reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Sosnowiczanka
No moj mial 3w1 zamiast 3 kluc. A co to bylo to nie pamietam bo dawno temu. Ale placilam za to kolo 200 zl. I takiej goraczki 40 stopni mi dostal z utrata przytomnosci i drgawkami ze ja dziekuje za takie atrakcje. Nigdy wiecej. Ale to na te choroby co szczepia normalnie nie rzadne meningo czy pneumokoki. Bo na to nie szczepilam.

Nati80
Nie wolisz sie skontaktowac z ginem co z ta goraczka?? Ona jest bardzo niebezpieczna w ciazy. Ja bym poszla do lekarza sprawdzic czy szystko ok. Zdrowiej!

reklama
Ojj, ledwo 2 dni mnie tu nie było i czytania, a czytania ;)

Jeśli chodzi o prenatalne u mnie to miałam zrobione USG, gdzie lekarz badał przezierność karkową, nosek, dł.kości udowej i na tej podstawie wykluczył np. zespół Downa, do tego zbadał serducho, aby wykluczyć i w tej kwestii choroby. Po badaniu pobrano mi krew i wyniki przyślą pocztą. Za usg zapłaciłam 250zł, a za krew 100zł.
Dzisiaj byłam na wizycie u gina, wszystko super, mini ma już 8,5cm i przebiera nogami jak szalone ;)

Sosnowiczanka - nie trzeba być na czczo, też się o to bałam hih ;) Zazdroszczę, że jesteś jeszcze przed badaniem, pooglądasz malucha z każdej strony, może trochę pofika? Trzymam kciuki :)

Podpytałam dzisiaj doktorka o leki w razie przeziębienia, to powiedział, że rutinoscorbin 2x1 jest spoko i nawet na krwawienia z dziąseł można brać ;)

Dziewczyny z bólami krzyża i okolic, też to mnie dopada i tak to już jest, że macica powiększa się do wielkości męskiej pięści i przemieszcza się właśnie w tamtym kierunku.. Jak nospa czy buscopan nie pomaga i bóle się nasilają to nie ma rady :/ albo szpital, albo męka..

Witam się z wieczora. Głowa nadal boli ale jakby ból trochę zelżał. Młode śpi. P nadal w pracy :/

Dzięki dziewczyn.

A co do ptysia to kto wie jaki syf w tym kremie. I bardziej martwiłam się o np. surowe jajka niż mleko. No ale póki co nic mi nie jest bo chyba już by mnie żołądek rozbolał po tylu godzinach. Właśnie zrobiłam sobie domowy budyń bo tak mi sie zachciało - mleko + cukier + łyżeczka mąki ziemniaczanej :) Przynajmniej bez konserwantów i innych badziewi :) Trochę rzadki wyszedł ale zaspokoiłam swój apetyt :)

Co do szczepień, bo jeszcze się nie wypowiedziałam to młody był szczepiony na wszystko na co się szczepi w UK. Dodatkowo należelismy do grupy badawczej, która robiła szczepienia na mnenigokoki. I generalnie jestem za szczepieniami. Ale.... no właśnie. Młody dobrze znosił szczepienia i nie miał po nich jakichś objawów - gorączka czy inne. Natomiast po pierwszej dawce MMR młody cały tydzień był chory, miał gorączkę, płakał, był rozdrażniony, miał zielone stolce. Jak mu przeszło to zaczął świrować z zachowaniem. Bo do tego 13-14 miesiąca było super. I teraz niby ta szczepionka (nadal wzbudzająca kontrowersje) nie ma bezpośredniego związku z autyzmem i zaburzeniami... ale i tak nie jestem do końca przekonana. Chyba jakoś niedługo ma mieć drugą dawkę i się trochę boję.

Nati_80 jak ja byłam ostatnio chora to też na początku się męczyłam i próbowałam domowymi sposobami ale niestety choroba wygrała i poszłam do internisty. I on powiedział, że nieleczona infekcja w ciąży jest gorsza niż antybiotyk dla płodu. Wtedy żałowałam, że nie poszłam wcześniej . Jak konsultowałam antybiotyk z ginekologiem to powiedział to samo, że niedoleczone infekcje mogą być szkodliwe. Powiedział, że jak następnym razem będzie gorączka mam dzwonić od razu.

MamUśKaa888 ja nie miałam 3w1 tylko 3 wkłucia ale jakieś oczyszczone. Nigdy się nie zastanawiałam nad tym ale teraz mnie to zaciekawiło i jak będę w przychodni to się dopytam. Co do powikłań to nie mieliśmy żadnych, ani gorączki ani złych zachowań ale może wszystko jeszcze przed nami.

Dobranoc

Ja wczoraj pojechalam do szpitala tak mnie brzuch bolał ze tylko ciągle płakałam z bólu a w szpitalu przebadali od a do z i wszystko jest ok? To skąd te okropne bóle? Dali tabletki rozkurczowe i coś żeby uspokoić rzoladek bo może być i od tego ale pewni nie są :/ no więc ja dalej zwijam się z bólu tabletki pomogły na chwile

Dzien doberek :)
Nemi to masz tesciow :/ moi to nam jeszcze kase dawali bo my z dziecmi to nam potrzeba.
Sosnowiczka to ci opiekunka. Nie znosze jak ktos nie przychodzi i nawet nie zadzwoni :/
Mamuska nie wiem gdze go wsadzil ale pozniej przelozyl do szuflady :D fasolka rzadzi! :D
Mama-mila juz 8,5?! Czym ty karmisz tego brzdaca? :D rosnijcie zdrowo :)
Malutkans wspolczuje takiego bolu. Tym bardziej, ze nawet tabsy nie pomagaja. Zdrowka kochana :)
Mezu mi sie rano rozzalil bo musial platki z zimnym mlekiem zjesc bo mikrofala mu jego porcji nie oddala :D mam nadzieje, ze po robocie naprawi i nie trzeba bedzie nowej kupowac. Zapowiada sie leniwy dzien :)
Aha i jednak wymienili nam buty :D kolega meza (anglik) zadzwonil, zrypal i kazali przywiesc :D

Aaa pod tym wzgledem jestem zla bo nic procz wszystko jest dobrze mi nie powiedzieli.
Ogolnie nie wiem czy nie za wczesnie mi to zrobili bo sugerowali sie tyg z ost miesiaczki czyli u mnie wypadal 13 tydz a tu bach 11 tydz..
Ale powiedzieli ze nastepne usg w 20 tyg wiec zakladam ze wszystko ok?

reklama
hej. Dziewczyny przepraszam, że nie odniosę się do postów ale jestem załamana...mały wstał dziś jeszcze bardziej wysypany i nawet na buzi.. pamiętam, że miss miałaś synka z bostonką i chciałabym żebyś napisała mi jak wyglądały objawy? moja doktor wczoraj podejrzewała, że to uczulenie po lekach a brał amotaks i flegaminę..trochę jej nie wierzę, bo już nie raz mnie zawiodła z diagnozą i nie wiem co myśleć.. wysypka jest na plecach, brzuchu, szyji, za uszami, buzia, ręcę, nogi czyli całe ciało a wygląda tak

Do góry