reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Sosnowiczanka - Baba Mira wygrała! Zdrówka życzę dla Małego ;) A mogłabyś mi podać linka do strony z tymi legginsami, bo teraz to już na pewno w postach nie znajdę :)

Ja jestem jestem, już na polskiej ziemi zmęczona ale zadowolona chociaż lekki smutek jest ze mąż wraca do uk. Jutro idziemy na usg :) cieszę się bardzo ze zobaczę malizne :)))
Witam na polskiej ziemi ;) jeszcze trochę i będziecie w komplecie ;)

Ja natomiast zamieniłam się w sikacza zawodowego.
Haha, dobre ;) ja też się zaliczam do tej grupy "zawodowej", już mam obcykane gdzie w Kg, Koszalinie i Szczecinie mogę lecieć w trakcie awarii ;)

zne ale pół godz przed się z moim pokłóciłam i usg poszło się za przeproszeniem je....ać .....
i tak od 2,5 dni jest cisza ani razu się do siebie nie odezwaliśmy ...
Kurczę,co za gość :/ Szkoda, że to usg Wam przepadło, ale masz rację i idź na następne sama, albo z inną bliską osobą, bo to na prawdę niezapomniane chwile, no i ulga jak człowiek słyszy, że wszystko ok. No cóż. Faceci dojrzewają do 3 roku życia, później już tylko rosną.

Szyjka mi się skróciła w dodatku zmieniła położenie już do otwierania.(
Trzymam kciuki Mordeczko za Ciebie! Wiem co to znaczy leżeć plackiem, ja tak zaczynałam :/ Obłóż się książkami, laptopem i czym jeszcze sobie życzysz, dla dobra maleństwa trzeba robić wszystko ;* siła wyższa. Ja mając już dosyć książek, pilotów i internetu zaczęłam pisać listy do fasolki.. i tak mam do dziś. Jak skończy 18lat to jej/jemu dam ;)

no i masakrę mam z piciem
Koga, a robiłaś badania na cukier?

Ja czasu mam coraz mniej na wskakiwanie tutaj, wiadomo- święta - i obowiązków mnóstwo. Wczoraj działałam z ciastem cappucino znów i śledziami w zalewie octowej. A dziś mamuśka wpada i lepimy uszka, smażymy krokiety ;) Plecy mnie później napier... ale radocha, kiedy je się swojskie jedzonko jest większa ;)

reklama
Czesc dziewczyny:)

Lolcia majka wie już i cieszy się o dziwo, bo na początku tylko siostra w grę wchodziła :)

Smile trzymam kciuki za wizytę, a tak w ogóle to była sol i chleb na powitanie he he :D

Ciasteczko trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i. lez koniecznie!!!!

Malgos u mnie jakoś uplawow prawie wcale nie ma a w pierwszej ciąży miałam obfite.

Myszkajoasia mam nadzieję ze Twój facet pójdzie po rozum do głowy i na kolanach wróci z przeprosinami. Koniecznie na to badanie jedz jutro.

Zdrowka dla chorowitkow :*

Wreszcie kupiłam sobie większe staniki bo ze starych to już cycki mi góra i bokiem uciekały :eek:

Buziaki dla wszystkich

mamma - cukier może mieć związek z piciem? wrzuć przepis na cappuccino do kulinarnego pls dobrych przepisów nigdy dość;-)

wrrr jutro przed lekarzem mam mieć mega stresujące spotkanie, a ciekawe co też ten lekarz powie, ja w sumie nawet karty ciąży nie mam, żadnych badań, nic, bo jakoś ciężko mu było w tę ciążę po stracie uwierzyć

co do zakupów - jupi mężuś dziś ma wolne i nakupował prezentów:tak:

boszzzz jak ja bym chciała dziś wieczorem nie paść znowu o 21.30 i żeby mnie jeszcze nie mdliło choć raz!

a! myszkajoasia - dla faceta dziecko w brzuchu to totalna abstrakcja ! wybacz mu, pogadajcie i będzie ok, mój ze mną był tylko raz w życiu na usg z pierwszym synem, my jakoś nie celebrujemy tego szczególnie, badanie jak badanie ;-)

Bylam na spacerku i bardzo przyjemnie sie spacerowalo:) Wrecz wiosennie sie czulam bo napewno nie zimowo. Ciekawe czy swieta beda biale.. Ide przegryzc kanapke i czas do przedszkola po corke:)
Mamuska
to dobrze ze szczepienie przebieglo ok.
Archea ja tez juz sie nie moge doczekac pierwszych ruchow! Super ze juz czujesz:)
Malgos ja tez mam mocne uplawy.. nawet zastanawialam sie czy powinnam sie tym niepokoic ale widze ze nie tylko ja wiec to chyba normalne.
Karotka dobrze ze kazalas wyrzucic ten materac.. A nowa sofa bardzo ladna!

Mamuska starszy byl w przedszkolu a mlodszy zaczyna w styczniu chociaz panie pozwolily go zostawic kilka razy zeby sie oswoil :) Ciesze sie, ze wy juz po szczepieniu i mlody dzielny byl :)
Karotka grzyb w anglii to tez praktycznie w kazdym domu. Ja grzeje prawie non stop teraz bo z dziecmi jak sie siedzi to cieplo byc musi, wietrze chate nawet po 2-4 h dziennie i w naszej sypialni na suficie wylazl. Landlord stwierdzil, ze okna powinjy byc otwarte 12/24. Nosz kopnac takiego.
Kasia to coreczka sie przestawila na brata i super :)
Koga moj chlop tez tylko raz byl na usg ze mna. Lekarka mu wszystko pokazywala, tlumaczyla a on po powrocie do domu powiedzial, ze i tak poza "mrowkami" nic nie widzial :D wiecej nie poszedl :D
Powodzenia na jutrzejszej wizycie :)
Gosiula u nas zimno okrutnie nawet sie nie chce wychodzic, brrr :)
Wlasnie wyprasowalam cala sterte ciuchow :D zmuszona bylam bo Kacperkowi zaczelo brakowac ciuchow a obaj maja ich bardzo duzo :D

Dzien dobry.
U nas mam nadzieje w koncu choroba przechodzi we wtorek myslałam ze umre od bólu zatok . Wczoraj siostra u nas była z Nela sie wybawiła no a ja miałam łazienke myc ale jakos mi sie nie chciała wiec dzis myłam.
Wiec łazienka umyta jutro półki w jadalni i góra i w pon okna i bd ok :)

Ciasteczko- zdrowia i oby bylo lepiej, ja tez sie obawiam teraz wizyty bo jak Nela na mnie skoczyła to od 3 dni mnie tak ciagnie cos.
Myszkajoasia- współczuje mój czasem tez ma takie zagrania ale juz sie przyzwyczaiłam do ciezkiego charakteru i wiem jak go ustawic do pionu
Sosnowiczanka- zdrowia dla synka i fajnie ze polubił opiekunke :)
Koga- Ja tez pragnienie mam jak jakis smok normalnie . I tylko własnie kranówka:p
malgos83- ja w 1 ciazy miałam a teraz nie mam , mam cały czas tak samo od poczatku ciazy czysciutko. Ja tez wizyte i usg mam 16 ale na szczescie na 8.30:)
Smile - Trzymam kciuki:)
MamMusKaa-zdrówko powoli do przodu ale najgorsze noce. Choc powiem ze s tym buntem to az takiej tragedi nie ma bo 2 tg prawie zemna jest wiec poprawe widze , czyli buntu mniej wiecej rozpieszczenia.
Lolcia - a piekłas może sernik z oreo i maskarpone albo któraś z was? Bo na zimno mi wychodzi a na ciepło jakosc nie:/
Karotka- wilgoc paskuctwo u nas jest tylko w jednym miejcu w domu a mnie odpycha:/nie cierpie grzyba uff

Kurcze własnie sobie uswiadomiłam ze w tej ciazy jakos szybciej mi ten czas leci juz 14tc a ja sie nie spostrzegłam kiedy.Ide robic M spagetti bo my juz krem z groszku jadłysmy .

Kupiłam dziś sweterek mojemu najmlodszemu członkowi rodziny i tak się w nim prezentuje :D

Załączniki

• 1418309923980.jpg
    1418309923980.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 41
kasia :-D:-D:-D

pod tym zdjęciem powinien być podpis "A myślałem, że jesteśmy przyjaciółmi ...."
spojrzenie Twojego małego domownika ma jednak trochę wyrzutu:-D

reklama
Koga on patrzył na moja rękę w której miałam jego ulubione ciasteczko. Musiałam go jakoś przekupić żeby stał grzecznie do zdjęcia.

Niech się cieszy ze myślę o nim żeby nie zmarzl ale zaraz wrzuce foto które idealnie pasuje do tego co napisalas :D

Załączniki

• 1418311231630.jpg
    1418311231630.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 48
Do góry