reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

mississ łooo matko...To babcia naprawdę szalała z dziadkiem :)
haha biedny bandziorek...Może w końcu zaskoczy :D
mamma-mila hehe pecha w miłości ma Twój piesek :)
Ja własnie małymi kroczkami sprzątam, bo świeta chwila moment :)
mamaAnia to będę musiała sprawdzić :)
a co do usg to wydaje mi się, że przeważnie te już jest przez brzuch, normalne...
lolcia noo w lidlu czasem "rzucakją" fajne rzeczy :)
Malgos biedny synek...Może się wyjaśni sytuacja?
ja przed pierwszym porodem ciągle na tlc "porodówke" oglądałam i ryczałam hjak bóbr:)
Kasia biedny piesek :)
jeszcze nie czuję, ale już się nie mogę doczekać ruchów
a powiedz co robisz w tej kopalni?:)
MałaZosia czasem dobry taki obiad :)
ja właśnie dlatego nei zamawiam, jak ma dużo złych komentarzy. Mam nadzieję, że szybko się wyjaśni, dobrze, że się upominasz o swoje!
Archea ja też nie przepadam za kotami, wkurzające jest, że one wszędzie włażą...
gosia nie...Ale ja miałam normalne przez brzuch, bez takich udziwnień...
Ale brzmi okropnie...Nie sądziłam, że w ogóle robi się coś takiego...
koronka a to czemu nie robił przez brzuch...?
myszkajoasia coś się wyleczyć nie możesz...Zdrówka!
lolcia Miki jest młodszy czy staszy? :)
mamamm mój Antos z kolei "świruje" jak psa widzi. Podskakuje i robi coś w stylu "haaa haaaa" :)
Sosnowiczanka noo odezwij się po lekarzu, koniecznie :)
Alkmena gratki synka i udanej wizyty :)

uch nadrobiłam Was... Wracam do porządków, dużo mi się nie chce robić,a le małymi kroczkami, może posprzątam :)
Jeszcze muszę zajecia przygotować, bo ogólnie jestem na macierzyńskim, ale jak eMek wraca z pracy to dwa razyw tyg chodze do poradni, gdzie prowadzę zajęcia logopedyczne z dzieciakami :) Synuś zasnął, wiec muszę wykorzystać ten czas :)

reklama
Taaaak,mam to samo :D A teraz w ciąży chyba jeszcze bardziej ..
No i właśnie wrąbałam całą tabliczkę czekolady...nie taki był plan,....:-D

Hej

Malazosia
Juz po i jestem wnerwiona bo ostatnie zaskorniaki poszly na ta wizyte i byla na osczep sie... nie dosc ze zamiast na 8 to na 9 przyjechal i cEkalam na wizyte godzine to usg trwalo 15-25 sekund doslownie. Niechlujnie dziecia zmiezyl bo iczywiscie wszystko ok ale zmalal do poltora tygodnia wstecz co jest absurdem to jeszcze prZed usg poprosilam go by zobaczyl jak sie da kto tam siedzi i oczywiscie tego nie zrobil a nawet nie probowal. Wzial 100 zl chyba za obejzenie mijej cipki i nara...:-X bylam ostatnia pacjentka bo tylko 4 dzis mial... jestem wsciekla ale chociaz wiem ze dzic dycha. Ehh

.lolcia
Fajnego psiaka mieliscie :-) moj to taki pieszczoch on by tylko chcial zeby go glaskac. Widzi tylko nogi jakiej na podlodze zaraz podbiega do nich i sie pcha zeby go chociaz noga po klacie podrapkac ;-) jest bardzo uczuciowy i kochany. Jak bylam w poprzedniej ciazy to zawsze jak wracalam ze szpitala m mi go wynosil na schody zeby sie mna nacieszyl i uspokoil bo tak to by sie zapowietrzyl :p a jak co rik zjadal anielskiego wlosa?? O zgrozo na psim pogotowiu o drugiej w nocy z nim bylam. Myslalam ze umrze moja myszka ale dal rade. Juz w zadnym pudle choinkowym nawet kawalka anielskiego wlosa nie ma.

Sosnowiczanka
Moja babcia byla bardzo lobozna i bardzo plodna :-D a wiecie jak to w tamtych czasach bylo :-) no ja bym po pierwszych trojaczkach czy blizniakach wycielabym se jajniki :p

Alkmena
Gratki chlopca :-)

missiiss też bym była wściekła na Twoim miejscu...:no: Nie dość,że płacisz,to jeszcze z wielką łaską i zniecierpliwieniem doktorek wykonuje swoją pracę,czyli jego ,za przeproszeniem,zasrany obowiązek..Jak ja uwielbiam takich lekarzy..

W tej sytuacji mogę uważać się za szczęściarę,bo moja ginka to jakaś Hinduska czy inna...-uska :-D z pochodzenia,babka nie dość,że sympatyczna,to wizyta u niej trwa 30-40 minut,ona wszystko dokładnie bada,samo usg u mnie trwało chyba z 15 min..dokładne badanie piersi,pobranie wymazu na każdej wizycie,mocz.. Fakt,że termin miałam ostatnio na 10:00,a już o 11:00 weszłam do gabinetu haha,ale uważam,że będąc u takiej lekarki warto trochę poczekać w kolejce ;) Życzę każdej z Was tak fajnych ginów.

legginsy przyszły myślałam że beda bardziej ocieplane :tak: wiec muszę jeszcze coś cieplejszego kupić
musi mi tylko brzuszek przybyć :-)

Ostatnia edycja:
miss no można się wściec;/ że też są jeszcze tacy lekarze;/ szkoda bo myślałam, że już poznasz płeć i będzie dziołcha:)) ale tak ja piszesz ważne, że z maluszkiem ok. Co do psiaka uśmiałam się bo mój ma tak samo..z radości potrafi się zapowietrzyć i później kaszle.. a jak chce wejść na kanapę to oprze się łapkami i czeka aż ktoś go podsadzi;dd

agawera można brać nospę, ja w pierwszej ciąży brałam 3 razy dziennie jak miałam skurcze przepowiadające. zdrówka dla córki;)

mamuśka młody dostał rolę Józefa bo Pani stwierdziła, że jako jeden z niewielu ładnie mówi a musi nauczyć się wierszyka..pasterz nie ma wierszyka więc dostał tą rolę chłopczyk, który mówi słabo. Jakoś to będzie..znając młodego nawet nie wyjdzie na środek a co dopiero powiedzieć wierszyk przy tylu ludziach;d

karotka pozazdrościć ginekolożki..ja co prawda też mam spoko lekarza ale mało takich.

godzinę rozmawiałam przez tel z koleżanką ze studiów..miała cesarkę i ma już na świecie córcię:) ale fajnie:)

Alkmenasuper gratuluje synusia :)
MalaZosia moj starszy tez raczej wola zeby przyjsc sie poprzytulac na szczescie mlodszy przylatuje i sam sie rzuca w ramiona :D
Mamuska Miki jest starszy :D podziel sie checiami do sprzatania bo mi sie nie chce :x
Missis wspolczuje strasznie tej wizyty bo jednak seta to sporo a tak na odczep sie usg zrobione :/
Malgos w takim razie trzeba mu tej roli pogratulowac i pozachwalac jaka ona jest superasna :D

Dziewczyny ja was podczytuje ale za tydzien lecimy i duzo na glowie mam teraz. Tu zakupy tu jakies pakowanie, bo nie dosc ze my zostajemy w pl to moj maz sie przeprowadza takze mamy co robic.

Pieska mamy w pl goldena fajny taki misiu ale glupi jest ze o matko...Kota tez kiedys mialam i byl swietny taki kocur z krwi i kosci.

Alkmena gratki synusia.

reklama
Hejka :)

Agawera - ja na moje legginsy jeszcze poczekam. Wczoraj wysłane, to może jutro przyjdą.

Mississ- ja pier......olę co za lekarz. Chyba bym mu tam awanturę zrobiła. Co za dziadyga jeden. Ale przynajmniej spokojniejsza jesteś o dzidzię. Ale po takiej wizycie pozostaje tylko niesmak.

Co do klubu zmarzluchów to ja tez do niego należę :) hehe

Lolcia - mój syn tez wpada się przytulić ale zawsze gdy jestem czyms zajeta. Hehe. Ale ogólnie straszny z niego pieszczoch i przytulak. My to w ogóle rodzina przytulaków. P uwielbia się tulić, jest bardzo czuły. Uwielbia jak go głaskam. On sam też uwielbia głaskać mnie.

Smile - czuję entuzjazm :) Czyżby deprecha poszła sobie precz? :) Sam fakt, że już niedługo lecisz dodaje Ci skrzydeł :)

Oczywiście kiełbasy białej nie było. Jutro - mówi do mnie kobitka a ja jej mówię a co mi jutro jak ja dziś barszczyk chciałam zrobić :) Więc wstawiłam rosołek :) Dawno nie było i mam wielka chęć. W taki mróz rozgrzeje wszystkich. Na drugie pieczone udka z ziemniaczkami z koperkiem i mizzeria. Trochę będzie suchawa, bo za mało miałam śmietany a nie chce mi się już lecieć do sklepu. Ale zjadliwa :)

Teraz z młodym porobię jakies ozdoby na choinkę bo nudzi się chłopina nieziemsko :)

Do później :)

Do góry