reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Witam sie i ja :) dzis nocka superowa, az sie boje zachwalac :D chlopcy padli o 21.20 i cala noc wstalam tylko 3 razy na siku :D oby takich wiecej :)
Kasia serdecznie gratuluje synusia :) sie musi chlop cieszyc z syna :)
Sosnowiczka zdrowka dla Alanka i ciebie. Ciesze sie, ze mlody tak polubil babe Mire :)
Malutkans u nas suszone cos kolo £1.20 kosztuja. 2 czy 3 rodzaje do wyboru takze cos powinnas upolowac :)
Koronka zdrowka. Ja na wyniki z krwi nie czekalam calych 2 tyg jakos tak szybko przyszly.
Nati biedna kruszynka. Bardzo wspolczuje bo takiemu malemu dzieciowi naprawde ciezko wytlumaczyc, ze cos moze byc niebezpieczne. Szkoda, zd znajomi nie zabezpieczyli czyms tego kominka :/
Dzis Miki idzie do przedszkola - wreszcie. Zobacze czy mlodszy bedzie chcial zostac to moze pozwole mu chwile pobawic sie z dziecmi. W styczniu zaczyna swoja przygode to niech sie przyzwyczaja, chociaz wczoraj jak pytalam czy chce pobawic sie z dziecmi to powiedzial, ze nie :D

reklama
Lolcia no to mialas spokojną nocke, ja jakoś póki co nie wstaje w nocy siusiu ale przed snem to co 10min ze 4 razy :D

A chłop baa dumny jak paw i oczywiście zdjęcie zakosil mi wsadził w portfel :D

Wiecie co obzartuch ze mnie właśnie na śniadanie zjadlam 0,5 kg jogobelli pieczone jabłko :eek:

Hej.Dziewczyny!
Malutka no tak, nie pomyslalam... No ale mam nadzieje, ze udaCi sie cos wykombinowac;)
Erzbeth nam w pierwszej viazy w 12tc obstawil siusiaka i teraz tez to moze i u.Was cos.wypatrzy;)
Nati biedna malutka...oby szybko.sie goilo
A Ty z.Wawy jestes?
Niedlugo pewnie imprezka roczkowa przed Wami? Czy juz po? Nie widze suwaczka.bo z tel pisze;)
A powedz budzi Ci sie Mala w nocy?
Lolcia wspolczuje wstawanek na siku... Ja teraz sikam przy okazji jak.wstaje do Malego, ale poki co specjalnie na silanie sie ne budze;)
Kasia pyszna ta jogobella;)
Gosia a Ty kiedy masz miec te wyniii krwi?

U nas mgla straszna i szaro-buro... A trzeba sie ogarniac na jakis spacer;) w sr chodzimy na zajecia dla maluskow, ale dzis zrobilismy sobie wagary, bo jutro te zaegle szczepienie i profilaktycznie zostalismy w domu, zeby przed samym.szczepieniem nic nie zniosl, bo bym sie wsciekla;p

i tyle jeśli chodzi o nadrabianie... przeczytałam ale nie wiem czy odpiszę każdej... fajnie, że czujecie się ok, miło się to czyta... ja codziennie po powrocie do domu kładę się i leżę, moje ciśnienie prawie cały czas w górnej granicy albo ją przekracza ...boję się, jutro wizyta u kardiologa i do tego czasu jestem w takim jakimś zawieszeniu, jutro wieczorem tez wizyta i ginekologa i mam nadzieję, ze z dzidzią wszystko w porządku :sorry2:

może coś tam nadrobię... jak tylko będę miała chwilkę w pracy

Mamuśka jutro na 18.15 mam jechać na konsultacje w sprawie tych wyników. Wiem że od piątku już je mają to chociaż tyle dobrze że nie pojade tam znowu bez potrzeby :)

Koga - jeśli chodzi o sernik - ja mam przepis sprawdzony, ale raczej nie taki typowy, jest na spodzie z mąki i masła, a do sera dodaje się m.in. budyń, na górze piana z białek, gdzieś w domu mam też przepis na sernik wiedeński - postaram się coś znaleźć i wrzucić

MałaZosia - a na długo teraz masz pracę? po 8h dziennie? Szkoda Twojego synka, że musi chodzić na świetlicę, no ale czasem nie ma wyjścia. U nas matki które odprowadzają dzieci na świetlicę walczą obecnie o usunięcie komputera bo dzieciaki spędzają przy nim cały czas a potem głowa boli, pani tylko siedzi na ladą, nie organizuje im jakoś tego czasu... mam szczęście, że u nas nie ma takiej konieczności

mamma-mila - z przepisu skorzystam w święta lub sylwester - dzięki

mamaAnia - jak mnie brało piłam miód z cytryną i imbirem, do tego czosnek... i przeszło...

kasia - gratulacje chłopaka :) patrzyłam na zdjęcie USG i u mnie było to tak samo widoczne

nati - współczuję córeczce cierpienia

DZIEWCZYNY - na oparzenia lekkie ale jednak bolące, z bąblem czy bez POLECAM kupcie plastry chłodzące IBUM - 2szt. ok. 6-8zł, kilka lat temu oparzyłam sobie tłuszczem dłoń przy kciuku od wew. strony i dzięki tym plastrom jakoś przetrwałam pierwsze dni... chłodzą do 8h i nie trzeba trzymać cały czas ręki w wodzie :tak: Michał jakiś czas temu wieczorem wyjmował szklankę z mikrofalówki i zamiast za ucho złapał za szkło i oparzył sobie opuszki 2 palców, zrobiłam opatrunek z tych plastrów, od razu przestało boleć, zasnął bez problemu a rano miał tylko czerwony ślad i już nie piekło.

udało się :) nadrobiłam :)

Dzien dobry!
nie mialam kiedy sie odezwac.. W poniedzialek bylam na badaniu usg genetycznym i wszystko jest super. Badanie bardzo dokladne, trwalo ok.40 min ale lekarz wszystko mierzyl, pokazywal, sprawdzal. Dokladnie bylo widac dzieciaczka jak sie kreci, prostuje nozki, jak otwiera buzke. mam filmik na plytce wiec bedzie pamiatka:)
Wczoraj spedzilam caly dzien na zakupach ale jakos nie za wiele rzeczy kupilam.. Dzisiaj biore sie za porzadki- przynajmniej taki mam plan ;)
Zdrowka dla wszystkich chorowitkow!
Kasia gratuluje synka!
MalaZosia to faktycznie pracowity masz czas teraz. Oby Ci szybko minelo!

Co tu taka cisza? Pochowalyscie sie?? :)
Ja zrobilam dzieciakom galaretke bo chcieli, zupka postawiona a nakesniki nasmazone. Beda podpiekane z jabluszkowym nadzieniem. Jakos trzeba bylo menu zmienic :D
Pochwalilam chlopcow za nocke to mi przedstawienie urzadzili przed wyjsciem do przedszkola. Na szczescie zdazylsmy :D kacperek mial dzis pierwsza probna godzine. Ladnie sie bawil ale co jakis czas sparwdzal czy jestem :D w piatek zostawie go pol godzinki samego :)
Kasia ja zazdroszcze niewstawania. Ja musze isc inaczej nie zasne :D cora wie, ze bedzie braciszek? :)
Mamuska jak ja sie ciesze, ze narazie mamy przerwe od szczepien :D wlasnie tego pilnowania przed choroba nieznosilam. Jak mija dzionek?
Alkmena codziennie tak ci cisnienie skacze do gory?
Gosia1990 powodzenia jutro :)
Gosiula super wiesci, niech maluszek zdrowo rosnie :)

Ja jestem jestem, już na polskiej ziemi zmęczona ale zadowolona chociaż lekki smutek jest ze mąż wraca do uk. Jutro idziemy na usg :) cieszę się bardzo ze zobaczę malizne :)))

reklama
Do góry