reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

reklama
MalaZosia moją siostrzenicę jedynie brzuch bolał, a owsiki miała, nawet w badaniu wyszły, a to ponoć rzadko wychodzi, nawet jak się je ma.
Smile każdy ma lepsze i gorsze dni. ja mam dużo gorszych, taki charakter niestety, ale jakoś trzeba to przezwyciężać.

U Gabrysi gorączka na wieczór już 38,8, no i o co chodzi?

Minka - może przy inwazji pasożyta tak być. W sensie, że ich dużo. Ja miałam owsiki w dzieciństwie ze 3 razy. I za każdym razem tylko odbyt mnie swędział. Pamiętam bo byłam w wieku szkolnym. Ostatni raz jak miałam chyba 10-11 lat.

Lolcia - nienawidzę Cię za tą temperaturę Pipko! :p
Mississ - zdrowiej Maleńka, ileż można chorować?! No już nie przesadzaj ;*
Smile - Mordeczko, głowa do góry! Może faktycznie, jak pisze Malazosia, warto znaleźć sobie zajęcie, hobby, żeby głowa myślała o czymś innym? ;)

Ja dzisiaj przełaziłam z mamuśką w poszukiwaniu prezentów, no i kilka pierdół dla dziadziów ustrzeliłyśmy i mamy z banieczki. Już zaczynają się rozmowy o podziale, co która gotuje na święta..to mi się podoba ;)) fajnie już powoli czuć świąteczny klimat

Aha. Agawera - ja mam rh-, mąż ma rh+ Tak, jak pisałam trzeba zrobić badania krwi (czynnik Coombsa czy jakoś tak) i ona pokazuje czy wytwarzasz przeciwciała przeciw dziecku. U mnie wyszło, że nie mam przeciwciał, więc bez obaw - póki co nie robimy nic. Zobaczymy jak będzie w II i III trymestrze.
Nie wiem jednak jak to jest przy drugiej ciąży. Musiałabyś pogadać z lekarzem. Mój mi powiedział, że jeśli nawet konflikt będzie to w 1 ciąży nie jest to tak niebezpieczne, jak w drugiej. Ale nie ciągnęłam wątku, bo na razie mnie to nie dotyczy i skupiam się na tej sytuacji, jaka jest.

Od wczoraj plamien nie mam, już bie wiem czy sie cieszyć czy nie, boje sie ze wrócą.

Moje dziecko też sie pochorowalo i nie poszlo do przedszkola, taki okres na chorowanie.

Ja za pierwszym razem mialam cc, teraz też będę miala, ale patrząc na moje cc i koleżanki które rodziły naturalnie uważam ze jednak naturalnie jest najlepiej. Szybki powrót do formy gwarantowany, a cc to jednak operacja. Ale mój gin potwierdził ze jedno cc to wskazanie do kolejnego. Można samemu zadecydowac.

ja nie dam rady rodzic naturalnie bardzo bym chciala cesarki , przy weronice udalo mi sie bo nie miała tętna owinieta pepowina ale nie wiem czy mi sie uda
ale pewnie to nie wskazanie do cesarki

Malazosia
Jas dziekuje :-)

Agawera
Jezeli raz mialas cc drugi raz mozesz sie nie zgidzic na sn. Tylko podejrzewam ze kobieta musi byc tego swiadoma bo jeezeli lekarz widzi ze blizna ok to mysle ze sam tego nie oodsunie. Ja sie doopytywalam. Gin powiedzial " tak oczywiscie ze moze pani nie wyrazic zgody na sn" wiec ja jestem wniebowzieta i szczesliwa ze o to juz sie nie musze martwic. Jja absolutnie wole cc. To moj 3 porod bedzie -oby o czasie.

to musze sie spytac tylko nie wiem co powie bo do lekarza jezdze do gdańska mam abonament w falck przychodnia a rodzic bede w gdyni
pierwsza cesarka 6 lat temu czy to ma znaczenie

Hej

Synuś spi, ja właśnie zjadłam z pół kilo bobu i mam chwilę dla siebie zanim pójdę spać.

Lolcia no może jawnego zachwytu nie okazał synuś to jednak nie protestował zostając z obca osobą. Dobre i to w sumie na początek :) Różnie to bywa, niania wszak obca osoba... Ale mój syn to takie cygańskie dziecię, z kazdym by poszedł czy został i jeszcze mamie zrobił papa.

Julia oooo koniecznie musisz dać nam znać jak zaczną się wyprzedaże :) Kocham ubrania z H&M dla dzieci, są przecudne.

Karotka mo to udanych zakupów pozostaje Ci zyczyć :)))

Mississ 100 lat dla synka!!! I przyszła chrzestna? Faktycznie kiepska sytuacja wyszła jak zadzwoniłaś a tam impreza bez was sie odbywała..
Zdrówka dla ciebie! U nas tez tak zimno ze z domu nie chce się wychodzić. Ja kocham ciepełko, kaloryfery gorące i siedzę w krótkim rękawie:)

Ja mojego chrzestengo to na ulicy bym nie poznała :baffled: Na moją komunie nie przyjechał, na slub nawet go nie prosiłam, bo i tak by nie przyjechal wiec po co nawet. Ostatnio go widziałam na pogrzebie mojej babci, 5 lat temu to mu powiedziałam "dzień dobry" i tyle w sumie... A to brat mojego ojca, tyle ze życie zniszczyło go alkoholem...

MałaZosia wrzuc link do leginsów ciążowych, ocieplane tez bym kupiła:)

Agawera ja na hiv nie robiłam, w poprzedniej ciąży zresztą tez nie. Chyba ze jeszcze mnie gin skieruje..

Z grupami krwi i konfliktami to ja wogóle sie nie znam, sama mam B rh+ moj M nie wie jaką ma grupę, liczę na to ze odpowiednią :-) No bo gdyby było cos nie tak to chyba byśmy wiedzieli, nie?

reklama
Hej hej :) mlody stwierdzil, ze nie wazne co robi i o ktorej idzie spac pobudka przed 7 :D mezu na kacu i poprosil o rosolek :D
Missis ja nigdy nie mam goraczki jak chora jestem. Chociaz robie co moge, zeby sie w chorobsko nie wpedzac :)
Kochana nie mam tu suwaczkow wiec niezauwazylam, ze swietujecie :) duzo zdrowka dla Jasia, usmiechu na codzien i niech sie spelnia wszystkie jego marzenia :)
Malgos u nas fasolka (bo nagotowalam jak armii) i losos z papryka z grill z ziemniakami, tez sie nie wysilalam :D jak po imprezce?? :)
Smile a juz mialas lepsze dni. Zycze poprawy humoru i usmiechu :) moze jak male zacznie cie szturchac i poczujesz ruchy tk lepiej sie poczujesz :)
MamaAnia kevin wymiata. Swieta bez kevina to nie swiega :D mam to samo zdanie o chrzenych co tym, z tym, ze np u nas jest klopot, bo sie mamuska pogniewala to dzieciom zakazala wszelkich kontaktow z dziadkami, ciotkami, wujkami... No coz zrobic... Poka buty :p
Koga niezbyt udane - nic nie kupilismy:D ale przynajmniej obejrzalam sobie machiny do kawy i dobrze, bo nanecie wygladaly inaczej i brzydsza bym kupila :D ja pisze z tableta stad brak polskich liter i tyle bledow :D
MalaZosia a to pieszczoszek z Piotrusia :) pewnie milo spedzilas czas na pogaduszkach z mama:)
Mamma-mila oj tam od razu nienawidzisz :D wpadaj do ukeja zima lagodniejsza niz w pl natomiast zapomnij o temp 30 st w lecie :p
Sosnowiczka bob! Aj zjadlabym mniam :)
Ja tez ocieplane leginsy zakupilam. Cale £2.99 i w sumie sa ok bo nie maja zadnych szyc na nogawkach ale za to na pupie i przodzie maja takie brzydkie podwojne szycie ale na szczescie tego nie widac :D
Wczoraj powiedzislismy znajomym wszyscy zgratulowali :) smialismy sie, ze musza nadganiac bo jedni maja tylko coreczke, drudzy zadnych dzieci a trzeci w sumie w burzliwym zwiazku :)
Nic ide ten rosolek postawic :D

Do góry