reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Dzieki dziewczyny. Ja mam fiola na punkcie tych malych ciuszkow wiec teraz jak wiem ze moge i mam dla kogo to kupuje:-)

Miss to jak duzo ich nie masz to luzik ja mam cale policzki, pod żuchwą, na czole, wokół ust, na dekolcie, plecach no wszedzie po prostu.

Karotka zleci do stycznia szybciutko. :-)

Pogadalam dwie godz na skype z mama, zjadlam kolacje i mam dosc na dzis juz. Nudny weekend sie zapowiada.

reklama
MamaAnia my tak samo robimy z odrobaczaniem.

Plany andrzejkowe domowe z dziećmi, w tym z jednym chorym w domu;-)

Ja zakupiłam za grosze 3 tuniki ciążowe na allegro, bo niedługo nie będę miała w czym chodzić.

Ostatnia edycja:
Plan Andrzejkowy - P gra, młody gra na moim lapku a ja leżę w łóżku pod kołdrą z drugim lapkiem i opycham się zimną pizzą z sosem czosnkowym. Hehe. Tak mi ciepło i nie chce mi się nawet ręką ruszyć :) Męczą mnie bączki chyba po czosnku i cebuli :p.

Jutro do mamy z młodym, to i ja i P sobie odpocznie :) mamcia ugotuje, pod nosek podstawi. Ech.. życie :)

Hej

My po badaniu, opisałam wizytę w odpowiednim wątku. Powiem wam ze z nerwów przed badaniem nie mogłam sobie zajęcia zadnego znaleść, ponad półtorej godz przesiedziałam w poczekalni, bojąc się spóźnić... Wariatka normalnie... Na szczęscie dzis juz bede szla spac spojojnie:)

Lolcia gratuluje "pukania" Ja też takie delikatniutkie dotknięcia, do trzepotu skrzydełek motylka bym porównała. Myślę ze to dzidziuś:)
4 facetów w domu... No no, łatwo nie będzie ;P

Mississ dobrze ze piszesz o tych inhalacjach z soli. Przy następnym przeziębieniu wybróbuję, bo możliwości faktycznie ograniczone. To tak jak ja nie wierzyłam ze ten nieszczęsny amol pomoże mi na ból głowy a tu proszę jaka miła niespodzianka:)))
Strasznie współczuję ci tego co przeszłaś.... Brak mi słów które mogłabym w tym miejscu napisać ;(

Kupiłam dziś w lidlu Alankowi domek kartonowy do malowania. Miał być na mikołaja ale nie dotrwał do soboty, trzeba było rozłożyć go juz dziś. Młody zachwycony:)

Karotka ja tez teraz nie panikuję, w poprzedniej ciąży to była masakra :)

Małgoś co za książkę czytasz?

Małazosia Gratuluję ujemnego wyniku:))))))

Smile kombinezonik cudo!!! Też zaczęłam malutkie zskupy juz, mam 5 szt body z krótki rekawkiem, dwie z długim, dwa pajace i półspioszki:)

Martyna uśmiałam się z twoich kar dla męża :) No, ale najwazniejsze zeby przyniosło oczekiwany skutek:)

MamaAnia my mieliśmy jechać na kabaret do Spodka, ale okazało się ze mąż musi w niedzielę isc na rano do pracy, a jego poranki to naprawdę wczesna godzina i nic nie wyszło... :(((

MalaZosia czy te specyfiki na odrobaczenie kupuje się bez recepty? nigdy tego nie robiłam:szok: tzn psy i koty odrobaczam ale nas nie. Nie wiem jak to możliwe ale zapomniałam Ci napisać, że bardzo cieszę się z ujemnego wyniku na cyto:)

A czytam drugi raz Greya;d z nudów znów sięgnęłam po tą książkę. Muszę podjechać do biblioteki coś sobie wypożyczyć.

Planów Andrzejkowych nie mieliśmy aż do dziś..tzn jest mi trochę przykro bo nasi znajomi (3 pary) organizują jutro jakieś Andrzejki w domu ale nas nie zaprosili...pewnie pomyśleli, że nie przyjdziemy bo jestem w ciąży ale jak to mój mąż mówi zadzwonić mogli.. i zauważyłam, że odkąd zrobiliśmy dom to mniej się odzywają jakby byli zazdrośni:( jest jeszcze jedna para, która nas zaprosiła jutro na posiadówkę więc pewnie pójdziemy..mają synka to dawid chociaż się z nim pobawi.

Sosnowiczanka - gratuluję Niani, a ostrożności nigdy za wiele ;* SUper, że badanie wyszło ok i z maleństwem wszystko w porządku, oby tak dalej!
Włochy z rudych zmieniłam na blond (tuż przed ciążą), na początku nie mogłam się w ogóle przyzwyczaić, ale jakoś poszło i wczoraj odświeżyłam kolor, trochę pocieniowałam :) No i zapuszczam bok, chociaż wcale tego nie chciałam, ale włosy rosną mi w takim tempie, że aż szkoda mi było nie skorzystać..
Myszkajoasia - witam na pokładzie i już mi się nie wybieraj do szpitala, nunu! Chyba, że za pół roku na położnictwo ;)
Lolca86 - zazdraszczam ruchów, ja też chcęęę! :))
Ciasteczko - znam ten ból ;/ u mnie skończył się w szpitalu, ale mam nadzieję, że u Ciebie będzie zupełnie inaczej i tego Ci życzę ;* Może maleństwo sobie andrzejki urządza w brzuchu?

A u mnie dzisiaj intensywny dzień, odwiedziny raz za razem, więc padam. Przynajmniej się uśmiałam, bo głupawa trzyma mnie dalej ;)
Skleroza ciążowa się pogłębia, czuję się jak babinka i to jeszcze rąbnięta bejsbolem dosyć mocno w tył głowy.. No ale. Dobrze, że jest ta ciąża to przynajmniej człowiek ma na "co" zgonić ;)
Ja nie chcę jeszcze wpadać w szał zakupowy, chociaż nie powiem, że mnie nie korci.. Jedyne co mam to śpioszek kupiony na woodstocku kilka lat temu z dużym serduchem WOŚPu na klacie ;) i do tego mynżu zakupił miniaturowe butki nike, jak tylko dowiedział się o ciąży - no to sobie w szafie leżą i to wsio z mej wyprawki.
No. A ja miałam w tym tygodniu menu wystrzałowe (dosłownie) bo dzień po dniu był kapuśniak, fasolka po bretońsku i gołąbki.. Było głośno.

Witam sie z samego rana :)
Karotka00 dzieci to potrafia cisnienie podniesc, zebys ty wiedziala ile ja sie codziennie ogadam do mlodszego w drodze do przedszkola a po nim to splywa jak po kaczce :D w obie strony mamy jakies 600 m a ja wracam mokra z tych nerwow i opanowywania sie :D a psiego kupska na butach wspolczuje - kazdy kto ma psa a po nim nie sprzata sam powinien w taka bombe wlazic 2 razy dziennie :D
Nati to ja od razu napisze najlepszego dla corci, duzo, duzo zdrowka dla niej i samych fajowych dni :)
Mamamm mieszkanie kolo lasu!! Aaa zazdroszcze :) ja mialam bliziutko do lasu ale mieszkac zaraz obok - marzenie :)
Smile kombinezon cudny :)
Martyna sie zesmialam z buntu :D wiesz co moj dawniej golil sie codziennie bo w pracy wymagalo, potem jak robote zmienil to tylko w niedziele. I tez mnie wkurzalo a teraz wole jak ma taki kilkudniowy zarost bardziej mi sie podoba :D a corcia sie bedzie niezle cieszyc jak taki prezent dostanie :)
Minka zdrowka co corci :)
MamaAnia 2 godzinki blogiego lenistwa? Korzystaj poki mozesz :) my dzis na ur kolezanki wybywamy, a ty? :)
MalaZosia ty to poszalalas :D kolderka, lapciok i jeszcze zimna pizza :D
Sosnowiczka dzieki i tobie jeszcze tu wizyty udanej pogratuluje :) synek zqchwycony nowa niania??
Malgos udanego wyjscia, a ludzie potrafia byc zazdrosni sami nie robiac nic aby swoja sytuacje zmienic.
Mamma-mila ja nawet tego nie mam :D tzn mam po kacperku ale takie powyzej roku, od 6 mc oddalam kolezance bo nie spodziewalam sie, ze beda potrzebne :D ale za to bedzie co kupowac :D
Aaa nie jeszcze mam posciele i jedno lozeczko bo mlodszy pojdzie do innego lozka to i posciel wieksza dostanie :)
Milego dzionka mamusie :)

reklama
Smile ja kupuje w H&M z bonem newsletter jak się zalogujesz to masz 25% na jedną rzecz, nie czekam na wyprzedaże w H&M bo zazwyczaj nie ma już albo tego co chciałam albo rozmiarów lub też to co mi się podoba nie obniżają.

Do góry