reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Teraz chyba przyrosnę do forum jak będę tylko leżeć. Już się martwię co z będę jutro porabiać :) tv i komp:( nawet nie mam jak książki wypożyczyć a siostra dopiero w weekend mi jakąś podrzuci.

Sosnowiczanka jutro i w piątek moja mama ją weźmie. Od poniedziałku do końca roku mąż ma urlop więc na razie opieka nad córką załatwiona. A do stycznia jeszcze trochę czasu. W najgorszym wypadku będzie oglądała bajki przez 6 h:)

mamaAnia około 2 tyg temu umyłam okno i od tego momentu się zaczęło. Potem jeszcze córka kilka razy skoczyła mi na brzuch i czułam dziwny ból w podbrzuszu (w dolnej części) a do tego takie ciągnięcie w pochwie. Chciałam dzwonić do lekarza albo jechać do szpitala ale był weekend a we wtorek przeszło więc stwierdziłam, że nie będę głowy mu zawracać. Od 5 dni było ok, czułam się świetnie, żadnego bólu. A tu taka niespodzianka. Co do badania to się nie wypowiadam bo mój lekarz usg robi zawsze ale jak chce badanie szyjki to muszę mu przypomnieć:)

reklama
Smile - dobrze ze szczesliwie dolecialas I jestes juz w Pl. a maz wroci szybciej niz myslisz :) zleci szybko ;)

MamaAnia- widze ze jestesmy w jeden druzynie. Ale myslisz ze takie przeziebienie nie Szkodzi dziecku ?

MalaJoasia- musisz usiasc z tym swoim chlopem I pogadac na spokojnie. Wyjasnic sprawe i isc do przodu bez urazy na siebie :)

A ja codziennie staram sie lezec w lozku po pracy ale katar, kaszel I bol glowy straszny. Juz zarazilam
Mojego mezulka bo tez gardlo go zaczyna pobolewac :(

Witam, mamaAnia77 a próbowałaś zaparzyć sobie len na kaszel, to rewelacyjny domowy sposób, mój M tak się męczył z kaszlem przez tydzień i po 2 dniach kuracji mu przeszło, jeśli masz problem z jego wypiciem możesz dodać herbaty wtedy jest bardziej znośny.

Zdrówka dla chorych. Mnie dopadł ból gardła ale wlecze się herbata i z cytryną i mlekiem z miodem i powoli przechodzi.
Współczuję problemów z facetami u nas w pierwszej ciąży tatuś trochę szalał ale teraz złego słowa nie mogę powiedzieć.

Asa mam dziś usg proszę trzymajcie kciuki :)))

Hej :) wlasnie zalalam herbatke. Mnie tez cos gardlo lapie i trzeba sie szybko kurowac. W dodatku w nocy zaczal mnie bolec prawy sutek a jak wstalam to juz cala piers. Teraz zelzylo. Nie wiem co to ani czym spowodowane mam tylko nadzieje, ze mi przejdzie a jak nie to jutro sie trza bedzie do szpitala kopnac.
Myszkajoasia a moze ten twoj chlop jest przerazony mysla o nowym czlonku rodziny? Czasem facet mimo, ze bardzo chce zostac ojcem ma pozniej problem aby sie w tej calej sytuacji odnalezc. Ty juz wczesniej pisalas, ze macie rozne spiecia. Moze chlopu potrzeba wyyjasnic jak glupiemu co sie aktualnie dzieje w twoim ciele i glowie,zeby zrozumial i zamiast strzelac fochami i uciekac z domu powinien cie wspierac?? Niemniej zycze ci duzo spokoju i aby sytuacja sie szybko wyjasnila :)
Ciasteczko uwazaj na siebie. Skracajaca szyjka w tak wczesnym okresie moze byc bardzo niebezpieczna. Lez, lez i lez. Wiem, ze ciezko przy dziecko ale postaraj sie jak najwiecej odpoczywac.
Smile nawet z ekranu bije twoja radosc z usg :D zaciskam kciukaski za coreczke :)
Zdrowka dla wszystkich chorowitkow :)

hej..
wczoraj Was poczytałam ale weny brakowało na odpisanie;/ chorującym życzę zdrówka..u nas też jakoś nie najlepiej z tym, Dawid znów ma katar;/
wizytowym mamusiom życzę powodzenia na usg;) ja mam dopiero na 16 a już siedzę jak na szpilkach;/

Myszkajoasia szczerze to jestem w szoku..nie rozumiem jak Twój facet mógł tak się zachować zwłaszcza, że chodziło o usg genetyczne Waszego dziecka.. nie obraź się ale jego teksty są na poziomie gimnazjalisty.. cieszę się, że mimo przeciwności umówiłaś się na to usg.

Ciasteczko nie spodziewałam się, że tak szybko może skracać się szyjka;/ kurde mam nadzieję, że szew pomoże i będzie wszystko dobrze czego Ci życzę. Uważaj na siebie:*

Dzien dobry!
Ja juz siedze z herbatka i zagladam co u Was:) Niedlugo na jakis maly spacerek sie wybiore zeby troche sie dotlenic.
Ciasteczko uwazaj na siebie! lez i odpoczywaj. Musicie ustalic jakies dyzury z rodzinie i dzielic sie obowiazkami. bedzie dobrze!
Smile
trzymam kciuki i czekam na wiesci!
MalaJoasia
dobrze ze udalo sie na bliski termin przelozyc usg. W piatek jedz koniecznie, nie patrz na chlopa!
Zdrowka dla chorowitkow!

Witam się z łóżka przy herbatce. Córka odprawiona do mamy więc do 17 nudy. Boże jak ja żyłam jak dziecka nie było. Musiało być strasznie nudno :) trochę smutno bo nie chciała iść beze mnie, tylko mama mama, musiałam zejść z nią na dwór. Mam nadzieję, że szybko zapomni.

MamaAnia77 ja w poprzedniej ciąży piłam taki syrop drosetux. On jest homeopatyczny i pomaga właśnie na taki suchy, męczący kaszel. Jak będziesz u lekarza zapytaj się może mogłabyś go stosować.
Wiem, że już pisałaś na początku pod jakim nickiem sprzedajesz ubranka, ale możesz powtórzyć? co prawda na razie nie kupuję bo nie mam pewności co do płci ale jak sie potwierdzi to będę sobie przeglądać.

Idę allegro poprzeglądać, jeszcze jakieś prezenty zamówię:)

Ja też się Melduje ze czytam i jestem ale pisać nie ma weny. No i nic mi nie jest odpukać, poza tym ze mi czasem leci krew z nosa no i dretwieja nogi. W pracy jak to przed świętami u fryzjera masakra i oblężenie w sobotę myślałam że umre tyle klientów... w czwartek i piątek w przyszłym tygodniu mam rajd po lekarzach no i ginka strasznie czekam co tam słychać:) ostatnio leżąc w wannie czułam takie bulgotki w brzuchu i to chyba młode bo nigdy nic takiego nie czułam heh. Dziewczyny co do oparzeń ja byłam w życiu oparzona kilka razy i najlepsze są wiem ze to okropne ale siki na gaze wate pięknie goi nie ma babla i dużo szybciej się goi a oparzone miałam rękę i udo i tak poradził lekarz ze mozna od razu robiłam i później i ładnie pomagało. Chorowitkom życzę zdrówka, gratuluje wyników siusiakow i cipek heh . Zbieram się do pracy dziś wcześniej bo musze siebie ogarnąć bo odrost na głowie 2 mce juz kissek

reklama
GingerBaby też słyszałam o sikach;dd co do odrostów to ja nie farbowałam włosów już od sierpnia:szok: przed ciąża malowałam co 1,5 miesiąca ale postanowiłam przez okres ciąży dać włosom odpocząć:) mój mówi, że tragedii nie ma heheh;d

ciasteczko odpoczywaj;d po porodzie będziemy jak koń w kieracie;d

Do góry