reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Witajcie czerwcoweczki:)
Podczytuje Was od kilku dni ale jakos brakowalo mi czasu zeby sie odezwac.
Mam termin na 13.06 i chetnie dolacze do Waszego forum:) Jestem mama (prawie) 4 letniej coreczki. O dzidziusia staralismy sie juz dluzszy czas (niestety po drodze zdazylo sie kilka strat) dlatego tak naprawde dopiero powoli zaczynam wierzyc w to ze jestem w ciazy. W poniedzialek mam badanie usg genetyczne i wierze ze wszystko bedzie dobrze. Z racji poprzednich problemow od poczatku jestem na lekach podtrzymujacych i siedze w domku na l4. Tydzien temu bylam na wizycie i usg i wszystko jest ok, dzidzius rosnie, serduszko bije. Widze ze duzo sie tu na watku dzieje, mam nadzieje ze uda mi sie byc w miare na biezaco:)

reklama
Hej

Ale zimno u nas, byłam na targu po ananasa, bo mój syn na teraz manię robienia soków z dziadkiem z czego się da:)

Mamuska chyba zle zrozumiałaś. Z pracy nie rezygnuję wczesniej w zadnym wypadku:) Z zajęć zubmy będę rezygnować pisałam. A to dlatego ze za dwa tyg moja instruktorja wylatuje na 6 tyg na Kubę, w swoje rodzinne strony. Jak wróci to juz bede miała duzy brzuch pewno i ciężko bedzie sie poruszac ;) A na zastępstwa za nią juz nie bede chodzic, bo jest dziewczyna bezkonkurencyjna i kazede zastępstwo nie dorównuje jej kompletnie, więc wychodziłam z zajęc rozczarowana.
I to z wielkim żalem będę się zegnać z zumbą, ale co zrobić, dzidziuś najważniejszy, a mam plan w lipcu wrócić:)

Dzięki dziewczyny o podpowiedz z tymi proszkami. I koniecznie przy najblizszej okazji zakupię złotego lenora skoro polecacie:)

MałaZosia tez mam nadzieje ze bede zadowolona, ja mam jedne leginsy które wydaje mi sie ze są takie same co te, z takim samym materiałem wewnętrzynym dokladnie. I bardzo je lubię tylko ciążowe nie są. Jak beda fajne to zamówie tez ze dwie pary jeszcze, bo kocham legginsy.

Mississ no nie jesteś, co do centymetra, ten sam wzrost, ta sama waga... Przypuszczam ze i wymiar w tyłku byłby podobny, ale nie chce mi sie szukac centymetra a moze nawet bardziej- patrzec prawdzie w oczy :-)

Gosiula Gratulacje, i powodzenia na badaniach. Trzymam kciuki!

Ech, ja czekam na te prenatalne z krwi. Do dwóch tyg mają przyjsc, juz tydzien minął ale nie ma nic jeszcze.

Alan w przedszkolu, Mikołaja mieli dziś miec, ciekawa jestem wrażeń.

A póki co ide sie położyc, trzeba korzystać z wolnego.

Mamuśka – co do naszych maluchów to są z tego samego roku a prawie rok różnicy :)

Martyna ja jestem z tarnowskich z przyjaźni. A ty? Mi pasuje ten szpital bo jest blisko jakby coś się działo. W sumie to główny powód:)
Rzeczywiście ze śląska bardzo dużo dziewczyn. Zresztą obecnie jest bardzo wiele ciąż, dzieci będą z wyżu:)

GingerBaby kiecka fajna i fajnie wyglądasz. Do tego but na obcasie i nawet nie poznać że jesteś w ciąży

Kasia a czemu musisz pracować do końca? Coś w pracy czy po prostu tak lubisz pracę, że chcesz pracować?
Co do spodni a raczej leginsów to też prawie je na cycki mogę na razie zaciągać choć mąż mówi, że brzuch coraz większy.

Mamamm niestety niektórzy fachowcy nimi nie są. Ja przy remoncie naszego mieszkania też miałam niezłe nerwy. Na szczęście teraz co kilka lat tylko malujemy sami. Co do tabletek na uspokojenie to nie wiem jak się nazywają ale mają takie niebieskie zamykanie. Niestety nie wiem czy w ciązy można brać. Na pewno są ziołowe. Ja mam stwierdzoną nerwicę układu moczowego:) co prawda dawno już nie brałam tych tabletek ale lekarka wtedy mi je polecała.

Lolcia ja też nie lubię antybiotyków i może lekarz ma rację i przejdzie. Ja tak miałam z córką, przez 2 tyg chciałam iść do mojej lekarki ale jej było bo miała L4 no i wyleczyłam je syropkami i kroplami do nosa. A pewnie jakbym poszła to na 100% byłby antybiotyk bo strasznie kaszlała i miała zielony katar. Ale udało się więc trzymam kciuki za zdrowie synka.

Gosiula85 witaj:)

Ja piorę w kapsułkach persilu i średnio jestem zadowolona. Kolory są fajne ale jakoś biały nie zawsze się dopiera. A płyn z przyzwyczajenia kupuje lenor sensitive:) Muszę wypróbować inne jak polecacie. Pierwszy idzie ariel:)

Byłam dzisiaj na badaniu krwi, lekarz wreszcie się zorientował (po mojej sugestii i waszych opisach jakie miałyście badania krwi) i przepisał mi badania. Niestety ponad godzina z głowy. Zanim Pani pielęgniarka sprawdziła co mam w pakiecie a za co muszę płacić to z głodu przymarłam.

Miłego dnia, ja zaraz kładę córkę na drzemkę i chyba sama sie prześpię:)

Sosnowicxanka
I tak cie podziwiam za ta zumbe :-) bedziesz chyba najsprawniejsza czerwcoweczka :-) no chodzi mi o wage i wzrost bo wiadomo ze obwody kazda ma inne ;-) ja juz tez wole sie nie mierzyc ttmbardziej w brzuchu :p

Wiecie co spisalam sobie wyprawke co mi bedzie potrzebne tak pi razy oko i troche tego jest. Chyba zaczne od stycznia po troche sie zaopatrzac w conieco.

Sosnowiczanka ooo to przepraszam.. Coś zakęciłam...
Gosiula witaj :) Trzymam kciukiza Was!
ciasteczko noo znajomi mają też syna ze styczna, wiec między nim, a naszym jest ogromna przepaść, a do szkoły i tak razem będą szli :p No, ale już nie mam co ubolewać, ze się tak urodził! heh choć chciałam urodzić przed świętami (miałam termin na 23.12), no a jak już nie "wyszedł" na te swięta to wszyscy mówili "zaciskaj nogi do nwego roku :p " a on po złości 31.12 się urodził :-)

Macie moje dwa lobuzy z wczoraj:D

Załączniki

• 1417778431699.jpg
    1417778431699.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 44
reklama
kasia jakie słodziaki;) można się zakochać:))) znajdę foty i dodam moje:)
sosnowiczanka ja też uwielbiam zumbę..chodziłam przed ciąża co tydzień ale jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży z bólem serca odpuściłam..koleżanka mówiła, że dziewczyny pytały czemu nie przychodzę bo nie opuściłam ani jednej ale jak dowiedziały się o ciąży to pogratulowały i kazały wracać już po porodzie:) taki mam zamiar:) w ogóle lubię być aktywna..długi czas chodziłam na aerobik, biegałam codziennie ok 5km, chodziłam na orbitreku za co mój mąż mnie podziwiał bo on po 2 minutach schodził;d
Gosia witaj;)

kurdę odpisuję na raty i już wyleciało mi z głowy co miałam jeszcze napisać..

Do góry