reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Część
Lolcia jak zakupy wczorajsze? Udane?
Muszę wypróbować ten przepis na pizzę Malejzosi, juz tyle ciast wyprobowalam i niestety nigdy mi żadne nie podeszlo :baffled: albo ja zbyt wybredna jestem, kupna tez mi rzadko pasuje, tylko we wloszech każda mi smakuje, najtańsza nawet i jest pycha;-)
Smile a masz takiego pogodnego nicka, co cie tak doluje?

Nie no nie da się pisać z tableta uhh!
Spada bo upieklam ciacho drożdżowe i tak pachnie ze o szaleje a zaraz znajomi przychodzą
Mil ego wieczoru

reklama
Minka jest pare powodów ale ogolnie to smutno mi tak po prostu, nic mnie nie cieszy.

MamaAnia mam nadzieje ze przejdzie mi jak najszybciej

Koga a w sumie wszystko, zaczynajac od zamartwiania sie o dziecko, po przez samotne świeta ale wiekszosc to po prostu jestem smutna i nic mnie nie cieszy.

Malgos
Jas dziekuje :-) tak konczy dzis 4 latka :-) wg dzis rano wstal i maz mowie do niego "jas dzis twoje urodziny" a on na to " a gdzie jest snieg?" Zdziwilo mnie to mega bo jas sie urodzil w pierwszy dzien sniegu :-D ale o tym to nie wiedzial akurat wiec tymbardziej z mezem bylismy w szoku hehe :-) dobrze ze u ciebie juz lepiej. I wspolczuje opryszczki :-\ nigdy nie mialam ale to z pewnoscia musi byc wnerwiajace. Juz sie ciut lepiej czuje wiec oby juz bylo tylko lepiej. A jaj twoj synek? Pokrzywka zeszla po tym sterydzie?

Smile
Bo dzis jest taki juz jakis smutaskowo dolowy dzien. Ja tez jakas taka nie wiem...

Minka
Zdrowka dla cory!

Mamaania
Ja tez na kevina czekam ;-) jas dziekuje za zyczenia.:-) co do chrzestnej no dokladnie. Chiciaz by zajrzeli i zyczenia zlozyli. Ja swoich chrzesniakow pamietam daty i zawsze przyjde z drobiazgiem. Mi nawet o prezent nie chodzi tylko o pamiec. Jakby przyszla z dziecmi jas by byl wniebowziety bo by poszaleli w domu. To mu do szczescia potrzebne bo zabawek ma pelno. Co do mojego chrxmzestnego ekhem czy byl na komuni to nie pamietam ale watpie a na slubie nie byl. Juz nawet do niego nie chidze. Glupiej kartki na slub nie wyslal.

No ale coz trzeba myslec zeby samemu byc ok i by dzieciaki o nas w przyszlosci tak nie mowily ;-) ide inhalacje zapodac...

Cześć Piękne Panienki :)

Witam sie od mojej mamy. Wcześniej nie miałam kiedy siąść. Teraz młody się kąpie a ja korzystam :) hehe. Ze swojego lapka, ale zawsze biorę jak mu się już ewidentnie nudzi a chcę z mamą pogadać. Bo naciskam na samodzielną zabawę ale ileż można tak samemu się bawić i to u babci gdzie zabawek nie jest wiele. Coś tam młody zabrał ze sobą. Ale dobrze mieć lapka w pogotowiu :)))

Padłam wczoraj w ubraniu. Młody przylazł się przytulić i tak został do rana. Bo ja i P zasnęliśmy szybciej niż on :) Na szczęście łóżko 1,8 m x 2,0 m, więc miejsce jest :) Strasznie się cieszył a ja mu na to by się nie przyzwyczajał bo za duży chłop jest żeby z mamusią spać :p

Mississ - zdrówka! Sto lat dla Jasia!!! :) ekartka_happy_birth_day_001_400x400.jpg

Sosnowiczanka - jeszcze nie byłam na wątku USG ale z tego co zrozumiałam to wszystko ok :)

Małgoś - Pyrantelum jest na receptę, ale... są apteki gdzie sprzedadzą bez. Zapytaj.

Minka - ból brzucha raczej na lamblie wskazuje. Owsiki to prędzej niespokojny sen i swędzący odbyt. No ale lepiej zapytać lekarza.

Smile - kochana nie ma się co załamywać. Myślę, że powinnaś sobie znaleźć jakieś wciągające zajęcie (mały remont, spotkania jakiejś grupy tematycznej itp.) albo wybrać się do psychologa, który coś może zaradzi. Hormony hormonami ale taka utrzymująca się depresja jest raczej niepokojąca, nawet w ciąży. Tak mi się wydaje. No chyba, że przed ciążą zero deprechy a teraz tak - to tylko psycholog. Bo będziesz męczyć siebie i swoich bliskich. Dla nich to też nie jest łatwe. Pomyśl też o tym.

Dziś tak wymarzłam, że szkoda gadać. Na szczęście u mamci cieplutko :) P sobie dziś popiwkuje i pogra. Odpocznie.

A ja jutro wstanę na gotowe śniadanko :) Mniam mniam.

Kupiłam sobie na allegro legginsy ciążowe zimowe. Grube 220 den, podszyte meszkiem. Jednak to jest to w ciąży. Żadnych uwierających spodni czy spódnic :) W poniedziałek idę z kumpelką na lumpy to może wyhaczę jakiś sweter albo coś.

Załączniki

• ekartka_happy_birth_day_001_400x400.jpg
    ekartka_happy_birth_day_001_400x400.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 30
Ostatnia edycja:
czesc witajcie do dłuższe przerwie , jakos nie chciało mi sie pisac walczyłam z utrzymaniem ciazy , mam w koncu ksiazeczke ciazy zrobione badania chyba prawie wszystkie na ostatniej wizycie lekarz zlecił badanie w kierunku hiv czy wy tez robilyscie te badanie

A miałam wczoraj wizytę. Podczas USG lekarz na początku stwierdził, ze nie widzi Echa serca... Żebyście zobaczyly jak się zdenerwowałam! Trzęslam się jak galareta! Ale popatrzył, przeprosił i powiedział, ze jednak jest. Pokazał nam nasze cudowne serduszko! Bije jak dzwon.
Termin 19.06... Następne badanie 4.12

mam wizyte na 3.12 licze ze bedzie słychac serduszko

Agawera - będzie dobrze :) Ja mam wizytę 11 grudnia i już się doczekać nie mogę ale i nerwy są.

Muszę na tą Borowską w końcu się dodzwonić. Fajnie by było mieć prenatalne na NFZ. Może gin dał mi specjalnie zły numer? :) :-D Numer do kolegi, który wyjechał do Japonii na przykład. Hehe

reklama
Justyna. Czynnik Coombsa robi się wtedy, kiedy jest ryzyko konfliktu serologicznego, 3x w ciągu całej ciąży. To badanie wykrywa czy mój organizm nie produkuje przeciwciał względem dziecka.

ale jak to jest ja mam a rh - maz ma a rh +
zrobiłam badanie grupe krwi przeciwciał nie mam czy w tym przypadku powinien lekarz mi cos zlecic albo jakas szczepionke zapobiegawcza przy pierwszym dziecku dostałam po porodzie

Do góry