reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Witam się wieczornie...

po wizycie u kardiologa nieciekawie... najpierw mnie nastraszyła (że to nieodpowiedzialne zachodzić w ciąże z nadciśnieniem, czy to była wpadka, czy planowane, że grozi mi zatrucie ciążowe, że mogę nie donosić, czy konsultowałam z lekarzami że chcę zajść w ciążę), posłuchała serca -powiedziała, że mam duże szmery, że mam zrobić Echo Serca, potem zmierzyła ciśnienie - miałam 190/100 - powiedziała, zebym się nie denerwowała (ale jak się nie denerwować jak mi takich rzeczy nagadała), że pierwszą ciążę powinnam potraktować jak cud boży, że nie każdej matce jest pisane mieć drugie dziecko... na koniec dodała, że ona mnie nie straszy tylko uświadamia co może być, że ona zrobi wszystko, żebym donosiła ciążę ale jak przyjdzie co do czego to ja jestem dla niej najwazniejsza bo jak mi się coś stanie to kto wychowa dziecko... heh

w domu ciśnienie 150/90... jestem wystraszona... w weekend mówię o ciąży rodzicom i mam nadzieję, ze w przyszłym tygodniu uda się mojej mamie zapisać mnie na Echo i do mojej kardiolog w szpitalu gdzie pracuje...
staram myśleć pozytywnie... w końcu w pierwszej ciąży miałam podobną sytuację jak teraz i moja kardiolog się ucieszyła a nie roztaczała takich "pozytywnych" perspektyw... aaa i chciała mnie już wysłać na zwolnienie ale uzgodniłyśmy, że na kolejnej wizycie (jeśli do niej w ogóle pójdę)

Jeśli chodzi o poród - mam wybić sobie z głowy poród naturalny, w gre wchodzi tylko cesarka, była wielce zdziwiona, ze za pierwszym razem nie było przeciwskazań do SN (choć i tak rodziłam przez cc)

później Was poczytam, teraz idę się wykąpać... :sorry2:

reklama
Alkmena - co za straszna baba. Od razu przypomina mi się moja dzisiejsza wizyta. A nie możesz iść do tej starej lekarki co spoko była? No musisz dbać o siebie kochana. A jakieś leki bierzesz albo możesz brać?

Ja tez jutro na 10 :) czy któraś z was męczą bóle głowy?

Malutka..ja mam porażkę, od kilku dni codziennie wieczorem jestem rozpalona i głowa boli, że hoho - ale myślę, że jest to wywołane podwyższoną temp.ciała w ciąży. Hm. Myślę, że lepsze to niż mdłości, także damy radę;*

Myszkajoasia - to się wymieniłyśmy, ja wyszłam - Ty poszłaś do szpitala. Najważniejsze, że z maleństwem wszystko dobrze, a my mamy musimy się trochę pomęczyć. Mam nadzieję, że szybko wrócisz do domu cała i zdrowa, bo w tych szpitalach człowiek się nasłucha tylu historii, że głowa mała.

GngerBaby - moja ciotka pielęgniara poleciła mi na zaparcia czopki glicerynowe, ale nie zdążyłam przetestować, bo na szczęście dałam radę pójść na całego ;) Mam nadzieję, że i Tobie ulży ;*

Hej
Melduje ze z dzidziem wsio ok :-) 6,6 cm serducho 160 uderzen :-)
GRATULACJE! ;)))

Alkmena - wariatka a nie lekarka Ci się trafiła :/ Zmieniaj ją bez zastanowienia, bo z takim podejściem to tylko Cię będzie stresować.. Ja nie wiem co się dzieje z tymi lekarzami...no naprawdę, jakby nie mieli rodzin, dzieci, wrażliwości. Kompletna obojętność, smutne.

Ja się szykuję na prenatalne, jutro jedziemy na Szczecin. Któraś mama pytała ile płacimy, za usg 250pln, za badania krwi 100pln.
Główka boli, krew przy myciu zębów leci, życie jak w Madrycie! ;*
Dobrej nocki Brzuchatki ;)

Hej dziewczynki, kilka dni nie pisałam bo miałam małe kłopoty. Dzisiaj niestety okazało sie, ze serduszko mojego malenstwa przestało bić. W szpitalu zajęli sie tym jak trzeba.. Jest mi bardzo cieżko, aż brakuje mi słów.
Życzę wam wszystkim zdrowych i pięknych czerwcowych dzidziusiow! Bądźcie silne i dbajcie o siebie. Ja już do czerwcowych mam nie należę, ale poczułam potrzebę pożegnania sie z wami.

Dzięki za wcześniejsze wskazówki i pogaduchy. Trzymajcie za mnie kciuki!

Hej dziewczynki, kilka dni nie pisałam bo miałam małe kłopoty. Dzisiaj niestety okazało sie, ze serduszko mojego malenstwa przestało bić. W szpitalu zajęli sie tym jak trzeba.. Jest mi bardzo cieżko, aż brakuje mi słów.
Życzę wam wszystkim zdrowych i pięknych czerwcowych dzidziusiow! Bądźcie silne i dbajcie o siebie. Ja już do czerwcowych mam nie należę, ale poczułam potrzebę pożegnania sie z wami.

Dzięki za wcześniejsze wskazówki i pogaduchy. Trzymajcie za mnie kciuki!

Pauline strasznie mi przykro :( Trzymaj się dzielnie. Wiem, że łatwo powiedzieć i nawet sobie nie wyobrażam co czujesz. Przytulam wirtualnie.

MalaZosia - brałam Lokren i Amplopin a odkąd jestem w ciąży biorę Dopegyt - od tygodnia 3x1 tabl. Głupio robiłam, ze piłam w pracy kawę... tzn 2 słabe z płaskiej łyżeczki - od dziś już nie piję.W poniedziałek mam echo w Warszawie a dziś przedzwonię na komórkę do tej mojej kardiolog i mam nadzieję, ze będę mogła podjechać do niej do szpitala w poniedziałek bo przyjmuje po południu

Pauline - współczuje tego co przechodzisz... trzymaj się ciepło

ehhh :-(

Powitac szanowne mamusie :) no i mamy piatek piateczek :D nocka nie najgorsza ale chyba trzeba sie za tym rogalem rozejrzec lub czyms podobnym. Nie pamietam ktora kupila? Zachwalacie?? :)
Smike z tym przyzwyczajeniem to sie zgodze. Jak Kacpi sie urodzil to nie umialam mu mowic po imieniu :D ciagle tylko kochanie, skarbusiu, zabciu itd a jak juz po imieniu to Miki :D dopiero na drugi dzien mi weszlo w nawyk i nie czulam sie dziwnie mowiac mu Kacperek :D
Mamamm i to jest okropne :D jak sie czlowiek pofatyguje do sklepu i obiekt chcicy ma w rece to juz mu sie nie chce :D
Minka dobrze, ze Gabrysia widzi ladnie. Szkoda, ze musicie ograniczyc czytanie. Z jeden strony wszyscy trabia czytac ksiazki a jak dziecko chce to mu nie wolno :(
Mamamm nam okuliscie powiedzieli otwarcie bedzie tylko gorzej.
Alkmena ale ci sie baba trafila. Moze miala gorszy dzien? Tak czy siak obys szybko dostala sie do swojej zaufanej lekarki ktora cie ladnie przez ciaze poprowadzi :)
Pauline_e bardzo mi przykro. Tule mocno
Rany co to sie dzieje? Tyle strat juz u nas bylo. Faktycznie ten czerwiec pechowy?? Ide na sniadanko do pozniej

Również się witam z późnego ranka, ale troszke w szoku po podczytaniu.
Pauline_e przykro mi bardzo, trzymaj się dzielnie....
To straszne, albo o czymś nie wiemy albo ten czerwiec naprawde pechowy, do męża już mówiłam ze z kazdą taką wiadomościa coraz bardziej boje się środy i prenatalnego.... :-(

My dzisiaj zaszalelismy i wstalismy o 8:30... miałam taki dobry humor i co... stary z mamusia skutecznie mi go popsuli.
Wczoraj mi powiedział że nie pójdzie na wizytę bo nie czuje się komfortowo! Teściowa znów ma żale o remont. Jeszcze się nie zaczął a ja już mam dosyć.

Pauline brak słów po prostu. Trzymaj się!

Archea ja wcześniej wspomniałam mojemu co się dzieje na forum dostałam ochrzan, bo się przejmuje za bardzo. Teraz się nie odzywam.

reklama
Mamamm a twoj chlop chce twgo remontu czy to raczej twoje pragnienie? Ja sobie troszke nie moge wyobrazic twoich tesciow, ze nie chca zebyscie wyremontowali pietro dla siebie. I tak bedziecie razem mieszkac a kazdy w dodatku zyska swoja wlasna prywatnosc. Nam tesciowie ciagle mowili, zebysmy zamieszkali u nich, ze nam kase na remont dadza zebysmy po swojemu zrobili. Ale ja uparta :D powiedzialam, ze w pl tylko we wlasnym domu i obiecali pomoc :) w sumie to mam fajnych tesciow :)
Archea nie stresuj sie nie masz o co - w srode zobczysz cudnego malego czlowieczka :)
Obeszlismy przedszkole i sklep. Mialam ochote na krem z kalafiora z grzankami i co? Nie ma kalafiora :( nawet mrozonego :( lipa :D trzeba znowu obejsc sie smakiem :D
Martucha a ciebie gdzie znowu wywialo??

Do góry