reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

A mierzyli ci to nt? I zaznaczali wykres serducha i spr przeplywy i pepowine? Nie dostalas rozpiski? Chyba ze to nie byly te prrenatalne. Tylko zwykle usg. Tak czy siak najwazniejsze ze jest wszystko ok :-) jej chyba bym umarla jakbym miala 9 tygodni czekac do podgladniecia malucha :-)

Malgos
Jezeli chodzi o bostonke to ponoc przebiega z goracxka a chrostki wygladaja bardziej jak przy ospie nie pokrzywce. Tzn sa takie z woda i ja smarowalam mojemu pudrem w kremie zeby nie swedzialo tym na ospe. I glw wysypuje na buzi w ustach dloniach i stopach. Choc my mielismy na rekach i nogach tylko na szczescie. I bralam neosine bo to wirusowka. Moze to rzeczywiscie uczulenie. Nie bral jakiegos syropu z czarnym bzem lub cos co go tak silnie moglo uczulic? A w ogole moze pooytaj czy jest jakas mozliwosc konsultacji z innym lekarzem. Biedny ten twoj dzieciaczek tak go wysypalo. Sprobuj sie poradzic innego lekarza albo kup mu wapno i zobacz czy cos pomoze.

Ostatnia edycja:
reklama
dzięki kochana..właśnie mi to na bostonkę nie wygląda. Wapno pije od wczoraj i dziś podałam jemu neosine. Umówiłam się właśnie prywatnie do innego lekarza ale muszę czekać do 16;/ a powiedz my w ciąży możemy pić neosine?

Miss pytalam wlasnie meza bo ja nie mialam monitora wiec w sumie wszystko on widzial i mowi ze sprawdzali, pepowine itd i ze po prostu napisali ze wszystko jest dobrze i tyle a nie tak jak w pl ze serce ok, itd itd
Haha nic nie mow ja chyba do tego 26.01 oszaleje ale ciesze sie ze termin juz chociaz mamy no i odliczam dni w sumie ale za miesiac świeta a styczen jakos zleci :-)

Malgos nie pomoge, pierwszy raz cos takiego na oczy widze. Dobrze ze do innego lekarza idziecie.

Malgos
Nie ma za co :-)
Ja nie pilam tego. Zapytaj ginka bo nawet nie zerkalam w ulotke. Jasko bral tylko ten syrop. Te bomble mi przypominaja moje uczulenie z wakacji. Dostalam u tescioej na buzi na rece na szyji az mi sie slabo robilo a mialam 300 km do domu za kolkiem. I dwa razy wymiotowalam na autostradzie. Dostalam zastrzyki i clemastinum i mi przeszlo. Ale do tej pory nie wiem po czym. Chyba to uczulenie na tesciowa wyszlo haha ;-):p wazne ze skonsultujecie z innym lekarzem zawsze to potwierdzi albo postawi prawidlowa diagnoze.

Smile
A no zapomnialam ze ty nie w pl przeciez :-) najwazniejsze ze wszystko jest ok:-) A Do wizyty napewno zleci masz racje tu swieta nowy rok i juz styczen bedzie :-)

Malgos83 mój Antos miał identyczna wysypke po antybiotyku. Była bardziej widoczna gdy Antos się zgrzal, drapal się nawet po głowie. Odstawilam leki, dostał wapno. Po 2 dniach nie było śladu daj znać co powiedział ci lekarz.

Misss hahaha padłam uczulenie na tesciowa ci wyszlo:-D
zleci raz dwa a potem w lutym do pl wracam mam tylko nadzieje ze maz na porod zdarzy bo on na poczatku czerwca wraca.:-)

Malgos83 mój Antos miał identyczna wysypke po antybiotyku. Była bardziej widoczna gdy Antos się zgrzal, drapal się nawet po głowie. Odstawilam leki, dostał wapno. Po 2 dniach nie było śladu daj znać co powiedział ci lekarz.

Dawid też najwięcej drapie się po głowie właśnie, na szczęście nie ma żadnej temperatury i zachowuje się jakby nic jemu nie dolegało..ja spanikowałam bo boję się, że mogę coś podłapać a w ciąży to nie jest nic dobrego. No nic..mam nadzieję, że to faktycznie wysypka po antybolu;/

dzięki jeszcze raz:**** jesteście kochane.

Ja też miałam pełne portki jak jechalam do lekarza. Nam powiedział że zna przypadki że dziecko brało 4 razy i za 5 dostało uczulenie po antybiotyku. Antos też nie miał gorączki.

reklama
Ehh dostalam wyplate i noz mi sie w kieszeni otwiera. Za chiny to nie jeat srednia z ostatnich 12 mies!!! Chyba normalnie oszaleje az mi se plakac chce :-(

nie dziwię się, że chce Ci się płakać. Będziesz to wyjaśniała z kadrową?

Ja też miałam pełne portki jak jechalam do lekarza. Nam powiedział że zna przypadki że dziecko brało 4 razy i za 5 dostało uczulenie po antybiotyku. Antos też nie miał gorączki.

dawid brał tydzień czasu amotaks i po tych 7 dniach wyskoczyły plamy..wczoraj jeszcze były różnej wielkości a dziś zlały się w całość, na buzi ma kropki raczej ale nie są one ropne. Mówi do mnie, żebym się nie martwiła bo biedronki też mają kropki i ładnie wyglądają...jedyne co mnie pociesza, że ma dobry nastrój i bawi się.

Do góry