reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Malazosia
Dobrze ze foczka cala i zdrowa i wspolczuje kobity. Dlatego nie lubie chodzic do bab! Sa takie och ach, maja humory i sie dasaja. Nie wiem jak tacy ludzie sa lekarzami bo raczej nie z powolania a z kasy...

Lolcia
Haha o nie nie nie :p no way !:p;-) to moja 3 ciaza i jak sie zakonczy szczesliwie to juz nie bede wiecrj :p chyba ze w totka wygram 20 milionow to jeszcze jedno machne;-):-D

reklama
Missis haha 20 milionow tez bym chciala :D jak bedziesz miec szczesliwe numerki to podziel sie :D
Mezu skolowal kiedys frozen w 3d zaczelismy ze starszym ogladac i co? Ani do polowy nie dotarlismy bo on woli krotkie bajki :D nosz :D jakby byl dziewczynka to by sie zachwycal :D
Od kilku dni mam straszna ochote na cos ino nie wiem na co :/ i nie umiem okreslic nawet w przyblizeniu co to moze byc :x

Lolcia ja musze wczesniej imie wybrac zeby sie przyzwyczaic ;)
Juz sie tak tego usg doczekac nie moge ze szok haha

Moze komuś smażone pierogi z kapusta i grzybami? :-)

ooo 20 milionow..to moze chociaz jeden dla mnie by sie znalazl? :-D

Smile
Jasne ze by sie znalazl :p ja chce te pierogi ja,ja !:-D tylko nie wiem jak to moje flaki zniosa... bo ciagle czuje dyskomfort uhh

ale ze ja urodzona 13 tego w piatek to bym sie nie ludzila z wygrana haha :p

Cały dzień próbuje coś sensownego napisać, jak widać z marnym skutkiem. Chodzę ciągle zmęczona.
Co do spraw kupkowych nie mam problemu ale za to pierdziawka każdego wieczoru gwarantowana, skąd? Bo ja nie mam pojęcia.
MalaZosia super że z najmłodszym z rodu wszystko ok. Moja gin zazwyczaj gada więcej niż ja. Wczoraj przeczytalam o tej wedzonej rybie i zasnąć nie mogłam. Teściowa kupiła, zjadlam, a zaraz zwymiotowalam. Pstrag chodzi za mną kupę czasu. Może jutro kupię, w końcu.

MamaAnia różnie dzieci reagują. Mój synek rano wstajac potrafi się ojca wystraszyc... i za nic w świecie nie pójdzie do niego.

Alkmena, MalaZosia podzielcie sie ta pasją do zakupów chociaż trochę. Dla mnie to kara.

Lolcia ją mam ochotę na wszystko czego akurat nie mam w domu. Jak już kupię to przechodzi:)

Smile i ja poproszę pieroga. Jutro bd tworzyć ruskie.

MalaZosia super wieści :)
Mamamm wzdęcia w początkach ciąży są jakby normalne, podobno to wina progesteronu, którego mamy teraz więcej. Tak mi coś świta. Mnie zawsze męczyły w pierwszych 3 miesiącach, a potem jak ręką odjął;-)

Byliśmy z dziewczynami u okulisty, i o ile Gabrysia widzi wszystkie rzędy cyferek, tak Wice sie pogorszyło i to dużo :-( W grudniu będziemy kropić atropiną i wtedy zmiana szkieł. Pytała okulistka czy Wiktoria ma więcej nauki, nauki to może nie, ale dużo czyta, wychodzi na to, że za dużo, trzeba graniczyć :-|

Minka szkoda mi strasznie twojej córki, mam- 2,5 i bez okularów nic nie widzę. Marzy mi się operacyjna korekta wzroku. Ale kasy sporo, więc tylko marzy.
Z wzdeciami miałam ogromny problem pod koniec ciąży. Zobaczymy mam nadzieję, że mina.

Mamamm ja mam o wiele więcej dioptri niż ty, a Wice wymierzyła okulistka dziś na -3:-( A miała do tej pory -0,75. Jedno oko lepsze, więc nadrabiało to słabsze i dlatego nie zauważyłam żadnego mrużenia oczu. A byłyśmy ostatnio pół roku temu.

Mi okulustka mówiła kiedyś że może być tak, że za jakiś czas wadą przestanie się rozwijać. U mnie sie rozwija cały czas tylko noszę okulary od 4 lat

reklama
Ja nosiłam okulary w podstawówce przez kilka lat. Moja mama, babcia - okulary od młodości. Moje siostrzenice obie - okulary. Mój młody miał badanie wzroku i ok. Może w żeńskiej części mojej rodziny wada jest genetyczna? Nie znam się :)

Upiekłam młodemu pizzę na kolacje i sama zjadłam kawał. Ale taką tylko z cebula i serem. Choć sera nie żałowałam - poczwórny ser jak nic :) Więc kolację (średnio zdrową i dość kaloryczną) mam z głowy. Jabłko jeszcze wcisnę (choć nie powinno się na noc niby) by rano ładną kupeczkę strzelić :)

Zaraz fotkę wstawię :)

Do góry