reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Melduje ze jestem czytam ale ciezko mi odpisac kazdej z Was.

U mnie wszystko ok pakowanie, zakupy, pakowanie, zakupy i wiecie co? Mam juz serdecznie dosc:-)
Juz nie mam sily latac po tych wszystkich sklepach. Dziś jeszcze raz jedziemy do centrum bo o 17 jest parada reniferów mysle ze bedzie ciekawie.

Widze ze pojawil sie temat wagi, a wiecie moze jakie sa normy ile kobieta powinna przytyc w ciazy? Bo szczerze mowiac chcialabym jak najmniej:-D

reklama
MamaAnia
Mialam to samo. Duzo schudlam a pozniej zaczelam jesc co popadnie i o wrocilo bbrr. Ja mam nadzieje ze skoncze na 86-88 kg ze nie przekrocze 90 o_O Oby sie udalo bo juz zapowiedzialam staremu zeby szykowal strzelbe bo sie taka laska zrobie ze hej i ho!!:-D:p ;-)

Kasia
Dzieki :-) juz sie doczekac nie moge ich:-) a jeszcze jedno pytanko ser ci sie nie rozpuszcza mocno? I robis takie wieksze rogale czy raczej male rogaliczki?:-) wiesz ja musze dopytac :p sorry ;-) co do ciazy to w pierwszej do 24 tc mialam 6 na plusie. W drugiej start z 80 a skonczylam na 86 kg :-) wiec tylko 6 + teraz zaczynalam z 84 kg i obecnie jest 82. Oby bylo jak w poprzedniej ciazy :-)

Misiiss z serem nic mi się nie dzieje :) a rogaliki hmmmm takie na środku dłoni bez palców mi się mieszczą, he he Kurde nie wiedziałam do czego Ci porównać:)

Ale zazdroszczę ja też chce tylko 6kg przytyc :D

Smile ja kiedyś gdzieś czytałam że niby nie powinno się przytyc więcej niż 12kg

Ostatnia edycja:
kasia - a dowiedz się u ginekologa o Ziołowe tabletki uspokajające, może mogłabyś sobie łykać - ja biorę 3x2tabl. i jestem spokojniutka;-)
martyna.... - teraz mnie naszło na jarzynową :D kupię mrożonkę i dziś ugotuję... albo poproszę mamę :) ona robi pyszne zupy :tak:

a o wadze nie rozmawiam :) może po ciąży jak już wezmę się za siebie to może coś naskrobię... teraz na mnie nie liczcie:tak:

Alkmena zapytam go we wt, tylko że ja raczej spokojna jestem, te lęki ogólnie w dupę dawały, ale póki co mam spokój, odpukać oby już na zawsze:)

Ja mam nadzieje nie przytyc tyle co w 1 ciazy. Bo jestem niska 157 wtedy zaczynałam z 54 a skonczyłam na 72 !! masakra beczka zemnie była na małych grubych krudkich nózkach bo mi wszystko w uda idzie...
No a teraz zaczynałam z 58 zeszło na 54 i teraz jest 2 kg do przodu wiec 56 i mam nadzieje ze 70 nie przekrocze.. a po ciazy plan jest na 50 kg..

Dobra pisze po raz trzeci :D oby teraz nie zginelo :D
MalaZosia ja bym mu pozwolila w tego mikolaja wierzyc jak dlugo by chcial :)
Alkmena moja sis tez po dwoch nieudanych invitro.
Malgos mial chlop racje musisz o siebie bardziej dbac :)
Missis ekspresowo ale za to 4 dni nas w szpitalu trzymali :D
Gingerbaby poka bryke i kiece :p
Martyna ja z mikim bylam u takiego fajnego laryngologa. Obejrzal mu nawet kamerka srodek. Miki tez ma dwa powiekszone i trzeci ogromny ale doktorek stwierdzil, ze jak nie ma bezdechow, oddycha nosem to mam mu dac spokoj. Do 5 roku zycia migdalki powinny sie zmiejszyc. To samo powiedziala mi dr z prokocimia. Wiec narazie czekamy a mlody dalej chrapie :D
Missis ja mam 175 obecnie 74kg czyli juz 2 na plusie a w dupsku bylo 102 wiec tez niemalutka :D
Smile szalejesz z zakupami :)
No rogale upieczone, gary pomyte, pranko rozwieszone :) musze jeszcze kapuste zmielic i zamrozic bo mi z wczoraj duzo zostalo :D a mezu wczoraj zakupil powidlo wegierkowe takie pyszne, ze do rogali dalam tylko troche, troche podjadlam a reszte skitralam na jutro :D
Wlasnie przeczytalam o tym dwuletnim Adasiu, ze juz wybudzony i misia przywiezionego przez rodzicow przytulil. Mocno wierze, ze w prokocimiu pomoga temu maluchowi. Taki dzielny maluch :)
A na zdjeciach sama z wczesniakami. Jak sobie przypomne te wszystkie dzwieki to mi ciary po ciele lataja.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej wszystkim

Lolcia, miss dzięki za odpowiedź. Pytałam się bo miałam w poprzednim tygodniu straszne bóle brzucha i się zastanawiałam jak to wygląda ze wcześniejszymi porodami. Oczywiście już sobie wkręciłam że pewnie coś nie tak ale po Waszych opisach lepiej jechać do szpitala jakby coś było nie tak.

Martyna ja też rodziłam na 3 w Tarnowskich:) mój szybki opis już dawałam, średnio zadowolona jestem ale chyba też tam będę rodzić. Sam poród był ok ale wszystko inne już nie tak fajne. Co do rowerka to chyba będzie u nas podobnie bo jak dajemy na ten 2 kołowy to nie chce jeździć. Pewnie na Wielkanoc coś pomyślimy nad nowym.
Co do porodów w Katowicach to teraz wszyscy rodzą na łubinowej. Jakiś prywatny szpital który ma kontrakt z NFZ. Moja koleżanka ma właśnie tam w lutym rodzić i będę wiedziała co i jak.

Smile mi ginekolog powiedział, że jak przytyje 13kg to będzie ok. Ale nie wiem czy to optimum czy górna granica. Zazdroszczę zajęcia :) przynajmniej nie musisz się dołować, tylko zajęcie jakieś jest. No i powrót do rodzinki, pewnie się cieszysz.

Jesli chodzi o wagę to u mnie na razie na minusie ale i tak sporo na plusie bo po poprzedniej ciąży nie wróciłam do wagi sprzed. Ale też liczę, że po porodzie od razu się spinam i będzie mniej:)

MałaZosia ja dziś kupiłam córce 2 pary w CCC z rabatem. Bardzo się cieszę że było taniej bo pewnie szybko wyrośnie

Idę coś na drugie zrobić. Dzisiaj gulasz:)

Do góry