reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Ale macie tempo pisania. jak już przeczytam wieczorem wszystko to nie mam siły odpisywać :)

MamUŚkaaa88 - to mnie pobiłaś w różnicy wieku. Ja będę miała 19 między dzieciakami a ty jeszcze mniej. Cieszę się, że są jeszcze na świecie takie wariaty jak ja :-) Ja tam chciałam mieć mała różnicę, bo bardzo chciałam by dzieci chowały się razem. A widzę po znajomych, kto już wyczeka te 3 lata to już ciężko się zdecydować. Każdy wygodny, bo to pieluchy i wstawanie od nowa :)

Niobe - co do 2 dziecka to trochę się boję, bo moja Nina to taki mamusiowy cycek. A teraz uwagę trzeba będzie dzielić. Mam nadzieję, że jakoś Nina zaakceptuje siostrę/brata :)

Co do depresji porodowej to teraz po 11 miesiącach mogę powiedzieć, że miałam takową. Miałam taki objaw, że nie za bardzo od razu kochałam swoje dziecko. Może to brzmi okrutnie, ale tak było. Potraktowałam dziecko jako zadanie, czyli wszystko musiało być zrobione. A jak płakała to ja od razu wpadałam w doła, bo źle wykonałam zadanie. Dopiero po jakimś miesiącu, przeszedł ból po cesarce, nauczyłam sie odczytywać płacz Niny, ogólnie żeśmy się zaczęły dogadywać i wtedy tak bardzo ją pokochałam. Teraz to tęsknie po kilku minutach bez niej :)

reklama
Cześć dziewczyny dawno mnie nie było. A wy macie straszne tępo muszę sobie zainstalować w telefonie bo nie nadążam za wami.

Ja będę miała różnicy między dziećmi prawie osiem lat. Mi to nie przeszkadza że tak późno się zdecydowaliśmy:-):-).My jesteśmy wręcz bardzo uszczęśliwieni bo mój mąż to jedynak a ja mam 3 rodzeństwa. Zawsze mówiłam że będę chciała mieć 2 dzieci. Trochę to przeciągnęłam bo nie czułam się żeby zajść wcześniej w ciąże. Mąż chciał bardzo ale ja miałam zawsze czas i coś do zrobienia. A to wymalować pokój a to naprawić coś. Zawsze znajdowałam wymówki żeby poczekać. Ja mam brata młodszego o 10 lat i lepiej się dogaduję z nim niż z siostrami starsza o 3 lata i młodsza o 3 lata. Każdy dojrzewa sam do tego indywidualnie.

hej.. Witam nowe mamusie.

U nas różnica wieku będzie 5 lat i cieszę się, że zdecydowałam się na drugą ciąże bo nie ukrywam, że bardzo trudno było podjąć mi ta decyzję właśnie ze strachu, że skończy się wygoda..Dawid samodzielny, kiedy chcieliśmy z mężem wychodziliśmy z domu a z synkiem zostawała moja mama, mogliśmy jeździć na nocne imprezy itp. Teraz to wszystko się skończyło i trochę mi brakuje ale jestem bardzo szczęśliwa, że będę miała dwoje dzieci:) W mojej rodzinie ja jestem najmłodsza z rodzeństwa..mam siostrę starszą 10 lat i brata 9 lat..kontakt mamy bardzo dobry a z siostrą gadam jak z przyjaciółką i bardzo jesteśmy za sobą:)

MałaZosia ja też łykam tylko kwas foliowy.

Dzien dobry :) dzis o dziwo wyspana to moze dzien bedzie lepszy :D mam w planach pierniczki dzisiaj a chlopcami robic :)
Niobe ja sie bardzo balam nie tyle czy pokocham bo kochalam od razu tylko czy bede umiala czas podzielic miedzy nich tak aby Miki nie czul sie skrzywdzony czy odrzucony. Ale na szczescie obylo sie bez problemow :)
Mamuska witaj :) bedziecie miec fajna roznice wieku miedzy maluchami :) moge zapytac dlaczego przy PCOS bierzesz luteine??
Koga swietnie napisane :) nic dodac nie potrzeba :)
MalaZosia ja tez poki co tylko kwas foliowy ;)
Miedzy moimi jest 2 lata i 2 mce roznicy. Chcielismy mniejsza bo wczesnie zaczelismy staranka no ake nie wychodzilo. W dodatku rehabilitcje i wizyty z Mikim tez troche mnie meczyly ale teraz sie ciesze, ze jest tak a nie inaczej. Miedzy Kacperkiem a maluchem bedzie 2,5 ciekawa jestem tego potrojnego mixa :D miki aniolek, kacpus huragan a trzecie?? :D

MalaZosia przecież pisałam kilka postów wcześniej, że ja też tylko folik. Mój lekarz uważa, że nie ma potrzeby na razie nic innego zażywać. Lekarz prowadzący moją pierwszą ciążę też tak uważał.

Będąc w ciąży z młodszą córką, nie myślałam, że będę musiała miłość podzielić na dwie córki. Między nimi jest 4 lata różnicy i tak od półtora roku już super się razem dogadują. Owszem są różne niesnaski jak to między rodzeństwem. Ale np. już nie potrzebują naszego udziału żeby np. zagrać w jakąś grę. Choć lubimy rodzinne granie.
Między trzecim maleństwem a starsza córką będzie 10 lat różnicy, a młodszą 6. Na pewno pomogą mi w opiece, bo moja siostra ma kilkumiesięcznego synka i widzę jak się do niego garną, zwłaszcza młodsza. Ona od dawna napomina o dzidziusiu i kiedy wreszcie będzie:-)

Jaka by nie byla roznica i tak rodzenstwo sie bedzie kochac;)
Sheaa ja z kolei na codzien pracuje w przedszkolu, daleko donezdzam, wiec pewnie bede myslala o zmianie pracy, dlatego dobrze ,,wykorzystac" mi umowe;) a nawet jezeli nie zdecyduje sie na zmiane to mam mozliwosc powrotu raczej. Teraz w trakcie macierzynskiego,dorywczo dwa razy w tyg jak maz wraca,pracuje jako logopeda w poradni, wiec nie ,,kisze" w domu;) zaczrlam studia podyplomowe, wiec robie cos dla siebie i pewnie dlatego tak dobrze mi.teraz w domy;)
Nati moj bedzie mial prawie 1,5 roku. Ma grudniowkach jest dziewczyna, ktora ma rok i 4 miesiace i mowi,ze super sprawa;) moja psiapsiola ma rok i 3 miesiace roznicy i.tez nigdy nie zalowala, wiec wierze, ze dam rade:)Tez jest mega.cyc... Do tego jest jescze cycem q doslownym tego slowa zaczeniu- zabieram sie.za odcycowanie...
A powiedz kupujesz podwojny wozek?
Lolcia ja obie ciaze mialam stymulowane.clo i zawsze wtwdy kazal mi brac luteine i przt zajsciu kontynuowac. Kiedys wycxytalam, ze luteina jest wlasnie wskazana podczas ciazy, gdzie wczesniej bylu zaburzenia miesiaczkowania.

Duzo osob na tym forum, ale staram sie Was zapamietywac:)

Czesc.
Ale mam fatalne samopoczucie dziś. Niedobrze mi jak chyba jeszcze nigdy. Rano nie umiałam na nogach ustać, ze dwie minuty jak zakladałam soczewki. Czuje ze zapowiada sie ciezki dzień. A jeszcze sama z mlodym jestem, bo M w pracy do 17. Zyć nie umierać :baffled:

Niobe ja tez nie wiem jak sobie dam radę z dwójką, bo mój tez syneczek mamusi. Boje sie ze bedzie zazdrosny o maluszka...

Te tabletki z DHA pamietam brałam tez caly okres karmienia piersią,żeby dziecko jak najwięcej z tego otrzymało.

Mamuska a moje grudnówki pozostały na wątku ogólnym. Na zamkniętym pisałyśmy tylko o bardziej osobistych tematach, oraz coś wiecej o sobie, jakieś zdjęcia rodzinne..

Koga jak nasz miał 4 miesiące to tez był podobny do Kalisza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D

Mamuśka ja przed pierwszą ciążą długo leczyłam się clo, potem miałam operacje jajników, znowu clo, i idało się, ponad dwa lata to trwało. A teraz zaliczyliśmy wpadkę:) W pierwszej ciąży dlugo prałam duphaston, teraz gin, ten sam zresztą stwierdził ze nie ma takiej potrzeby.

Mamuska pytalam bo ja tez PCOSa mam i pierwszy synek ze wspomagania ale ja mialam duphaston tylko 10 dni brac. Stad pytanie takie a nie inne :)

Matko nie było mnie wieczór tylko a tyle żeście napisały :szok:

u nas wieczór minął rewelacyjnie muzyka cudna po prostu !!! :D :rofl2:
ale już w szpilkach nie mogę chodzić bo nogi mi puchną jak cholera :angry:
najadłam się i zjadłam tak upragnionego i chodzącego za mną arbuza :-D:-D:-D:laugh2:

a co do tabletek to biorę folik tylko raz dziennie i to koniec :-)

co do różnicy wieku to u nas będzie 5 lat i chyba problemów nie będzie :-) a jak będą to i tak w dorosłym życiu będą się cieszyć ,że siebie maja wiem co mówię bo jestem jedynaczką i by się przydał brat lub siostra :baffled:

a dziś od rana miałam strasznie napięty brzuch ale już przechodzi
mam zamiar dziś poleżeć i koło południa robimy z młodym ciasteczka świąteczne :-p
J sprząta w domu aż mi głupio .... strasznie jest kochany ... i strasznie mi źle że tak na niego pisałam ... ale już wiem o co chodziło po prostu dawno się nie kochaliśmy ... ale to już minęło i teraz będzie tylko lepiej :zawstydzona/y:

a Wy dziewczyny jak się czujecie ??

Sheaa może wyślesz mi z 10 rogali:sorry: :zawstydzona/y::sorry:

reklama
hehe;d nie ma to jak seks..lek dobry na wszystko;d ja też zauważyłam, że jak już jakiś czas się nie "bzykamy" to mój chodzi zły..a jak tylko dostanie to co chce to ma takiego powera, że podłogi pomyje, naczynia pozmywa i w ogóle jest słodko pierdzący:tak: dziś wraca do domu więc pewnie będzie co nie co a jutro znów jedzie.. powoli szykuję się na babci urodziny..doprowadziłam się do porządku i czekam aż Emil przyjedzie bo na 13 impreza:DD już mi torcik pachnie..ahh;d
'

Do góry