reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

reklama
Cześć kochane :)

Wybaczcie, że Was zaniedbuję ale nie ma chwili. Teraz wpadłam na sekundkę. Ja po USG. Wszystko super i raczej chłopak :) Powiedział gin, że na dużo procent :) hehe. Radość wielka. Jednak zdecydowałam się na USG genetyczne u gina juz na wizycie no ale 200zł trzeba było wybulić. Niestety w związku z tym, że nakłamałam o zespole downa u P w rodzinie (by dostac skierowanie na darmowe badania) jestem w grupie ryzyka. Tzn. badania wyszły idealnie ale ponieważ w rodzinie P był zespół downa (no nie mogłam już się wycofać z tego kłamstwa) to wyszło 1:550 ryzyko i zalecił by jednak wykonać ten test Pappa z krwi bo niby ryzyko małe ale jest. Muszę więc na tą Borowską jechać to będe miała na NFZ o wtedy wystawi mi skierowanie. Tak, że wyszłam na tym jak zabłocki na mydle :) No ale cóż.... Gdybym nie zmyślała to bym teraz nie musiała latać na te prenetalne a tak mi na nich zależało to masz babo placek :)

Więcej skrobnę po judo. Właśnie kończę robić spaghetti zjemy i spadamy. Mój P rozkraczył się w trasie i chyba wróci w nocy. Nosz.... musi takim złomkiem jeździć :/ W pracy of kors

Kasia - heheheh super mina "ale jestem na was obrażony". I to się tak mówi, że niby zwierzak a miny strzela jak człowiek :) Moje koty też potrafią się obrazić. A najlepiej jak moja córa była malusia to za każdym naszym powrotem ze spaceru kot lecia się przywitać i jak widział wózek to obrażony odchodził z miną "znowu ją przywieźli, a myślałem, że ją gdzieś zgubią"

Ciasteczko - trzymaj się. A znają przyczynę czemu tak szybko szyjka się otwiera? Ja z poprzedniej ciąży pamiętam, że dziewczyny miały z tym problem w 2 połowie ciąży, bo już dziecko napierało. Ale ty tak wcześnie! Naprawdę współczuję.

Ma jeszcze chwilkę podczas jedzenia to skrobnę. Młody ma 6 cm :)
Co do ryzyka to na podstawie samego wywiadu (czyli, że u P obciążenia genetyczne i mój wiek 33 lata) wyszło 1:104 ryzyka zespołu downa. Po badaniu (wyniki badania + wywiad czyli to co wyżej + mój wiek) 1:550. Jak tam u Was dziewczynki to powychodziło? Lekarz powiedział, że na podstawie badania jest idealnie no ale program bierze pod uwagę wszystkie czynniki przy wyliczaniu ryzyka.

Jak mnie badał (chyba z godzinę) to mówi "o a tu widać penisa ale nie potwierdzam". A potem zapytałam na ile procent chłopak to powiedział, że na dużo :D Ciąża według USG to 12 tydzień i 4 dzień. Według główki 13 tydzień i 2 dzień, ale wszystko jest ok bo się zmartwiłam, że różnica kilku dni.

kasia śliczny piesio:) fajne zdjęcie

MałaZosia pewnie teraz zabiegana jesteś jak chodzisz do pracy. Ja miałam ryzyko 1:3200 chyba (w poprzedniej 3500) ale na 100% nie jestem pewna a leżę i nie mogę po badania podskoczyć.

Nati_80 na razie nie wiadomo ale ja mam często jakieś infekcje pochwy i lekarz mówił, że możliwe że to od tego. Byłam w takim szoku na tej wizycie, że nic nie wypytałam. Tylko w głowie mi brzmiało zdanie "jakby było coś niepokojącego albo bóle to od razu do szpitala jechać".

Dziewczyny które musiały leżeć, na co mogę sobie pozwolić. Na pewno do wc i coś zjeśc. Ale np obiad ugotować albo postać 15 min? albo iść z córka do lekarza?

Jestem i ja;dd najadłam się wszystkiego co się dało..począwszy od kanapek z serem i wędliną, poprzez ptysie, mandarynki i skończyłam na waflach przekładanych..bleee;ddd jem naprawdę dużo a przytyłam tylko kg:))) jeju jaka ja dzisiaj byłam zestresowana przed wizytą..szok..jeszcze jak mi robił usg to milczał jakoś podejrzanie a ja już panika, że coś się dzieje złego..ale na szczęście wszystko ok;d nasza zagadka ma 11 cm długości;) najbardziej zawiedziona jest moja siostra bo już chciała kupować ciuszki dla dziewczynki;dddd

kasia słodkiego masz tego psiulkę;dd mój ratlerek też ma ubranka na zimę ale bardzo nie lubi w nich chodzi i ubieram go w nie jak już naprawdę mrozi.

a to on

koga mój mąż był ze mną raz na usg w pierwszej ciąży i to było akurat połówkowe..zawsze jak mam wizytę to jego nie ma i też jakoś nad tym nie ubolewam bo wizyta jak wizyta a widząc dziecko na usg mówił mi później, że nic nie kumał;ddd

MalaZosia ja nie wypowiem się o badaniach bo nie robiłam i nie będę robić. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok u Ciebie no i gratki synka;d

mama-mila daj trochę krokietów;dd nie cierpię ich robić ale jeść uwielbiam;d to już zapas na święta?

Smile przybij piąteczkę;d poczekamy sobie na płeć;d hehe

Melduję że właśnie wróciłam od lekarza i wyniki wyszły super :) trisomia 21 zmalała do 1:20000 trisomia 18 1:20000 a trsomia 13 1:17500 :) kamień spadł nam z serca a za tydzień do ginekologa na USG :)

Malgos jest boski a te uszy i nos wymiataja :D

Długie te wasze dzieci moje ma 8.5cm w 16tyg z tym ze lekarz powiedział iż nasz synus ma długie nogi ale jak spojrzał na rafała to mówi "acha to już wiem skąd :)" . Na te jego długie tyczki kupić spodnie to masakra :eek:

reklama
Do góry