak wpasc na 10 min kupic i wypasc to ok
Kurcze moze jutro pojde na usg prenatalne

Do góry