reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

malapralinka tak bardzo się cieszę i trzymam mocno kciuki.

Co do progesteronu to jak zaczynałam brać luteinę to też było mi bardzo niedobrze. Na razie jestem na takich samych dawkach 2x100 dopochwowo i nie wiem czemu ale jest już lepiej :)

U mnie różnica wieku będzie 4 lata. Chcieliśmy mniejszą ale nie wyszło. Ja mam siostrę 5 lat starszą i jak byłyśmy dziećmi to strasznie się kłóciłyśmy. Teraz super się dogadujemy. Mam nadzieję, że moje brzdące też się dogadają.

Z pierwszej ciąży mam jedne spodnie ciążowe, spódnice oraz sweterek. Potem pożyczyłam koleżance, która po ciąży oddała mi z nawiązką, w gratisie dostałam dwie pary spodni i kilka bluzek.

U mnie wie szefostwo w pracy oraz siostra. Cała reszta jeszcze nie. Brzuszek trochę urósł, ale nie mam jeszcze problemu by ktoś zwracał na niego uwagę. Reszta nie wie, ze względu na wcześniejsze problemy, chcę uniknąć wiecznych pytań "i jak"?. Dowiedzą się za 2 tygodnie po prenatalnych.

reklama
Dzien dobry :) wlasnie wcinam sniadanko i tradycyjnie nic mi sie nie chce :D my aczoraj napieklismy pierniczkow :)
JustynaT u mnie tez brzuch wielki :/ ostatnio sie przerazilam jak zobaczylam sie w lustrze, ze taki ogromny :D ciazowe mam po synkach a jak cos trzeba bedzie to sie dokupi :)
MalaZosia ja za ciazowe gacie placilam ponad 100 pozniej kupilam na dziadeksie. Za nowe z metka dalam chyba 15 zeta. I tez mysle, ze to wyrzucanie kasy :)
Mamuska o drugiego troche sie staralismy, ale ze dojazdy do lekarzy i na reh z Mikim pochlanialy kupe kasy chodzilam na nfz. Stracilam kilka miechow, doszlo mi 8 kg a ciazy nie bylo. Wybralam sie prywatnie. Ginek zapisal clo dal instrukcje kiedy przyjsc i chyba sie moj organizm wystraszyl bo samo zaskoczylo :D a teraz to wpadka :D
Myszkajoasia ciesze sie razem z toba udanym wieczorkiem :)
Gingerbaby pewnie babki oburzone, co? :D
Malapralinka gratulacje!! Ciesze sie bardzo koniecznie zagladaj i pisz od czasu do czasu co u wass :)
Dzis mialam dziwny sen. Snilo mi sie, ze moj ginek z pl przeniosl sie do uk i poszlam prywatnie. Mowie mu, ze chce usg bo musimy nowy samochod kupic a nie wiem czy 5 czy 7 osobowy bo nie wiem ile dzidziusiow mam w brzuszku :D nosz nie doczekalam sie na usg wiec nie wiem :D ale fakt szukamy innego auta :D jakies prorocze sny?? :D

Locia no mało mnie nie zadziugaly heh. Ja bym czekała godzinę, a tu szast prast i po sprawie heh mój wojownik walczył o mnie heh:-D Dziś idę do pracy już nie muszę chyba mówić jak bardzo mi się chce :p jakaś pogoda taka dupiata. Ja zaraz sobie zrobię jajecznice bo mam straszna ochotę mniam

hej hej:) wczoraj nie miałam już siły na neta bo po 18 wróciliśmy z imprezy a, że byłam przejedzona szybko umyłam się i do wyrka:) w nocy trochę się męczyłam z obżarstwa;/ a brzuszek już tak się odznacza, że każdy zauważył ciążę:D dziś trzymam dietkę co by mój żołądek nie zwariował.

Ubrań typowo ciążowych nie kupowałam..po poprzedniej ciąży nie mam bo jak miałam wielki brzuch to było już lato więc chodziłam ubrana bardzo zwiewnie, może dwie bluzki mam takie na lato, siostra i koleżanka pożyczyły mi jeansy na gumie i tyle. Kupować nie mam zamiaru bo mam sporo luźnych koszul i legginsów.

małapralinka moje gratulacje:)) bardzo szybko Wam się udało:) trzymam kciuki:)

Hej

Wróciłam z pracy, ale popołudniu zaś muszę na trochę iść. Dobrze ze mam blisko. Młody w przedszkolu.
Dziś czuje sie nawet niezle, nie wiem od czego to zalezy ze w jednym dniu super a na drugi masakra....

Niobe ja mam siostrę 6 lat mlodszą. W dziecinstwie kontakt bardzo słaby, teraz super. W dodatku obie sobie w ciąży teraz chodzimy, z tym ze ona w styczniu rodzi, blizniaki:)

Lolcia w poprzedniej ciąży non stop sniło mi sie ze mam romans ze swoim ginekologiem :-D Tak mi sie przypomniało :)

Sosnowiczka to ci sny :D ja bym nie chciala :D niby nie najgorszy ale juz po 40 nie moja bajka :D
Powiedzcie mi czy macie problemy z pamiecia?? Mi sie zdaje, ze mi ciaza mozg wyjada bo co chwile o czyms zapominam :x

jej trzeba się starać, żeby z Wami być na bieżąco. Dobre tempo :)
My juzpo spacerku i po zajęciach dla maluszków. Mój gagatek wstał dziś o 5 i zasnął dopiero o 11. A ja leniwie popijam kawkę i wcinam drożdżaka :)
mamaAnia a w pierwszej ciąży brałaś normalnie leki na astmę? Czy ujawniła się później?
no właśnie słyszałam, że jest dziś minus 75% na zabawki w tesco. Na wszystkie? Czy wybrane? Daj znać jak wrócisz :)
małapralinka gratulacje!
sheaa trzymam kciuki, żeby przeszły...Domyślam się, że strasznie ciężkie musi być takie leżenie...
Sosnowiczanka to krótko pracujesz, chyba co?
Dobrze, że lepiej się czujesz...
Romans z ginekologiem?- niezłe sny :):):)
Nati no ja zastanawiałam się na Baby Jogger City Versa, ale zaraz zobaczę ten o którym piszesz. Mi właśnie podoba sie ten, bo może być i podwójny i podedynczy. Choć szkoda mi tego, który mamy teraz, bo mamy Bugaboo Cameleon i bardzo go lubię :)
Nie wiem jak przy dupku, ale ja biore luteinę podjęzykowo i też mi po niej niedobrze...(jest obrzydliwa w smaku jak dla mnie)
lolcia serio? Nie wierzyłam, że przy PCO możliwa jest wpadka :):):)
a sen piękny :)
a coś w tym jest... mi się wydaje, że ciąża odbiera mózgu trochę :p
Gingerbaby i bardzo dobrze! Niech walczy o Ciebie facet :) Trzeba się upominać o swoje (choć ja też niestety nie umiem i też w ciąży zawsze sterczałam w kolejkach...)
Współczuję...Tez by mi się nie chciało iść do pracy :)

Dziewczyny a ja wracam do tematu witamin. Biorę kwas foliowy 5 mg i prevenit intensive (witaminy z grupy B) ze względu na mutację jednego genu, który upośledza wchłanianie tych witamin. Lekarz już w 6 tygodniu zalecił jeszcze mama dha, które grzecznie biorę.

Robiłam ostatnio wyniki krwi i wyszedł mi niedobór żelaza. Miałam wizytę u lekarza, ale w natłoku wrażeń zapomniałam się go zapytać co z tym fantem zrobić. Właśnie skończyło mi się opakowanie mama dha i teraz nie wiem czy dalej kupić to samo (w składzie nie ma żelaza) czy coś innego.

Lolcia to mój jeszcze "lepszy" bo po 50 :-) tez nie moja bajka :-)
Ja klopoty z pamiecia mam całe zycie, ciąża nic mi tu nie zmieniła..

Mamuska prowadzę salon fryzjerski, i normalnie to w nim pracuję, 6 godzin dziennie, ale ze względu na ciążę ograniczam się ile mogę i idę tylko wtedy kiedy umawiam się z klientami na konkretną godznie. Na szczęscie mam bardzo niedaleko, bo mam salon w domu:)
Ja tez z PCO, zaliczyliśmy wpadkę a nie sądziłam ze to kiedykolwiek bedzie mozliwe w takim przypadku. A jednak :-)
Tak na marginesie to czuje sie jakbym w totka trafila szóstkę:)))

reklama
Mamuska oj mozliwe mozliwe :D chodzi glownie o to, zeby zrozumiec czym ten nieszczesny pcos jest, zaakceptowac i poznac swoje cialo :) moj ostatni cykl zaczal sie 7 lipca w tym czasi 5 razy jajcory do owulki podchodzily :D za 5 sie udalo :) moge ci z dokladnoscia do godziny powiedziec kiedy owu mialam :) problem w tym, ze chyba moj chlop ma mocnych zolnierzy i stad niespodzianka :D
W gruncie rzeczy jak zdrowa kobieta ma powiedzmy 12 szans w roku na zajscie w ciaze tak pcos ma ich np 4 albo 6 (zalezy ile sie cykli uda) ale nie jest powiedziane, ze ciaza jest w ogole niemozliwa :D trzeba poprostu dluzej sie starac :)
No to sie rozpisalam :D
Niobe ja bralam jakies zelazo osobno ale od polowy ciazy i zastrzel mnie ale nazwy nie pamietam. Podpytaj w aptece napewno cos doradza :)

Do góry