reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Dzieki za przywitanie :) widze ze polowa z was juz ma dzieci I pierwsza ciaze za soba... to moja pierwsza ciaza I jakos nie pewnie sie z tym czuje. Noe chce wsparcia od swojego chlopaka bo on tylko jedno lecz moze porady od kogos obcego nowego. Mam 19 lat moi znajomi roznie podchodza do tego no ale to moja decyzja. Jedni mowia ze za wczesnie ze to jeszcze nie czas. Wierze w siebie I wiem ze dam rade ale gorzej z moim chlopakiem hmm boje sie tego ze za rok czy dwa moze mu sie znudzic bycie rodzicem. Co o tym myslicie?

Byłam w tej samej sytuacji co Ty tzn w gorszej :-)
jak miałam 19 to dowiedziałam się że jestem w ciąży i w tym samym momencie odszedł mój facet jak mu powiedziałam cóż ...
ale jakoś dałam radę cieżko było że hejjj ale rodzina plu forum bb i daje się radę :-D:-D
tak więc głowa do góry i będzie dobrze :-)

u nas dzis dziwny dzień jakoś każdego coś boli ....
ja się czuję jak bym miała być zaraz chora , J jakiś takiś nie wyraźny a młody kaszle :crazy::baffled: czyli padaka jednym słowem :angry:

reklama
Witam witam

Truskawka mnie na szczescie nie boli glowa
Patuska ja zostalam tez bardzo bardzo szybko mama i nie ukrywam ze bylo mi bardzo ciezko i chyba kazda mloda mama potwierdzi ze lekko nie jest ale z czasem im wieksze dziecko tym bylo lepiej
Lolcia... bede gruba przez ciebie i twoje lody;d Co wejde poczytac to znowu lody a mi slinka juz cieknie na sama mysl:-)

Wysłałam chlopakow po cos slodkiego i bez czekolady maja nie wracac:-D
Ogolnie to nie wiem co sie dzieje ale dzis nagle tak mi sie slabo zrobilo ale zjadlam kilka cukierkow i od razu lepiej sie poczulam, w pierwszej ciazy tez tak mialam...macie cos podobnego?

A co do snow to ostatnio mi sie Lewandowski po nocach śni a tak goscia nie lubie ;) Ogolnie sie smieje ze ciaza mi na glowe padla bo gust mi sie zmienil, inny faceci mi sie zaczeli podobac haha

Hejka :)

Dziś nie miałam czasu na pisane, ale jestem. Rano odprowadziłam młodego do świetlicy i pojechałam do Lidla. Miałam nadzieję, że wyhaczę coś ciekawego. Ale bida z nędzą i drożyzna. Potem day spa i z młodym na konsultacje do lekarza tych wyników co robiliśmy. Generalnie ok, ale coś tam z niedoborem żelaza u mlodego może być. Ale nie zaleciła lekarka podawania niczego. Tylko kontynuować podawanie witamin.

Dziś miałam straszną ochotę na donuty z Biedronki i zjadłam 2,5. Jak nie lubie słodyczy to tak mnie dzisiaj naszło.

Witam nowe twarze :)

Na razie uciekam

Ostatnia edycja:
Sosnowiczanka a no to super, ze możesz sobie sama ustalać godz. A chcesz do końća ciąży pracować?
mamaAnia właśnie mój kolega do Wawy podjechał do tesco też mówił, ze lipa...Zabawki poprzebierane, tłum ludzi i nie polecał.
Nati noo właśnie patrzyłam, że podobne są.
a powiedz mi, karmisz może jeszcze córę? Bo ja się zabrałam za odcycowanie..Niby ginek pozwolił mi karmić, ale chyba spokojniejsza będę nie karmiąc już Małego...
patuska witaj :)
Skoro obydwoje chcieliście to maleństwo się urodzi, a Twój facet pokocha je tak samo mocno jak Ty, a ta miłość myślę, że nigdy nie może minąć :)
asiorreek a nie próbowałas na nfz się zapisać?
martyna ja też na nfz prowadziłam pierwzą ciążę i byłam bardzo zadowolona. Teraz też zapisałam się na nfz, za tydz mam pierwszą wizytę, bo wcześniej prywatne (niestety na nfz trzeba poczekać :) )
Pierwszy miesiąc zwolnienia płaci pracodawca, po pierwszym płaci zus. Ja na początku miałam wstrzymane wypłaty, bo mój pracodawca miał kontrolę, ale jak już posprawdzali, co mieli posprawdzać miałam regularnie wypłacaną kase. Macierzyński też płacą terminowo.
powiedz siostrze, ze jeszcze bedzie się cieszyć z fajnego szkraba. Ja też mam pco i druga ciąża :)

Truskawka15, miałaś chociaz tydzień przerwy, ja tylko jeden dzień w plamieniu, dziś znowu... Teraz mam takie skąpe, ciemniejsze w sluzie, wczesniej to mialam zwykła krew...więc choć tyle u mnie lepiej. A u Ciebie jak to wygląda?

Jak tak piszecie o słodyczach to na odległość już mnie mdli... Ja taka słodka babka a tak mi sie smak zmienil w ciąży, ach.

Patuska07, najważniejsze żeby dziecko otoczyć miloscia, wiek, czy pieniądze nie mają znaczenia.

na bol glowy pijcie mnostwo wody mnie lep pekal jak nie wiem co i gin mi powiedzial ze za malo wody pije i chyba mial racje teraz wypijam jakies 3 l dziennie i od 2tyg zero bolu glowy..

Hej. Młody usnął przed 20. Musze to chyba w kalendarzu zapisac:) Mezol w pracy jeszcze godzinę wiec cisza w domu jak makiem zasiał:) Zrobiłam sorie kolacje z deserem - lody waniliowe w czekoladzie z migdalami i własnie zjadam:) Pyyyycha:-)

Truskawka mnie w poprzedniej ciazy czasem bolała głowa, nacierałam wtedy skronie amolem- bardzo mi pomógł wówczas. Teraz póki co nie mam tego problemu.

Patuśka 19 lat to faktycznie wczesny wiek na ciążę, ale z drugiej strony... NIe ty pierwsza i nie ostatnia. Młodsze tez rodzą. Najwazniejsze zeby miał ci kto pomóc, bo opieka nam maluchem to bardzo ciężka praca 24godz na dobe, 7 dni w tygodniu. Teraz zresztą po fakcie więc trzeba wziąść sie w garść i sobie radzić, bedzie dobrze- musi być:) W razie czego służymy wsparciem i dobrym słowem!
A z drugiej strony patrząc- bedziesz nadal młoda- dziecko odchowane... Są też plusy twojej sytuacji:)
A z facetami tez różnie bywa. Niektorym duzo starszym szybko nudzi sie bycie ojcem, wiek tu chyba nie ma wiekszego znaczenia.

Mamuśka no chciałabym jak najdłużej, o ile stan mi na to pozwoli. Poprzednim razem ostatniego klienta strzygłam dwa dni przed porodem. Zresztą na porodówce lezalam klienci do mnie wydzwaniali:) A pierwszego zaś strzygłam tydzień po cesarce:) Wogóle to do pracy wróciłam młody miał 2,5 miesiąca, na 2 godziny dziennie tylko początkowo, ale zawsze cos. Bo ja zyc bez pracy nie umiem chyba :-)

patuska07 ja urodziłam jak miałam 19 , nie żałuje mam madra zdolna córcie i motywuje mnie do tego zeby starac sie zawodowo :) A co do facetów moj jest odemnie 3 lata starszy i wiesz co powiem ci ze wydaje mi sie ze u nich wiek nie gra roli bo jak sie chce to mozna a jak sie nie chce to nic nie zrobisz. Poprostu kazdy ma swoje priorytety.

MamUśKaa no własnie w małych firmach od razu zus płaci , bo moj tata ma taka firme i wiem ze jego pracownikom odrazu zus płacił i dlatego nie wiem jak to wyjdzie bo chce jako tako płynosc finansowa zachowac ze tak powiem przed swietami :p

zadroszcze wam tych smaków mi nic ani słodkie ani słone ani kwasne nie podchodzi i co tu jesc??

A jakie ja mam ostatnio sny no masakra w kazdym innego męża mam :p

Martyna jesteś pewna ze od razu płaci zus??? Bo pierwszy raz spotykam się z czymś takim, sama tez cos tam sobie prowadzę, co prawda nikt mi nie chorował dawno, ale z tego co wiem to w razie co przez pierwszy miesiąc, dokladnie to 33 dni placic mam ja, potem dopiero zus.

reklama
Martyna jesteś pewna ze od razu płaci zus??? Bo pierwszy raz spotykam się z czymś takim, sama tez cos tam sobie prowadzę, co prawda nikt mi nie chorował dawno, ale z tego co wiem to w razie co przez pierwszy miesiąc, dokladnie to 33 dni placic mam ja, potem dopiero zus.
dokładnie tak jest pierw miesiąc pracodawca potem dopiero zus .... niestety ...

Dziewczyny ratujcie ... znacie jakieś sposoby na śmierdzące straszliwie bąki i biegunkę ? bo nie wiem co się dzieje od jakichś 2 godz tak mam ...
wstyd mi z J w jednym pokoju siedzieć ...ratujcie ...:baffled:

Do góry