reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Ale u was dzisiaj smakowicie :) widze ze swieta Ida pelna para u was ;) u mnie dzis Leniwie,po pracy relax :) cos mnie chyba bierze gardlo boli, leze pod kocem z goracym kompresem pod nogami I popijam wode z miodem I Cytryna ;) mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej :)

reklama
Dziewczyny,a ja chyba zrobiłam coś głupiego...Masakrycznie mnie ząb bolał od paru godzin...aż się popłakałam...i wzięłam Ibuprom..:baffled: Podobno nie można w ciąży,ale ból był taki,że naprawdę .. myślicie,że 1 tabletka zaszkodzi? Jutro wybieram się do dentysty (chociaż chyba wolałabym już rodzić..:dry:)..

Szlak mnie trafi. Znowu pisałam sobie do was i skasowało mi sie. Nie wiem co nacisłam na tej cholernej klawiaturze :wściekła/y:

Endokrynolog zmieniła mi dawkę euthoryxu z 25 na 50. Mam przyjsc z wynikmi badan 30go grudnia, więc wkrótce zas trzeba isc na pobieranie krwi. Super!

Mam pytanie do was. Nie schudły wam ostatnio palce u rąk? Musiałam dziś schowac obrączkę, ostatnio strasznie latała mi po palcu, a dziś w sklepie niemal spadła jak wzięłam do rąk sałatę. Zle sie bez niej czuję, bo nigdy nie sciągalam. Nie wiem czy to efekt zimna, czy jakiś inny powód???

Karotka moje libido tez słabe.. Liczę na to ze sie to wkrótce zmieni, bo az mi chłopa żal jak się łasi w łóżku.. Ale dziś w jakiejś gazecie czytałam ze to normalne w pierwszym trymestrze ciąży, a ze mnie sie zaczął 4ty miesiąc mam nadzieje ze to sie niebawem zmieni:)

Mississ oj tez bym się wkurzyła za taką wizytę! No, przyznaję, po ciąży z trojaczkami wysłałabym męża na wazektomie, a pewno w tamtych czasach nie było, to bym mu zrobia ją sama. Ja dziękuję! Ale faktycznie takie były czasy, jedna moja babcia miała 8 dzieci, a druga 7. A ja dziś nie znam nikogo kto by miał choćby 6.

Małazosia daj znac jak legginsy przyjdą, bo jak bedą fajne i grube to zamawiam te same.

Małgoś jak masz w domu sudokrem to posmaruj nim tą opryszczkę.

Ja dziś na obiad zrobiłam spaghetti carbonara. Wszyscy pojedliśmy ze hej! Ze dwa dni o suchym chlebie teraz by się przydało:)

Kasia w Katowicach ten szpital??? Ja rodziłam w Szpitalu Miejskim w Sosnowcu, zresztą bardzo sobie chwalę. Szpital był oddany swieżo po remoncie. Mialam jednoosobową porodówkę gdzie byłam z mężem i położną która była ze mną przez cały czas (pomijam ze potem miałam cc wiec na bloku operacyjnym skonczyłam) Następnie na położnictwie dostałam jednoosobową salę dla matki z dzieckiem z łazienką tylko dla mnie. Przy łóżku pilot dzwoniący po pielęgniarkę... No chwalę sobie, teraz ttez tam zamierzam rodzic.

Mississ ale sie usmiałam z tej połknietej globułki:) Ale swoją drogą miała dziewczyna prawo nie wiedzieć, a ktoś miał obowiązek ją poinformowac czego nie uczynił...

Kasia mnie tez mówiły zeby pic sok jablkowy z wodą, ale tak teraz myślę, jak sie nie mylę, to było na laktację.

Karotka myslę ze jedna tabletka nie zaszkodzi, ja zanim sie dowiedziałam o ciąży, we wrzesniu byłam przeziębiona i leczyłam sie normalnie, nie ciążowo, bo przeciez nie wiedziałam.

Rany piszecie z taką predkoscia ze byc z wami na bierząco to nie łatwa sprawa...

Malgos83 no to nic tylko kupuj małemu ziemię i na wieś się przeprowadzajcie:D:D ale miałby raj na ziemi

my mieszkamy na wsi ale nie mamy ziemi ani gospodarstwa.

Wy jesteście niesamowite z tym pisaniem! :)
missiiss no to słabo faktycznie! Ato miało być genetyczne usg? Tp Twój lekarz prowadzący?
Połknęła globulkę? ahhaha ależ się uśmiałam!
małgoś hehe jak nie powie to będzie kara, że dziecku w głowie pomieszała :p
lolcia chęci to jakoś szczegółnie nie mam :p Okna jeszcz na mnie zza tego brudu patrzą :p
a jak zdrówko Małego? Nie zaraził małego? Bo to pewnie trochę taka sztafeta :)
malgos a masz pierwszy raz opryszczkę? Mi się wydaje, że jak już kiedyś miałaś to w ogóle nie masz się czym martwić, bo Twój organizm już "zna" tego wirusa. Ja w ciąży z Antkiem miałam ze sto razy :)
Jak masz pierwszy razy to bym się pewnie skonsultowała z lekarzem, ale też na spokojnie :)
MalaZosia daj trochę tego rosołu :)
mamaAnia jak się czujesz? Lepiej trochę?
kasia a w jakim celu ten sok Ci kazali pić?

opryszczkę mam od małego..ogarnęłam już temat i przestałam się martwić.

karotka myślę, że jedna tabletka nie zaszkodzi.
Sosnowiczanka mi nie schudły palce bo ja już mam tak chude, że bardziej się nie da:D co do wizyty u endokrynolog..ważne, że jesteś pod stałą opieką;) dzięki za radę odnośnie opryszczki.

Z tym sokiem jabłkowym to tak strzelałam :p

Dam znać jak przyjdą te legginsy, sama jestem ciekawa i już na dup..sko bym założyła bo mroźno.

Co do palców to nie zwróciłam uwagi. Może ciut? Nie wiem :) Na pewno nie przytyły ;)

Taka jestem śnięta. Zaraz pod prysznic, młody spać a my z P obejrzymy do końca Matrix Reaktywację. A tak nas wzięło ostatnio na maraton filmowy. Tylko dzielimy bo dwóch na raz nie obejrzymy, za krótki wieczór.
A 19 idziemy na Noc Hobbita. Chyba się chwaliłam ale strasznie się cieszę :)

Jedyny moment kiedy na spokojnie mogę nadrobić Was :D
Jak jeszcze spicie, ja już kawke wypilam :)
Karotka nic się nie bój, nic się nie stanie po jednej tabletce.

Sosnowiczanka tak ten szpital to w katowicach a dokładniej bogucice więc jeszcze bliżej Ciebie, ja jestem z niego bardzo zadowolona, jak Majke tam rodzilam było super, personel świetny, wszystko wytlumaczyly, pomogly. Teraz też tam chce rodzic tym bardziej że lekarz który prowadzi mi ciążę też tam pracuje. Polecam go każdej dziewczynie.

Witam z rana.

Kasia, zazdroszczę szpitala. U nas mieli otwierać nowa porodowke no ale nic z tego. Antka rodziłam na starej. Okrutnie było. Wszystko popakowane w worki od śmieci. Jedną łazienka na całą ginekologie. Malutka, że trzeba było tyłem wchodzić. Niezbyt człowiek komfortowo się czuł. Mam do wyboru jeszcze jeden szpital, świeżo po remoncie ale personel kiepski. Ja trafiłam na bardzo fajne położne. Wysciskaly mnie nawet na wyjście.

Zosia jestem ciekawa tych twoich legionsow. Zamawiałam 2 lata temu, za nic nie mogę przypomnieć sobie sprzedawcy, nie nadawaly się na wyjścia, a po pierwszym użyciu zrobiły sie oczka.

Malgos kuruj się:* nie miałam nigdy, więc ciężko mi coś doradzić. :(

Sosnowiczanka, schudly mimo, ze przytyłam 1,5 kg.obrączkę też odkladam i dziwnie się z tym czuje.

Karotka wydaje mi się, że 1 nie zaszkodzi.

Miss poprawilas mi humor ta globulka.:D

Gosia współczuję takiego badania. Mam nadzieję, że już lepiej się czujesz.

Koronki marze o takim relaksie. Mam fure sprzatania.

Nie nadrobilam wszystkiego. :(

Ale biegają po tej kopalni dziś z alkomatami, ale tak zawsze jest przed barborka. Ja już dziś dwa razy dmuchalam :D:D i raz mi wyszło ale widzieli że jabłko jem a po nim zawsze coś wyjdzie, ciekawe ilu dziś złapią bo jutro to pewno mnóstwo.

Dziś na sniadanko sałatka grecka :)
UWIELBIAM

Mamamm ten szpital jest faktycznie extra i już wiem że nadal pracują tam te położne które mi odbieraly poród i na bank chce je ponownie, wtedy jest jakas niewielka opłata.

Mój tata idzie dziś do przedszkola w stroju górniczym dzieciakom poopawiadac o pracy górnika, już trzeci rok z rzędu hehe zawsze super laurki i inne pamiątki od nich dostaje, nie wyobrazacie sobie ile dzieciaki pytań zadaja.

reklama
Witam sie srodowo :) Mikiego rozlozylo na dobre mam nadzieje, ze uda mi sie go do gp wcisnac na dzisiaj.
Kasia8437 ja mlodszego rodzilam u nas tez po remoncie. Na sali bylo nas 4 i kazda sala miala wlasna lazienke. Jedyne co zle wspominam to mega wysokie lozka. Ja mam 175 wzrostu, bylam nacieta i szyta i dla mnie katorga bylo wlazenie i zlazenie z lozek - nie chce nawet myslec co przechodzily nizsze mamuski.
O soku jablkowym pierwsze slysze.
MalaZosia a dlugo cie po porodzie trzymali w szpitalu w uk? Kolezanke wypisali po 6 godz!
MamaAnia zdrowka :)
Mamuska moje okna tez prosza o mycie ale tylko z wewnatrz bo z zewnatrz mi chlop za njecale 4£ myje :D Mlodszy smarkal z tydz temu ale on delikatnie a starszego na calego rozlozylo ;/
Wlasnie ryz mi sie gotuje bo dzis w planach golabki, jutro rogaliki ale z marmolada (o ile gdzies kupie) lub nutella a w piatek tort :D ciekawe czy sie mi uda wszystko tak jak chce.
Kiedys w przedszkolu dzieciaki mialy fotki robione. Przyszla pani fotograf i popstrykala. Mam 10 fotek z moimi chlopcami do wyboru i w sumie nie wiem co zrobic. Nie podobaja mi sie. Mikiemu na kazdym okulary sie swieca, ze prawie oczu nie widac i takie nijakie te foty. Cena za takie malutki 5£. I sie waham czy brac jakies tylko po to aby miec? Na kompie mam setki ich zdjec znacznie ladniejszych tylko wywolac nie ma kiedy :D

Do góry