reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Niobe :-) powiem jeszcze ze dzieci nawet z tych samych rodzicow sa tak cudownie i zdumiewajaco rozne, ze uswiadamiaja ze dziecko to nie plastelinka, ani nie kukielka, ktora dopasuje sie do twoich wyobrazen, ze zaczynasz je w nowy soosb doceniac i szanowac ich odmienne upodobania, rodzenstwo to tez ulga dla jedynaka bo nie tylko uwaga ale tez i oczekiwania doroslych naturalnie przestaja sie na nim tylko skupiac, wiec moze troche odsapnac :-)

reklama
Koga, ja w tym roku jakoś jeść nie mogę rogali, są przepyszne, ale mdli mnie na słodkie, dziś w lepszym momencie zjadlam mały kawałek.

Mamusia88, szybko zdecydowalas sie na drugie dziecko, ja będę miec przerwę ok 3 lat między dziećmi, teraz jak leze plackiem to nie wyobrażam sobie inaczej, moja corka jest bardzo samodzielna i dużo rozumie, lezenie przy niej jest możliwe, chodzi już do przedszkola na 6 h...z rocznym dzieckiem to bym nie mogla lezec i kto wie jak te krwawienia by sie skończyły.

sheaa no wiem, że mała róźnica:) Ale chcieliśmy szybko no i nie ukrywam też, że nie chciałam wracać do pracy po macierzyńskim... Odpukać dobrze znoszę ciążę i nic się nie dzieję, więc mam nadzieję, że tak zostanie.
koga a dużą różnicę wieku masz między chłopcami?

Mama- Mila, w femibionie 1 oprócz kwasu foliowego są też foliany, nie każdy z nas ma enzym przeksztalcajacy kwas foliowy do folianow, a tylko one są forma aktywną. Są też dodatkowe witaminy, jod. Ja już myślę o jakimś zelazie, po cesarce mialam dużą anemie, bo straciłam sporo krwi.

Ale nas dużo, nie jestem w stanie zapamiętać wszystkich u nas w wątku.

Mamuska u mnie jest 3 lata roznicy i to raczej maksymalna roznica, zeby dzieci sie jeszcze ze soba intensywnie bawily, moi jeszcze wszedzie razem, a u sasiadow 4 lata roznicy i juz chlopaki czesto osobno urzeduja, choc to moze tez kwestia charakterow, na marginesie moi to ogien woda totalne przeciwienstwa, jak sie mlodszy urodzil to intensywnie sie zastanawialismy czy to nasze dziecko, najbardziej to byl podobny do ryszarda kalisza :-)

To widzę, że tylko ja biorę "goły" kwas foliowy. Mam nadzieję, że w jedzeniu dostarczam innych witamin. A ten folio i kwasy DHA kupię w środę. Mi właśnie ginek powiedział, że te kwasy DHA to teraz brać już. A w II i III trymestrze nic albo sobie komplet witamin zakupić np. Prenatal Classic. Kwasu foliowego po I trymestrze już nie powinno się brać.

Kocham mojego syncia i strasznie się cieszę, że wrócił ale od progu tak się rozgadał i ciągle o tym samym, że cieszę się, że już śpi a właściwie próbuje zasnąć. Jak można nawijać ciągle o tym samym przez prawie 3 h? :) hehe. Wykończy człowieka tym trajkotaniem :)

A ja mam dzisiaj focha na mojego chłopa. Seksu mi się chce a ten wczoraj zapiwkował i dziś też. Noż.... ale podwyżkę dostał dzisiaj i trzeba było oblać. Ale na seks nie mam co liczyć :/ Idę na film, gdzie mi P pewnie za 5 minut będzie słodko chrapał do uszka :) Miłego wieczorku :)

PS. U nas będzie 8 lat różnicy i nie uważam, że to źle. Może i nie będzie jakichś wspólnych zainteresowań bo duża różnica wieku ale zabawy będą jak najbardziej. No i pomoc w synku. Który dzięki bratu stanie się bardziej odpowiedzialny. Znam to z autopsji. I można się fajnie bawić ze sobą nawet gdy różnica lat jest tak duża. Wszystko zależy od dzieci :) I też kłótnie mniejsze :)

Ostatnia edycja:
Mala zosia ja tez nie uwazam, ze duza roznica to zle, to poprostu inaczej niz mala, sama mam 10 lat starszego brata i mam z nim dobre relacje

reklama
Ja wcale nie patrzylam na różnice wiekowa w kwestii wspólnych zabaw, wystarcza dwa różne charaktery i już sie nie dogadaja, dla mnie ważne było żeby do siebie dojsc, zregenerowac po cesarce, wrocic do pracy. Dla mnie kilka lat w domu z dziećmi oznaczałoby pewnie koniec pracy zawodowej.

Do góry