reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Witam.sie i ja;)
Nati a to w.Wawie mieszkasz?
Widzisz to.wszystki zalezy od ludzi n jakich.se.trafi. U mnie polozna olala temat, tetno.skakalo, ale za to lekarz okazal sie super!
Ja teraz albo.w.sw zofii albo na inflanckiei znowu
Ja patologie bardO dobrze wspominam, tam trafila mi sie.sala 2 osobowa;)
Kasia te kapsulki pieknie pachna!;)
Sosnowiczanka j mam.teraz ariela chyba:)
A mialam Cie zapytac, czemu w koncu szybciej z pracy.zerygnujess? Bo pisalas chyba zr dlugo chcrsz pracoaac? Gorzej.sie czujesz.czy tak po prostu?;)
Gosia no nie dziwie sie! Tez bym.sie.wkurzyla!
MalaZosia to na zero syn wychodzi, pochwala i uwaga- nie jest zle:)

reklama
Dzien dobry :) Miki dzis mial spokojna nocke zato kacpus sobie od 3 godzinna przerwe na pogaduszki zrobil :D gp wczoraj stwierdzil, ze uszy czyste, klata czysta, migdalki powiekszone ale czyste wiec to tylko wirusowe ma samo przejsc. Wdalam sie w dyskusje ale glupiego nie przegadasz wiec bede go dalej leczyc tym co mam :/
Gingerbaby swietnie wygladasz :)
Missis 10 dni to szmat czasu - ladnie cie wytrzymali tam. Chcialam cie rowniez przeprosic. Taka ze mnie glupia baba :/ nje chcialam zrobic ci przykrosci. Wybacz :)
Koga miki ma fajny rowerek na 4 kolkach ale on taka sierotka ze nie moze ukrecic :D wiec chyle czola przed twoim smykiem bez pomocnych koleczek :)
Martyna to jak corci ma bezdechy to juz sie robi niebezpiecznie. Dobrze, ze wam sie trafil jakis madrzejszy lekarz. Oby ta nowa kuracja byla owocna i bez ciecia sie obeszlo :)
Gosia wspolczuje sytuacji:/ mogli przynajmniej do ciebie zawdzwonic z info, ze wszystko opoznione.
Sosnowiczka ja bardzo lubie surf w plynie ale nie wiem czy to w pl dostepne??
Dzis na sniadanko toscik z powidlem pyyycha :D w planach upieczenie biszkoptow, ogarniecie chaty a po powrocie chlopa zakupy. Jutro mikolaj a dzieci jeszcze nic nie maja kupione :D

Oj pachną to one extra i długo:)
Dobrze że Miki miał spokojniejsza noc.
Ja dziś na sniadanko kanapki z sałata, serem i obowiazkowo ogor kiszony.

Ja planuje pracować do końca i śmieją się ze mnie ze na kopalni urodze i jak syn będzie to od razu ma zapewnione miejsce dyr :)

Hej, znów na szybko. Zaprać się dorobiłam przez ten remont. Mąż z mamą się pokłócił. Ten pracownik istna porażka, teściowa lepiej tapety kładzie. Zepsuł nam korytarz... eh.. dzisiaj ma skończyć, a miał w środę.

Dobry pomysł z tym rowerkiem biegowym. Musze przedyskutować z L.
Wczoraj miałam dzień płaczu. Czytałam rano forum płakałam, na zakupach oglądałam bombki i też płakałam.

Ja też poproszę o nazwę tych tabletek na uspokojenie.

Przepraszam że nie odniosłam się do wszystkich ale mam spore zaległości i nie dam rady nadrobić

hej hej..ja dziś chyba mogę powiedzieć, że czuję się lepiej..przestało mnie boleć w klacie;)

Aaaaaa dzirwczyny mam wkurw 8 stopnia :/ pojechałam do lekarza a na miejscu sie okazało zew nie ma jeszcze wyników badań i mam przyjść za tydzień... ech kolejny tydzień stresów...

wściec się można bo o takich sytuacjach powinni informować telefonicznie.

hej, ja na chwilkę. Później nadrobię.

W kinie było super! Film strasznie mi sie podobał i niejedna łezkę uroniłam :)

Młody w szkole dziś był niegrzeczny na świetlicy. Najpierw miał spinkę z jednym chłopcem, który się z niego naśmiewał. A potem ścisnął swojego kumpla. Młody twierdzi, że się tak bawili, pani jednak widziała co innego. Dostał więc czarną kropkę. Ale potem czerwoną (to dobra) bo sam z siebie posprzątał w sali, chciał chyba zostawić dobre wrażenie. Więc w sumie poprawił się i karę już dostał w szkole- czarna kropkę.

Legginsy są super. Takie grubsze bardziej jak cienkie spodnie. Tylko te L to za duże. Marszczą się. No ale zostawię bo na zimę jak znalazł a i mimo że za duże to wygodnie z tyłka nie spadają. Panel na brzuch bardzo rozciągliwy. Przypuszczam, że zamówię jeszcze ze 2 pary ale rozmiar M. Jeszcze nie wiem jak po praniu będą się prezentować. Czy się nie zmechacą itd. Ale ciepłe są i wygodne i całkowicie kryjące. Nawet do nich krótką tunikę założyłam tak, że tyłek na wierzchu. Bo czuje się w nich jak w spodniach. Kupię jeszcze z jedne dzinsy ciążowe gdzies na lumpie i dłuższy sweter na mrozy i na razie styknie.

Gosia - szkoda, że nie poinformowali Cię telefonicznie. Ale miałaś to USG genetyczne już?

Z P oglądamy teraz (zaczęliśmy wczoraj) Kill Billa. Bardzo lubie Tarantino. Dziś skończymy pewnie. Młody kończy tosta (dość późno, bo pierwszy się przypalił :))) ) i spać idzie.

super, że film się podobał;) teraz wiem, że warto na niego się wybrać;) co do synka to w końcu to chłopak;) musi czasami się poszturchać:) wolę takich chłopców niż ciamajdki;) fajnie, że jesteś zadowolona z leginsiorów:) może też sobie zamówię. aaa i też lubię Tarantino;) oglądałaś film 4 pokoje?

Hej

Cierpię na wieczny brak czasu...

Po pracy zrobiłam dziś wielkie zakupy.. Normalnie cała chemia mi się w domu pokonczyła w jednym czasie.. Trzeba bylo kupić proszek, plyn do plukania, tabletki do zmywarki, i jeszcze srodek do prania tapicerek bo narożnik woła o pomstę do nieba!

Wogóle w temacie proszku, dziewczyny w czym pierzecie i polecacie??? Ostatnio kupiłam Persil, ale jakoś niedopierał mi niekiedy... Kupiłam Vizir w ktorym prałam od zawsze, ale moze wy polecicie coś dobrego?

Jutro u syna w przedszkolu jest Mikołaj. Alan się strasznie cieszy ze dostanie prezent. Nie mówi co ma sie w nim znalesc czy co by chciał, ma byc poprostu prezent:)

Ustica Ogromne gratulacje. Bardzo się cieszę z ludzie z problemami (czyli tak jak ja) nie poddają się i w koncu wygrywają taką walkę:)

Malutkans Alan popłakiwał tylko w pierwszym tyg wrzesnia, i to pani mówiła ze przy rozstaniu z rodzicem, bo potem juz ładnie bawił sie z dziecmi i nie płakał. Teraz chodzi nawet chętnie. Dziś odebrałam go o 14.30 i wcale do domu nie chciał iść. Jak dalej bedzie tak zadowolony to bedzie siedział troszkę dłużej.
A wy o której godzinie odbieracie dzieci z przedszkola?

Mississ oooo ja warzę i mierzę dokładnie tyle samo co ty :p
Tylko nie wznam wymiarów obwodowych i moze lepiej niech tak pozostanie :)

Kasia ja przybrałam 13 kilo, które w sumie szybko mi po ciąży spadło. Teraz chciałabym tak nie więcej niż 10..

Gosia tez bym sie wkurzyła na brak wyników! Czekanie jest straszne! Ja 5 razy dziennie sprawdzam maila, bo mają mi przysłać wyniki z krwi pobranej do badan prenatalnych.

MałaZosia zamówiłam wczoraj te legginsy, teraz czekam az przyjdą.

Nic trzeba isc spac, dobrej nocy!

ja piorę zwykle w proszki Rex..nie jest drogi a radzi sobie z plamami;) do płukania złoty Lenor;)) też miałam uwalony narożnik ale w sierpniu zamówiłam do domu panią która mi go pięknie doprała;) jest jak nowy ale nie wiem na jak długo. Z małymi plamkami radzi sobie pianka do prania tapicerek w aucie tylko nazwy nie pamiętam a mąż ma ją w garażu. U mojego szkraba też dziś mikołaj w przedszkolu;)

Ja mam kapsułki persila chyba piora fajnie, ale denerwuje mnie to że po praniu w kołnierzu zostaje mi taki Gil chyba z tej otoczki.... jak to wyjmuje to mam zwrot :p
W proszku piore tylko ręczniki i pościel.
Takie zwykłe ubrania np ciemne lubię prac w klebuszku z biedronki tani i się u mnie sprawdza
Co do płynu zakochalam sie na zimę w złotym lenorze hmmmm pachnie jak perfumy suuuper
Ale dzis ciemno jakoś ponuro ble

Fajną tą kieckę kupiłaś i czadowo w niej wyglądasz:) wózek też super. Też uwielbiam złoty lenor;)

Dzien dobry :) Miki dzis mial spokojna nocke zato kacpus sobie od 3 godzinna przerwe na pogaduszki zrobil :D gp wczoraj stwierdzil, ze uszy czyste, klata czysta, migdalki powiekszone ale czyste wiec to tylko wirusowe ma samo przejsc. Wdalam sie w dyskusje ale glupiego nie przegadasz wiec bede go dalej leczyc tym co mam :/
Gingerbaby swietnie wygladasz :)
Missis 10 dni to szmat czasu - ladnie cie wytrzymali tam. Chcialam cie rowniez przeprosic. Taka ze mnie glupia baba :/ nje chcialam zrobic ci przykrosci. Wybacz :)
Koga miki ma fajny rowerek na 4 kolkach ale on taka sierotka ze nie moze ukrecic :D wiec chyle czola przed twoim smykiem bez pomocnych koleczek :)
Martyna to jak corci ma bezdechy to juz sie robi niebezpiecznie. Dobrze, ze wam sie trafil jakis madrzejszy lekarz. Oby ta nowa kuracja byla owocna i bez ciecia sie obeszlo :)
Gosia wspolczuje sytuacji:/ mogli przynajmniej do ciebie zawdzwonic z info, ze wszystko opoznione.
Sosnowiczka ja bardzo lubie surf w plynie ale nie wiem czy to w pl dostepne??
Dzis na sniadanko toscik z powidlem pyyycha :D w planach upieczenie biszkoptow, ogarniecie chaty a po powrocie chlopa zakupy. Jutro mikolaj a dzieci jeszcze nic nie maja kupione :D

widzę, że ciężki dzień się zapowiada;p

Oj pachną to one extra i długo:)
Dobrze że Miki miał spokojniejsza noc.
Ja dziś na sniadanko kanapki z sałata, serem i obowiazkowo ogor kiszony.

Ja planuje pracować do końca i śmieją się ze mnie ze na kopalni urodze i jak syn będzie to od razu ma zapewnione miejsce dyr :)

hehe;d i prawidłowo;d posada byłaby jak marzenie;P

Hej, znów na szybko. Zaprać się dorobiłam przez ten remont. Mąż z mamą się pokłócił. Ten pracownik istna porażka, teściowa lepiej tapety kładzie. Zepsuł nam korytarz... eh.. dzisiaj ma skończyć, a miał w środę.

Dobry pomysł z tym rowerkiem biegowym. Musze przedyskutować z L.
Wczoraj miałam dzień płaczu. Czytałam rano forum płakałam, na zakupach oglądałam bombki i też płakałam.

Ja też poproszę o nazwę tych tabletek na uspokojenie.

Przepraszam że nie odniosłam się do wszystkich ale mam spore zaległości i nie dam rady nadrobić

z tym płaczem tak już jest..ja mam podobnie;d wzruszają mnie takie sytuacje, które przed ciąża były mi obojętne;dd co do fachowca..my przerobiliśmy tylu ludzi, że pod koniec chcieliśmy sobie już odpuścić remont bo tylu było paprańców:(

Hej :)

Ginger - lasencja z Ciebie :)

Mamamm - hormony albo za dużo na głowie. Napij sie meliski :)

Kasia - ja też piorę w kapsułkach Ariel. Uwielbiam je. Uzywam je już (z przerwami) od ponad 8 lat. W PL ich jeszcze nie było ale w UK zawsze kupowałam. Teraz piorę w Vizirze bo mi się skończyły a u nas w Społem tych kapsułek nie ma. Pewnie jutro w Realu zakupię. Tym bardziej, że non stop piorę. Młody i P najwięcej brudzą :) A nawet P więcej :) heh

Lolcia - dobrze, że z Mikim nic poważnego. Wirusówki niestety leczy się długo, ale dobrze, że nie będziesz faszerować synka antybiotykami.

Sosnowiczanka - mam nadzieję, że będziesz z legginsów zadowolona :) Ja sobie po niedzieli jeszcze te 2 pary ale M zamówię. Zobaczymy jak będa wyglądac po praniu.

Wczoraj do kina ubrałam się już na ciążowo. Te legginsy i tunika ciążowa. I czułam się jak mamuśka :/ Oczywiście makijaż zrobiony i na prawdę fajnie wyglądałam ale w ogóle nie czułam sie kobieco. P się zachwycał ale ja mu powiedziałam, że czuję sie jakiś babochłop. Wrrr....

Młody w szkole. Ciekawe co dzisiaj znowu nawywija. Na szczęście jedzie dziś do taty i złapię chwile oddechu, bo zwariować idzie. Codziennie się zastanawiam jaka uwaga będzie albo co zmajstrował na świetlicy - z kim się pobił, pokłócił itd.

A ja się dzis obijam. Obiadu nie robię. Zaraz idę zjeść drugie śniadanie (tradycyjnie owsianka z dodatkami) bo na pierwsze wypiłam kefir :p
Lenia w tyłku mam, że ho ho :)

Witam się i ja porannie ;-) Młoda dzisiaj do przedszkola nie poszła,bo zamknięte,a w poniedziałek mają mikołajki. No a dzisiaj muszę na szybko coś jej kupić i pod poduchę w nocy włożyć.:-)
Sosnowiczanka ja np.odbieram młodą o 14.30 z przedszkola,mają obiad o 12.30,ale ona i tak jak wraca do domu,to jest głodna.:-D
Ja piorę w Persilu,ale chyba przerzucę się na Ariel.I Lenorki też używam,różne,bo pięknie pachną.:tak:
A wczoraj miałam dzień masakryczny..oddałam siusiu na chlamydię (w PL nie miałam tego badania :confused:) do takiej śmiesznej fiolki z jakimś płynem..potem do banku,do urzędu,po corissanta :-D,do domu,potem po młodą,do sklepu,do domu...Dżizasss,a zimno jak cholera.
Miałam dzisiaj iść na pobranie krwi na tarczycę,ale oczywiście zaspałam,bo trzeba być między 8 a 10 rano,więc pójdę w poniedziałek.:happy:
Nic mi się nie chce,na razie piję herbatkę i zaraz będą pewnie jakieś kanapki...też z sałatą,szynką,serem,pomidorkiem i cebulką.:-p A co!!

Kasia to dobrze :D nie bedziesz sie o jego przyszlosc martwila :D
Mamamm to sie wam trafil spec :/ duzo cierpliwosci zycze
Malgos dobre wiesci :)
MalaZosia ja jestem raczej anty na antybiotyki ale on tak okropnie kaszle i mialam nadzieje, ze chociaz na to zaradzi. Ale no coz angielscy gp nie naleza do dobrych specjalistow :/
Aj tam od razu bobochlop :p napewno ogladali sie za toba wszyscy :p
Dobra dzieci chwilowo przed tv a ja sie biore za robore bo mi dnia barknie :D

MalaZosia na pewno wygladalas extra;)

A ja dziś zalozylam te spodnie ciazowe a ze brzuch mam taki nie duży to ta gumę na cycki naciagnac mogę:D R śmiał się rano ze mnie jak zobaczył mnie w nich, ale niech się nabija przynajmniej mi cieplutko :)

Mama mi dzwoniła ze zaspaly dziś z młoda na roraty, a chodzic musi bo komunia w maju i ksiądz patrzy na to jak cholera:mad

Ostatnia edycja:
reklama
Hello

Gosia
To niezle pojechali z tymi badaniami...

Sosnowiczanka
Ja vizir zawsze uzywam.haha no to fajnie ze nie jestem osamotniona ze swoimi wymiarami :-D;-)

Mamuska
No bezdechy sa straszne. Moj mlody mial z dwa miesiace po urodzeniu. Od razu mnie stawial w nocy na nogi. Dzieki bogu mu szybko przeszlo i to pewnie bylo z powodu urodzenia sie miesiac wczesniej.

Lolcia
Za co ty osiolku przepraszasz :-D daj spokoj :-) no dlugo mnie trzymali przez ta zoltaczke i wkurzajace bylo jak laski wychodzily do domu a ja zostawalam. Przyslali mi raz pania psycholog jak sie powylam po obchodzie ze jeszcze zostaje i olalam ja cieplym moczem tylko mnie wkurwili... plus byl taki ze dzien przed wyjsciem mi szwy z brzucha zdjeli i nie musialam juz tam wracac :-) teraz chyba sie bede cieszyc jakbym polezala 10 dni :p bo mlody moj by mnie w domu zameczyl hehe :-) a tak bym troche odsapnela :-)

Kasia
Haha no to nic tylko rodzic na kopalni :-D;-)

Mamamm
Plakalas jak bombki widzialaso_O:-D nie szalej kochana z tym remontem zeby ci sie nic nie stalo tfu tfu! Uwazaj na siebie.

Popijam kawusie, pranie wstawione i mysle co by porobic w chalupie .... chyba jednak poleze :-D bo cos mnie szew ostatnio napitala. Milego dzionka:-)

Do góry