reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Uch... nadrobiłam Was!
agawera super, że wizyta udana! A to już było te prenatalne usg?
Może będzie mniejsza dzidzia
Mi całą poprzednią ciążę syn wychodził na usg o tydz mniejszy, tydz też przenosiłam, ale w związku z tym, że zawsze był mniejszy byłam nastawiona na małe dziecko, a tu 4020 :p
gosia trzymam mocno kciuki i czekamy na inf!
malutkans przywyczai się, większość dzieci przeżywa rozstanie na początku.
malgos no to słabo...Mam nadzieję, że nie będą się powtarzać te "ataki"...
koronka ja zawsze [rzy przeziębieniach - czosnek, przeważnie na chleb z masłem, dużo soli i da się zjeść :) Zawsze myślałam, że jeszcze miód, ale ostatnio któras z dziewczyn pisała, że podobno podrażnia gardło, więc nei wiem...
i chyba tantum vrde można
mamaAniapodpytaj tej farmaceutki, a jak Ci ie przejdzie przez dwa dni to leć do lekarza...
MałaZosia pewnie i trochę sie też wyriesz :)
a to w szkole koledzy nie mówią, ze Mikołaj nie istnieje? Czy też jeszcze wierzą?
a prezent rodzicom świetny zrobiłaś hehe
ciasteczko noo niestety one drogie są...Może ktoś z rodziny będzie chciał sie zrzucić?:)
O fajnie, że piszesz, że Mała lubi ten rowerek, mam nadzieję, że i Antek polubi :) Nasze dzieciaki są z jednego roku, prawda? Tylko Twoja córa ze stycznia, a mój z grudnia?:)
GingerBaby, Alkmena oo fajnie :) a skąd dokładnie? Ja w Legionowie mieszkam.
Ja rodziłam na Inflanckiej
Alkmena oo a ja bym barszczu zjadła :)
GingerBaby a jaki model wózka kupiliście?
kasia ja startowałam z 53kg, przytyłam 25...Masakra...a wcale się nie obrzerałam (no może czasem chęć na słodkości miałam :p ). Teraz startuję z 58kg (5 mi zostało po poprzedniej ciąży jeszcze) i przytyłam chyba 2 teraz...
martyna mi też w uda poszło! a po ciaży bym chciała 51! Bardzo dobrze się czuła z tą wagą..
A Nela dużo Ci choruje? I oddycha nosem czy buzią?
no ten właśnie drewniany jest, tylko koła można zamieniać :)
o taki Drewniany rowerek biegowy 2w1 od 1 roku (4778106806) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

reklama
Misiiss tak tylko te składniki które podalam, mleko letnie ma być a mąka ja daje pszenną:) wyjdą na pewno pycha.

Wow ale się zabralyscie za te zakupy szybko :D ja jeszcze o wózku nie myślę :)

Dziewczyny a ja myślałam że tu same chudzinki. U mnie tyłek też wlk 104cm i 74kg przy 170cm..

Ile przytylyscie w poprzednich ciazach? Ja startowalam z waga 62kg i przytylam 26 kg wygladalam jak baleron, potem zeszło mi do 72kg i ni chu.. chi.. więcej ... a teraz już 2kg na plusie :) ciekawe ile teraz mi waga skoczy choć teraz jem inaczej, więcej warzyw i owoców, mniej słodyczy....

obstawiam, że jestem najmniejsza i najchudsza z Was wszystkich...mam 158cm, w pierwszej ciąży startowałam z wagi 42kg i przytyłam 15kg do 36tc ale rodziłam w 39 i nie znam wagi końcowej.. po ciąży schudłam do 43kg i z takiej wagi startowałam a na dzień dzisiejszy jakieś 46kg:)

kasia - a dowiedz się u ginekologa o Ziołowe tabletki uspokajające, może mogłabyś sobie łykać - ja biorę 3x2tabl. i jestem spokojniutka;-)
martyna.... - teraz mnie naszło na jarzynową :D kupię mrożonkę i dziś ugotuję... albo poproszę mamę :) ona robi pyszne zupy :tak:

a o wadze nie rozmawiam :) może po ciąży jak już wezmę się za siebie to może coś naskrobię... teraz na mnie nie liczcie:tak:

takie tabletki mi się przydadzą..podasz nazwę? popytam mojego ginekologa o nie.

lolcia ja też dziś myślę o tym chłopczyku..dzielny jest i myślę,że będzie dobrze:)
mamuśka no słabo u mnie z tymi nerwami;/ ale ja zawsze nerwus byłam;/
martyna ja od małego mam duże migdałki, oddychałam przez buzię odkąd pamiętam..ciągle anginy..miałam już umówiony zabieg w szpitalu usunięcia migdałków ale okazało się wtedy, że jestem w ciąży ( z dawidkiem) i zrezygnowałam..zawsze przy bolącym gardle bolą mnie migdały ale nic więcej się nie dzieje..odkąd zakończyłam leczenie ortodontyczne oddycham też przez nos i w sumie migdałów nie chcę już wycinać bo to zawsze jakaś ochrona.

my już po obiedzie, dziś było spaghetti carbonara a później robię gofry;)

photo mojego wózka wkleiłam w z wątek z wózkami Kieckie pokażę wam tutaj ja jestem błonia a teraz mieszkamy w piasecznie. 20141130_210110(2).jpghahahaha tez mi obraca :eek: zrobiłam sobie mały tuning :-D

Załączniki

• 20141130_210110.jpg
    20141130_210110.jpg
    13,1 KB · Wyświetleń: 53
  • 20141130_210110(2).jpg
    20141130_210110(2).jpg
    9,9 KB · Wyświetleń: 56
Wszystkim lubinowa odradzam, tam jest ok jeśli przychodzisz plum i wychodzcie, nawet wam muzyczke puszczą, świeczki zapala tylko po ch... skoro i tak to nic nie daje. Moja przyjaciółka tam rodziła, zaczęły się komplikacje, musieli cc robić a tu anestezjologa nie ma, dziecko niedotlenione, na miejscu się nim nie zajęli tylko na ligote do kliniki transportowali. Dramat! Znam jednego z właścicieli i wiem jaki z niego dupek pazerny na kasę.

Lolcia
Chyba tylko 4 dni. Ja lezalam 10... bo mlody mial zoltaczke a ja depresje jak ciagle plakal pod lampami. Ja strasznie zaluje ze nie bylo mi dane byc przy synku jak walczyl o zycie i gdy odchodzil:-( napewno lzej by mu bylo i nieczulby sie samotnie... :'( przepraszaam powylam sie :-(.....

Ciasteczko
Lepiej 3 razy sprawdzic nie potrzebnie niz raz nie sprawdzic gdy trzeba bylo. To moja zasada!

Ginger
No i gitarra kieca jak ta lala :-);-)

Malgos to Ty drobinka jestes!
Ciasteczko fajny tez ten rowerek, moze jeszcze nie Jej.czas na dwa kolka;)
GingerBaby fajna kiecka! A Ty laska!:) my mamy wesele 23 maja, jakies dwa- trzy tyg przed poroden! Juz mam dola jak bede wyglada;0 a to wesee brata.rodzonego meza, wiec idziemyyy
Misiiss az plakac sie.chce jak przeczytalam Twoj wpis... Nie potrafie sobie wyobrazic przez co musieliscie przejsc..

część
nie nadążam za Wami;-)

a zakupy dzidziusiowe to już w ogóle abstrakcja - mój przedszkolak podarł w 2 tyg 3 pary spodni i nie mam kiedy mu kupić, dziś w drodze do pracy coś w końcu wyhaczyłam:eek:

a i rowerki biegowe - jestem fanem! my mieliśmy aluminiowy na piankowych kołach - najważniejsze, żeby był lekki, w wieku 4 lat Julek jeździł już na normalnym, na 2 kółkach!

ginger baby - fajnie! też sobie muszę jakąś kieckę nabyć do pracy, w kieckach jednak najwygodniej i brzucha nic nie ściska:happy2:
jej musze w końcu w robocie powiedzieć i ojcu i dzieciom, bo nikt nic nie wie o ciąży:-p

lolcia- tyle ze u nas ten problem ze Nela ma bezdechy własnie, i dlatego tak sie boje bo ja miałam tak samo i tez lekarze mowili ze wyciac tylko 3 i tamte zmniejszyc a pozniej i tak odrosły i tak bezdechy wrociły no i w tym roku od stycznia miałam pod rzad 7 angin i w koncu z tego wszystkiego miałam narosle na jezku i na podniebieniu i jak miałam w czerwcu na 2 razy wycinane to tyle bolu ze szok. I tak sie zastanawiam skoro i tak wlasnie ma miec ten 3 wycinany to czy tych 2 tez nie wyciac w polsce polscy lekarze odradzaja ale miałam konsultacje ze znakomym z niemiec i własnie mowi ze w takich przypadkach jak najbardziej za 1 razem wyciac i nie wiem :/ mamy jeszcze od styczni na obkurczanie nowy plyn dostac i mamy i do senatorium jechac zobaczymy a jak nie termin mamy na kwiecien-maj w chorzowie na wyciecie.
ciateczko - no ja miałam tam cesarke i personel na polozniczym masakra gdyby nie znajome od mamy to bym chyba tam padła trupem dosłownie.I nie wspomne ze 2 tg nie potrzebnie na ginekologii przelerzałam..
A to Ty z kad dokładnie jestes?
mamuśka- powiem tak odpukac jak ja skonczylam anginy to jej sie ograniczyły ostatnia byla we wrzesniu ale z oddychaniem w nocy jest koszmar..A dla mnie mega ulga bez migdałów super luksus normalnie :D!
kasia - ja chce rodzic w prwatnej w katowicach moja szefowa tam rodziła porud jest za darmo jesli ma sie jaks wizyte u lekarza z tamtad wiec 2 ostatnie wizyty mam do niego zamiar isc i tam rodzic ale nazwy nie pamietam.

A wg dzis barburka a u mnie w rodzinie mnustwo gurników dziadek , wójkowie no i mój sw pamieci chrzesny który zginoł na kopalni własnie.M miał isc na kopalnie ale jakosc za bardzo bym sie bała.

reklama
Mamuska
Przepraszam. Czasem to tak wraca i czlowiek czuje jakby to bylo pare dni temu choc to juz 5 lat... a myslalam ze po takim czasie juz nie bedzie tak bolec. Chyba sie przeliczylam.

Koga
My tez mamy aluminiowy biegowy z kolami piankowymi i hamulcem. Jasko nogi podnosi i jedzie rozpedzony:-) na wiosne dostanie juz rowerek z pedalami i dwoma kolkami oczywiscie :-)

Do góry