reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Widzę że wątek ze zdjęciami brzuszków został w tyle , pokażcie się i wasze brzuszki , ja nie mam na razie się czy chwalić bo u mnie brzuszek tłuszczowy a nie ciążowy :happy2: i tu moje pytanie to mam które maja więcej tłuszczyku czy u Was już coś widać? zaczynam sobie wkręcać czy wszystko ok skoro brzuszka nie ma tzn jest ale taki jaki był zawsze ostatnio.

Poza tym to straszna ze mnie mama , wczoraj doprowadziłam synka do płaczu , oczywiście nie chcący ale jednak źle się z tym czułam. Bawiliśmy się i nagle on coś schował i zaczął sie pytać gdzie to jest i udawać że płacze, skulił głowę a ja zaczęłam głupia śpiewać "nie płacz kiedy odjadę, sercem będę przy Tobie" i tak ze 3 razy , nagle patrze co on tak kuli głowę dalej a on zaczął naprawdę płakać :baffled: cały wieczór był potem smutny i nawet musiałam się z nim położyć żeby zasnął. Ech jak to trzeba pomyśleć zanim się coś zrobi

co do brzuszka to rośnie ale ja chudzielec więc nie ma się dziwić:) a synek Twój musi być wrażliwy:) mój płacze zwykle jak ogląda coś smutnego o zwierzętach..po mnie to ma. Nie miej do siebie pretensji bo nie zawsze jesteśmy w stanie wszystko kontrolować..

wcinam właśnie placki ziemniaczane a mam jeszcze chęć zrobić racuszki..

reklama
co do brzuszka to rośnie ale ja chudzielec więc nie ma się dziwić:) a synek Twój musi być wrażliwy:) mój płacze zwykle jak ogląda coś smutnego o zwierzętach..po mnie to ma. Nie miej do siebie pretensji bo nie zawsze jesteśmy w stanie wszystko kontrolować..

wcinam właśnie placki ziemniaczane a mam jeszcze chęć zrobić racuszki..

Ja wczoraj zrobiłam 70 szt racuchow. Próbuje położyć Antka spać, bo ledwo patrzy.

Malgos to ci synek zamowienie zlozyl :D i wez tu sie nie wywiaz :D
MamaAnia ja tez tluszczykowa i mi wywalilo brzucha :) wspolczuje sytuacji z synkiem z dziecmi to jednak nigdy nie wyczujesz. Jak dzisiaj? Lepiej mu?
Minka sa slodkie ale ja to bym chciala takie warkoczyki plesc a chlopczykowi sie nie da :D jakie wady wzroku maja corcie??
Mamamm moj kacper tez wlasnie juz bidny a cholera klasc sie nie chce. Chyba trza isc do niego z "mekiem" :D ooo racuchy bym zjadla :) poprosze!! :)

Lolcia Mała póki co nic nie ma, ale idziemy do kontroli, bo obciążona genetycznie, ja mam dużą krótkowzroczność, a mąż ma nadwzroczność dla odmiany i astygmatyzm;-) Za to starsza niestety odziedziczyła po mnie krótkowzroczność, a po K. astygmatyzm. Na razie nie jest to bardzo duża wada, ale musimy kontrolować, bo niestety krótkowzroczność ma to do siebie, ze lubi lecieć na "łeb i szyje".

Co do warkoczyków, to fakt, moje dziewczyny obie mają długie włosy i plotę, o ile rano jest trochę czasu różne koszyczki, francuze itp., ale jakie to czasochłonne. A na basenie zazdroszczę mamom chłopców, że tak szybko mogą wyjść, a my suszymy i suszymy te włosy:-D

Ostatnia edycja:
Minka wlasnie tego plecienia mi brakuje :D w pl lubilam chrzesnicy meza wymyslac fryzurki bo taka mala lasica z niej byla i zawsze przylazila z grzebykiem :D no nic moze jakie wnuczki bede miec :D
U nas tylko Miki ma okularki. Pamiatka po wczesniactwie. W chwili obecnej ma -4.75 na obydwoch oczkach i tez bedzie tylko gorzej, ale co tam teraz okularki sa cudne a mnie cieszy fakt, ze w ogole widzi :)
Ha mlodszemu dalam mleko wypil troszke, stwierdzil, ze dosc i padl :D moje zlote - odkad zalapal zasypianie bez pomocy mamy jest bosko :D

Ja tam tez bym wolala pleść warkoczyki chociaz mysle ze z drugim chlopcem bedzie mi jakos "latwiej".
Wypisalismy dzis imiona i lepiej zeby to byla dziewczyna bo dla chlopca nic mi sie nie widzi ale to nie tutaj:-)

W poniedzialek ta wizyta z polozna mam nadzieje ze raz dwa zalatwia mi usg bo koniecznie do 14 tyg trzeba robic to usg prawda?

Igor bierze swoja male ludziki do lozka kladzie sie i w 20 min zasypia chociaz musze lezec obok niego.

Alkmena
Niezla przyznawka :-D;-) ja tez uwielbiam dostawac paczki :-) ale nie kupuje na all czesto tylko wole od razu miec w rekach ze sklepu ;-)

Malgos
Moj tez zamowienie zlozyl na brata. Ostatnio mowil ze jak bedzie siostra to on sie nie bedzie z nia bawil i foch :p a dzis dla odmiany powiedzial ze chce to i to :p

Mamaania
U mnie widac a tez tluszczowa jestem :-D
Co do synka to nie przesadzaj kochana z ta wina ;-) dzieci takie sa :-)

Lolcia
Ja tez marze o warkoczykach :-D miejmy nadzieje ze do 3x sztuka ;-)

Cześć kochane :)

Przestałam mieć problemy bólowe bo się z tego stresu przed wizytą porządnie wypróżniłam i jest git.

Ogólnie wsio ok. Serducho słyszałam, malizna wygląda jak foka :) Ma 2,6 cm długości. Tak wychodzi na 9 tydzień. Żadnych informacji nie dostałam więcej ani skierowania. Ta lekarka to porażka na całej linii. Nieprzyjemna, nieuprzejma, podchodziła z łaska, że w ogóle poświęca swój czas. Tragiczna baba. A jak mnie badała to z ryjem do mnie, że mam taką wielka nadżerkę. W życiu bym nie chciała by mi ciążę prowadziła. Do tego sprzęt słaby a i ona miała problem z obsługą. Bo jak poprosiłam o posłuchanie bicia serca to powiedziała, że się nie da po czym się dało na 3 sekundy. Chciałam jeszcze to mi powiedziała, że to szkodliwe. Konowalica jakaś. Ale w poniedziałek mam wizytę u swojego ginka. On ma mega sprzęcior :) W sensie USG hahaha :) Tam to nie wiem :)

Dziś na obiad pstrąg pieczony w folii + brokuły gotowane na parze. Spora dawka DHA, żelaza i kwasu foliowego :D

Ja nie mam porównania bo mam na razie jedno. Ale jak będzie chociaż ciutkę spokojniejsze i bardziej usłuchane od mojego Piotrusia to będzie już super :) No i oczywiście tak samo inteligentne i mniej gadatliwe :)

Zaraz zbieram sie po mojego brzdączka. Fotkę z USG z moją foczką wrzucę później.

mamaAnia77- daj spokój. Jestes dobra mamą. Nic złego nie zrobiłaś. Trzeba było odwrócić uwagę i zrobic coś śmiesznego. Ale takie sytuacje bywaja a nic złego nie chciałaś zrobić. Przecież nie nawrzeszczałaś na swojego syna jak ja na swojego wczoraj. Ale przynajmniej był mega grzeczny i żadnej uwagi nie dostał :p

Alkmena - właśnie dostałam paczkę z Allegro. Słodziutkie bodziaczki, śpioszki, pajacyk. Na 68 co prawda ale było takie tanie, że musiałam zalicytować :) Stan super. Czekam jeszcze na kilka paczuszek i też sie jaram :)

A co do brzuszka to w większości spodni już nie mogę się dopiąć. Tzn. mogę ale mnie strasznie ciśnie. Chyba sie będę musiała na legginsy przerzucić już do końca ciąży.

Do później

Ostatnia edycja:
reklama
Mamamm moj na szczescie na sofie zasypia a ja go do lozeczka wynosze bo Miki by go zaraz obudzil :)
Smile my dla drugiego imie wybralismy na kilka dni przed porodem :D w zasadzie to Miki wylosowal bo nam sie dwa podobaly :) z usg trzeba sie zmiescic do 13t6d zeby wiarygodne bylo. Mysle, ze ci szybko ustawia jakis termin ;)
Minka dokladnie grunt to widziec reszta to dodatki :)
Missis w takim razie czeka cie jeszcze jeden potomek specjalnie dla synka :D
MalaZosia gratki dla "foczki" a kijem pogon taka babe! Ja z mikim do kobity chodzilam i byla cudna. Tyle, ze ona tylko prywatnie :) czekamy na fotke :)

Do góry