reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

miałam ambitne plany usiąść wieczorem przy kompie, obejrzeć parę seriali, poczytać co u Was i nic z tego, po zrobieniu pierników padłam :) zasnęłam o 19.00, obudziłam się o 23, wykąpałam się i poszłam znowu spać... ehhh
mamaAnia
- gratulacje synka :tak:

Ustica - gratulacje :tak: szczególnie, ze nie poddaliście się po tych pierwszych nieudanych invitro... moja siostra jest po dwóch próbach i na razie się wstrzymali

mamuska - ja z okolic :) za pierwszym razem rodziłam w Pruszkowie a za drugim... jeszcze nie wiem - albo Pruszków albo CSK MSWiA :

malutkans - mój płakał prawie codzinnie ale tylko do Pasowania na Przedszkolaka - po pasowaniu jak ręką odjął, ale trochę to trwało, bo prawie 3 miesiące... Twój jeszcze z tego co widzę to nie ma 3 lat węc może jeszcze potrwać, mój jak poszedł miał 3 lata i prawie 2 miesiące... płącz był zawsze rano przy pożegnaniu - ale potem było już ok.

agawera - super, że po wizycie wszystko ok

MałaZosia - czekam na wrażenia z filmu :) podobno super, podobał się nawet mojej koleżance która normalnie za takimi filmami nie przepada
Co do Mikołaja - mój Michał nadal wierzy, nie mam zamiaru mu tłumaczyć, ze nie ma Mikołaja... myślę jednak jak w końcu pozna prawdę to nie będzie wielkiej rozpaczy i przyjmie to spokojnie

malgos - mój mąż tak wysprzątał mieszkanie przez weekend, że się poświeciłam i w końcu zawiesiłam w kuchni firanki po malowaniu które było w maju :eek: u nas tak samo z wyprawą do kina które jest ok. 25km od domu :-D wielka wyprawa na pół dnia :-)

dziś mam jeszcze barszcz z uszkami ale chętnie zjadłabym kotleta z mizerią... mniam :D

reklama
lolcia nie idę do lekarza bo nie chce mi się siedzieć tam 2 godzin w kolejce i w zarazkach..na razie kuje słabiej więc może minie a jak nie to jutro podejdę bo mój E na mnie nakrzyczał, że o siebie nie dbam;/ fajnie, że się dodzwoniłaś:)

MalaZosia skoro Piotruś wierzy w Mikołaja to niech tak będzie..przyjdzie moment, że zmieni zdanie:) mój mały nie wierzy ale czeka na prezent od Mikołaja;d

Alkmena z firanką od razu ładniej prawda? hehe;d udana jesteś:)

Lolcia
Wow to ty eksoresowy porod mialas :-D;-) nic tylko pozazdroscic :-)

Malazosia
Pasta i szczoteczka do zebow :-D z papieru :-) chyba mezowi taki prezent zrobie :p albo jemu tk taka maszynke zrobie ze podchodzi do niej szczerzy zeby a ta sama mu je myje. Chlop by sie nie meczyl przy szczotkowaniu :p co do mikolaja hmm moj mlody chyba wierzy nie wiem. Ale ja np sama jakos skumalam ze ggo nie ma... moze zostaw to samemu sobie? W koncu kiedys wyrosnie niz mu traume robic jak jego tata :-)

U mnie po staremu wysrac się nie mogie :-D poza tym wpadłam w wir kupowania prezentów na święta juz mam prawie wszystko :-)
Czytam Was co wieczór przed spaniem heh ale się nie mam za bardzo co udzielać bo nie mam dzieciow i wasze tematy mi m obce heh
We wtorek wysprzatalam całe mieszkanie okna firany podłogi itp pół środy umierałam bolał mnie brzuch i plecy.... przepracowałam sie chyba no i leciała mi krew z nosa w pracy :-( ale dzis juz dobrze
Aaaaaa no i kupiliśmy wózek heh juz stoi w korytarzu nasza super bryka bardzo mi się podoba :p
I zakupiłam sukienkę bo mamy 27 grudnia wesele się popłakałam w sklepie jak ogladalam te wory pokutne fuj no ale wybrałam
Wczoraj się wloczylam trochę po mieście Warszawa juz ładnie ubrana na święta a teraz w sobotę odpala nowy świat heh
Ja jeszcze o szpitalu nie myślę ale w wawie i okolicach mam sporo do wyboru

Malgos ja mam zdiagnozowana nerwice lekowa, póki co ataków brak, leki też odstawilam na dobre może całkiem mi przejdzie ;)

Maja dopiero od roku nie wierzy w mikołaja he he :D

Nic konkretnego nie kupilam, spodni też nie było fajnych... chyba jutro jeszcze skocze gdzieś:)

Ginger
Kope lat :p ty tam nie szalej z tymi porzadkami nununu :-) wozio juz kupiony ? Wow!szybciochem :-) a jaki kupilas?:-) ja czekam na plec i po swietach rzucam sie na przeceny ubranek hyhyhy :-D moj niecny plan ;-)
Ja nie lubie sukienek kupowac bo mamboczki i biodra szerokie i nawet e tych odcinanych pod cycem ujowo wygladam:-D ale na weselicho to bym sobie poszla :-) jaki wozio kupiliscie?:-)

Kasia
Mialam pytac. To ciasto na rogaliki to tylko z margaryny maki ( jakiej? Tortowej?) I tego zaczynu? A do tych drozdzy to letnie mleko czy zimne? Takie kruche wychodza? Sorry za ilosc pytan ;-) ale po wtorku sie zabieram za nie :-D

Ostatnia edycja:
W biodrach napewno nie masz tyle co ja Hehehehehe :p w pasie 85 biodra 118 dupa jak szafa :-D
Wszystko wrzucę w odpowiednim wąteku jak wrócę do domu i usiade do kompa i kieckie i wózek
Wózek szary wiec unisex a kupiliśmy teraz bo on nowego roku mają być droższe i kupione jest juz wiec najdroższy zakup z głowy
Ja mam kolejna wizytę 18 może cos dzieciok pokaze bo też bym chciała juz kupować :-D

kasia - U nas tez sporo znajomych i kobiet w ciazy :p
lolcia - No własnie u nas Nela ma 3 migdał i on napewno do wyciecia i byłam u 3 laryngologów i kazdy inne zdanie o wycieciu tych 2 powiekszonych. Ja jako dziecko miałam wyciany 3 i pomniejszane 2 i odrosły i to tak ze mieli problemy z ich całkowitym usunieciem wiec z jednej strony chciała bym tego małej zaoszczedzic bo mnie to pozniej sporo bolu kosztowało a jednak z drugiej to ochrona i sama nie wiem :/
Alkmena- A ja chetnie bym zjadła barszcyk a u nas jarzynowa. Ale za to jutro mama mi cos pysznego ugotuje:p
malgos - ja tekie bóle miałam jakis czas temu ale własnie magnes mi pomógł:)

a my dom ogólnie ogarnełysmy w koncu kosz na pranie pusty , jeszcze tylko podłogi umyc i okna ale okna po niedzieli jak tesciowa nowe firanki mi uszyje :D

Ginger w biodrach mam 116 wiec niewiele mniej :-) w pasie bylo z 81 przed wakacjami takze wiesz :-) a waze przy 170 cm teraz 82 kg :-) ale dlugo cwiczylam posladki wczesniej i z pupy tylko swojej jestem dumna :p ale i tak po ciazy chce 65 kg osiagnac w pol roku i mysle ze bobo mi w tym pomoze :-) takze ja paczus jestem :-D;-) tylko mowia ze nie widac :p ciekawe hyhy...

reklama
Misiiss tak tylko te składniki które podalam, mleko letnie ma być a mąka ja daje pszenną:) wyjdą na pewno pycha.

Wow ale się zabralyscie za te zakupy szybko :D ja jeszcze o wózku nie myślę :)

Dziewczyny a ja myślałam że tu same chudzinki. U mnie tyłek też wlk 104cm i 74kg przy 170cm..

Ile przytylyscie w poprzednich ciazach? Ja startowalam z waga 62kg i przytylam 26 kg wygladalam jak baleron, potem zeszło mi do 72kg i ni chu.. chi.. więcej ... a teraz już 2kg na plusie :) ciekawe ile teraz mi waga skoczy choć teraz jem inaczej, więcej warzyw i owoców, mniej słodyczy....

Do góry