reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Inzagata to mam dobra wiadomosc dla Ciebie H&M w przyszlym roku wprowadza sprzedaz online;-)
Jako ze jestem ich pracownikiem ja mam karte znizkowa 25% i zawsze laczy sie z prmocjami, wiec jestem niemoge sie doczekac kiedy bede mogla zamawiac przez neta;-)

reklama
Witam sobotnio dziewczynki :-)
locia86 no to się rozumiemy doskonale :) Na szczęście takie przeboje mam dość rzadko.;-)
A ja wam się muszę zwierzyć,że kompletnie do mnie nie dociera fakt,że jestem w ciąży...:zawstydzona/y: Być może to dlatego,że dowiedziałam się dopiero przedwczoraj,i to już praktycznie koniec I trymestru..ale czuję się tak surrealistycznie,jeśli mogę tak to nazwać...:sorry: Mam zdjęcie USG i to jest mój "naoczny" dowód,póki co,bo samopoczucie absolutnie nie różni się od tego nie-ciążowego.:szok:
Ale już wczoraj zaczęłam buszować po ebayu w poszukiwaniu wózka ,łóżeczka itp. W 1 ciąży większość dostałam od rodziny,znajomych i większość używane,więc wyboru nie miałam za bardzo,ale i tak byłam szczęśliwa,bo finansowo nie było najlepiej.Teraz jakoś bardziej pozytywnie na to patrzę,bo mogę kupić to,co mi się spodoba.:-D Lecę na wątek zakupowy.:-)

i ja się witam.. zaraz biorę się za porządki..pranie już wstawione. Lenia muszę z tyłka wygonić bo na dobre zagości a tego bym nie chciała:) miłego dnia:)
karotka ja mam wszystko po synku i u mnie zakupy to będą raczej kosmetyki ewentualnie jakieś ciuszki na początek..no chyba że mój bąbelek okaże się dziewuszką to trochę zaszaleję:)

Missiiss nie wyobrażam sobie tego, co przeżyłaś, współczuję ci bardzo.

Ja dziś sprzątam i gotuję na zmianę. Pycha pomidorówka mi wyszła, drugie się robi. Bez szaleństw, kurczak w przyprawach, ziemniaki, marchewka z groszkiem i ogórki kiszone. Nie mogę nic specjalnego wymyślić, bo Gabrysi brzuszek jeszcze nie całkiem zdrowy, ogórki kiszone tylko dla reszty rodziny.. A miała być pizza, wszystko sobie kupiłam.

Hello
Sobotnio

Siedze z termometrem pod pacha ubrana w koszulke polar i szlafrok. Leginsy i jeszcze koc... bbylam na przegladzie auta i jeszcze przemarzlam wiec probuje sie zagrzac bbbrrr obym temp nie miala. Bol glowy przeszedl po amolu dzieki dziewczyny za rady i nawet pomaga na katar jak zatoki lekko posmaruje. Juz mam dosc chorowania drugi raz juz w tej ciazy... a wszystko przez moja mamuske ktora chodzila z nieleczona choroba i w koncu i mnie dopadlo :-\

We wtorek chyba sie przejde do miejscowego gina niech zobaczy czy z moim dzieciem wszystko ok od tego przeziebienia. Jeszcze cos ostatnio kurka problem mam kiblowy juz 3 dzien bez stekannia... ehh. Do bani.

Moze sie dowiem we wtorek jaka plec to juz moze cus bym kupila??
U was tez jest tak zimno??o_Oo_O matko u mnie -3 jest :O a ja jeszcze musze po zgrzewke mleka ze starym pojechac dla jaska na wieczorne kakalko.

Julia dzięki za info i mam nadzieję że dasz znać jak się zaczną wyprzedaże posezonowe, bo ja nigdy nie umiem trafić na ich początek. U nas dzisiaj -5 właśnie zabrałam się za wyciąganie grubych czapek i rękawiczek, zima naciera nieubłaganie, na szczęście w domku m napalił i jest cieplutko że w krótkim chodzimy:-)

Ostatnia edycja:
No to ja wam dziewczyny powiem, ze u mnie aktualnie 11 na plusie i sloneczko :D
Mlodszy jeszcze spi, starszy dzis w kiepskim humorze jakis marudny od rana :/ mi zostalo jeszcze poodkurzac w chacie ale to jak sie wyspi jasnie ksieciunio :) szukalam kwiatka dla kolezanki ale storczyki takie zabiedzone i brzydkie a jak inny kwiatek nawet ladny to bez doniczki a gdzie ja ladna doniczke tu kupie! :D w koncu zakupilam plecionego renifera z malusia choinka i kwiatkiem - ladny w sumie i na czasie :D
Obiadu sie mi robic nie chce moze ktoras ma za duzo i podesle?? :)
Missis kuruj sie bo ile to masz w planach chorowac? :)

Lolcia
Staram sie ;-) na szczescie obchodzi sie bez goraczki. Ale dzis mam znow niska temp. I to mnie tez niepokoi o_O tak zle tak niedobrze. Dogodz tu babie , jeszcze tej w ciazy... fajna ta doniczka z reniferem musi byc :-) u mnie sie rozpalilo wlasnie. Stwierdzilam ze nigdzie juz nie jade. Maly obejdzie sie bez butli kakao wieczornej. Kupilam dzisiaj ciasto w razie gdyby przyszla chrzestna jasia ( mieszka 3 domy dalej) ale cos mi sie wydaje ze i tak nie pamieta o jego urodzinach :-\ a ja o jej syna a mojego chrzesniaka zawsze pamietam... raz nawet glupio bylo ze zadzwonilam w dniu jego ur czy moge przyjsc bo mam cos dla malego na ur a ona sie zmieszala i powiedziala no jasne chodz bo impreze robie. Hmmm to bylo pare lat temu ale glupio mi sie wtedy zrobilo nie powiem. Tymbardziej ze jestesmy bliska rodzina a ja chrzestna. No nic zobaczymy jakby co ciacho jest ;-)

miss współczuję choróbska..ja już lepiej ale ta opryszczka na nosie i ustach doprowadza mnie do szału..jak to dziadostwo boli:( i tak jak Ty też bałam się, że przypałęta się do mnie gorączka ale jakoś udało się bez. jeśli dobrze zrozumiałam to Twój synuś ma dziś swoje święto? Wszystkiego co najlepsze dla Niego od forumowej cioci:)

lolcia ja dziś poszłam na łatwiznę i odgrzałam wczorajszą pomidorową, dogotowałam ryżu i obiad jest;) teraz smażę skrzydełka w panierce bo idziemy do znajomych a nie lubię iść z pustą ręką;d i nie mogę doczekać się pizzy..miałam robić ale jednak zamówimy jak będziemy już u Nich.

Minka
a co dolega Twojej córci?

u mnie dziś w nocy było -4 a teraz jakoś przy 0 ale będzie znów mróz..w domku ciepło więc tak tego nie odczuwam.

reklama
Dziewczyny ja Was podczytuje ale mam taki humor ze szkoda gadac, siedze i rycze non stop. Jakiś mega dół mnie złapał.
M na rzesach staje zeby mi bylo lepiej ale nic nie pomaga juz:-( Chyba tak juz mam ze ciaze przechodze razem z depresja.

Wysłałam chlopakow do kfc bo obiadu nie ma. Ja i tak zyje na owocach i warzywach w sumie.

Do góry