reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

reklama
Missis ja przez te 4 dni strasznie za mikim tesknilam. A jak wrocilismy do domu to on mi sie taki duzy wydawal :) ale bardzo mu sie braciszek spodobal :) a polez sobie polez :)
Gosiula85 witaj i rozgosc sie :)
Mamuska ja mialam z mlodszym termin wg usg na 21.12 .2012 a mlody wylazl 12.12.2012 :D
Kasia8437 ale cudne psiska :)
Wlasnie musialam mikiemu odciac kawalek biszkopta bo on juz chce kacperkowego placka :D no i jak tu dziecku nie dac :D len mnie zlapal :x

Dziekuje za mile powitanie:)
Mamuska ja mialam termin na 04.01 ale lekarz mowila mi ze mam sie nastawic ze urodze w grudniu, jak mialam wizyte dzien przed Wigilia to dziwila sie ze jeszcze chodze z brzuszkiem ;) Ja bardzo sie nastawilam ze chce urodzic w styczniu i.. dotrwalam do 10.01 ;)
Kasia ale Twoja praca jest bezpieczna? Nie ma zadnego zagrozenia? bo kojarze ze pracujsz w kopalni? i chyba bardzo wczesnie zaczynasz prace? ;)

Uch... nadrobiłam Was!
agawera super, że wizyta udana! A to już było te prenatalne usg?
Może będzie mniejsza dzidzia
Mi całą poprzednią ciążę syn wychodził na usg o tydz mniejszy, tydz też przenosiłam, ale w związku z tym, że zawsze był mniejszy byłam nastawiona na małe dziecko, a tu 4020 :p
gosia trzymam mocno kciuki i czekamy na inf!
malutkans przywyczai się, większość dzieci przeżywa rozstanie na początku.
malgos no to słabo...Mam nadzieję, że nie będą się powtarzać te "ataki"...
koronka ja zawsze [rzy przeziębieniach - czosnek, przeważnie na chleb z masłem, dużo soli i da się zjeść :) Zawsze myślałam, że jeszcze miód, ale ostatnio któras z dziewczyn pisała, że podobno podrażnia gardło, więc nei wiem...
i chyba tantum vrde można
mamaAniapodpytaj tej farmaceutki, a jak Ci ie przejdzie przez dwa dni to leć do lekarza...
MałaZosia pewnie i trochę sie też wyriesz :)
a to w szkole koledzy nie mówią, ze Mikołaj nie istnieje? Czy też jeszcze wierzą?
a prezent rodzicom świetny zrobiłaś hehe
ciasteczko noo niestety one drogie są...Może ktoś z rodziny będzie chciał sie zrzucić?:)
O fajnie, że piszesz, że Mała lubi ten rowerek, mam nadzieję, że i Antek polubi :) Nasze dzieciaki są z jednego roku, prawda? Tylko Twoja córa ze stycznia, a mój z grudnia?:)
GingerBaby, Alkmena oo fajnie :) a skąd dokładnie? Ja w Legionowie mieszkam.
Ja rodziłam na Inflanckiej
Alkmena oo a ja bym barszczu zjadła :)
GingerBaby a jaki model wózka kupiliście?
kasia ja startowałam z 53kg, przytyłam 25...Masakra...a wcale się nie obrzerałam (no może czasem chęć na słodkości miałam :p ). Teraz startuję z 58kg (5 mi zostało po poprzedniej ciąży jeszcze) i przytyłam chyba 2 teraz...
martyna mi też w uda poszło! a po ciaży bym chciała 51! Bardzo dobrze się czuła z tą wagą..
A Nela dużo Ci choruje? I oddycha nosem czy buzią?
no ten właśnie drewniany jest, tylko koła można zamieniać :)
o taki Drewniany rowerek biegowy 2w1 od 1 roku (4778106806) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

lekarz nic nie mówił o badaniach prenatalne moze dlatego ze mam teraz 29 lat w marcu 30
na wizycie mówił zmartwił sie moim cisnienie 90/60 mam jakos podwyższyć jakies propozycje ?

11.12 idę do kardiologa i ginekologa... może wezmę sobie zwolnienie do świąt... popracuję 29 i 30 grudnia, potem do 16 stycznia, potem 2 tyg. urlopu i od lutego zwolnienie... już mi się nie chce chodzić do pracy :blink:

malgos
- one nazywają się Tabletki uspokajające, opak. 90tabl. ok.15zł

mamuska - tym ślubem to chyba nie ma co się martwić na zapas - nikt chyba nie będzie wymagał od kobiety w 9 miesiącu aby szła na ślub albo wesele... chyba, ze będziesz się doskonale czuła i znajdziesz coś szałowego :)

koga - ja rodzinie powiedziałam w 12tyg a dyrektorowi we wtorek po USG :-) nie musisz się śpieszyć :tak:

Gingerbaby - ja uwielbiam żółty lenor Summer :) od dobrych kilku lat używamy

MałaZosia - my jedziemy jutro na 12.30 do kina... już się nie mogę doczekać :-D
kefir.... mhm... tez miałam go dziś pić ale chyba za bardzo się sfermentował w szufladzie w pracy bo o nim zapomniałam wczoraj :-D

Gosiula - witaj :tak:
agawera - ciśnienie - pozazdrościć :) chętnie bym się zamieniła... pij kawę :tak:kilka dziennie :)

chyba nie na nic nie mam siły szybko sie mecze i ciagle bym spała
czy w ciazy robili wam cytologie ? mi zrobic a ze panikuje jak widze jakas krewke na bieliznie to i tym razem tez tylko ze mysle ze to po badaniu , nastepna wizyta 17.12

Alkmena ni na dana chwile to nie wyobrazam sobie nie isc ;) zbyt bliska rodzina!
Agawera ja mialam w ppprzedniej ciazy i.tez plamilam troche, a dr uprzwdzila tak moze byc, ze to z.szyjki po pobraniu.
A cisnienie.tez mm czesto niskie, ale nigdy lekarz nic nie mowil...
Wypij kaweke, podenerwuj sie na meza:)
Gosiula noo to ladnue wytrwalas!

Ostatnia edycja:
Gosiula85 zero zagrożenia, spokojna praca, tylko dużo śmiechu :D a to ze na 6 rano to już się przyzwyczaiłam, dla mnie żaden problem:):)

Agawera wykorzystaj faceta, zaraz Ci ciśnienie podskoczy i to w jaki przyjemny sposób :D

reklama
Dostałam dziś od koleżanki z pracy, tam wszyscy mówią ze chłopak będzie:)

Załączniki

• 1417791192389.jpg
    1417791192389.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 47
Do góry