reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Cześć dziewczęta :)

Minka - sorki, nie doczytałam albo przeoczyłam :) W kwestii kwasu foliowego.

Sosnowiczanka - dasz radę. Gdy młody był mniejszy a ja padałam na ryło to brałam młodego do łóżka, ja sobie leżałam a on sie bawił autkami. Robiłam za autostradę i tor z przeszkodami. Jeździł po górach, dolinach i mostach. Każdy był zadowolony :) A do 17-ej szybko zleci :)

myszkajoasia - super, że masz świetny humor i że sie układa :)

Mój P wczoraj obiecał mi pieszczoty ale kiedy wróciłam z kąpieli on smacznie spał :) Ech.... sama o siebie zadbałam :) Trzeba sobie jakoś radzić :) :-)

Miałam za to fatalną nockę. Nie mogłam spać. Męczyłam się do 4-ej by zasnąć. Obudziłam się przed 9-tą. A w ciągu tych 5 h budziłam się ze 20 razy, bolały mnie plecy, przewracałam się wiele razy. Masakra.
My już po śniadanku. Zaraz idę bawić się z młodym :) A potem rodzinny spacerek :)

koga - zazdroszczę tej aktywności. Ja też jestem aktywna, ale często mam słomiany zapał. Lenistwo wyłazi. Zawsze mam wymówki, że albo nie mam kasy/czasu/albo transportu. P ciężko pracuje po kilkanaście godzin i w weekend lubi sobie w domu odpocząć. Albo na spacerze. Czy w kinie.

malgos - to u nas odwrotnie. Ja mam większe zapotrzebowanie na seks i jak dłuższy czas nie ma (3-4 dni hehe) to chodzę zła jak osa. Czepiam się i wogóle :)

Mądre powiedzenie: "Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień" :)

Miłego dnia :)

Ostatnia edycja:
reklama
Mi sie szczerze ostatnio nie chce seksu nie wiem czemu. Mam po prostu letnia. A jak mąż miał mi ostatnio wymasowac tylko plecy to zasnął. Co do pomocy w domu to mąż mi nie sprząta bo nie nawidze jak on mi miesza w szafach. Wyjdzie na podwórko z córką porobia coś na nim a sobie posprzatam. :p

Koga my bardzo lubimy chodzenie po górach, i jak tylko mamy okazję to wybywamy. Starszą córkę to też wciągnęło i co jakiś zas maszerujemy. Rok temu byliśmy latem w Zakopanem i nawet nasza najmłodsza wówczas niespełna 4-letnia dawała radę, choć trochę K ją niósł. W tym roku we wrześniu byliśmy w Bieszczadach. Pierwszy raz w życiu złapała nas taka ulewa podczas wędrówki, że byliśmy przemoczeni prawie całkowicie:-)

My też dziś na spacerek wybędziemy,bo pogoda piękna. Na razie K gotuje obiad a ja trochę sprzątam.

U mnie dzis koszmar 3 razy tulilam kilbelek nic zjesc nie moge a w domu syf syf syf...

Co do roznicy wieku u nas bd niecale 3lata mysle ze jak dluzej bysmy czekali to pewnie bysmy sie nie sdecydowali bo juz sie rozleniwiam nocami przespanymi☺

Leze i umieram nadal

martyna - zrób sobie dzisiaj dzień lenia, wiem że mdłości to nic ciekawego, yhhh :/
sosnowiczanka - może zabawa w "stary niedźwiedź mocno śpi?" Myślisz, że przejdzie? ;)

My już po obiadku i spacerku, pogoda przepiękna, piesio wybiegany. Morze wygląda jak jeziorko, takie spokojne..
Ja chodzę z bananem na gębie cały czas, głupawa trwa, prześpię się chwilę i dalej na plażę - trzeba korzystać z dnia ;)
U mnie z objawów coraz częściej pojawia się ból w okolicy kości ogonowej.
DO dziewczyn z pcos, ja mam duphaston już od czasów stymulacji, a teraz doszła luteina.

mamma-mila zazdroszczę morza :)

my też już po obiadku byliśmy szukać grzybów koło domu i tak nam zeszło ok 2 godz :D mieszkamy w spaniałym miejscu daleko od miasta gdzie są pola łąki lasy i jeziorko :-D

a jeszcze zrobiłam ciasto na ciasteczka i zaraz będziemy je robić :D
no i jeszcze galaretka agrestowa z jabłuszkiem :tak::-D

wpadnę pewnie wieczorem do Was :*

Mama-mila to ja jakos inaczej bylam prowadzona :) ja mialam tylko brac dupka zeby wywolac okres gdyby sie z ciaza nie udalo, pozniej odstawic. Moze teraz sa inne wytyczne :)
Ja mam dzis okropny dzien. Caly dzien mnie glowa boli, znosu nudmosci wrocily a mialam kilka dni spokoju. Ciasto na pierniczki w lodowce a tu weny brak na dalsze prace. Jeszcze do lekrza z Mikim po 5. Wczesniejsze ciaze przechodzilam bezobjawowo a teraz masakra :/
No wyzalilam sie to ide sie zmusic do jakiej roboty poki mlodszy myszek spi :)

My też już po spacerze.Po przyjściu naszło nas z młodszą na ciasteczka maślane z powidłami, więc zrobiłam, jak wystygną to przełożymy powidłami.

W poprzednich ciążach od pierwszej wizyty u lekarza czyli od około 6 tygodnia zażywałam duphaston. Głównie dlatego, że trochę sie o staraliśmy. A teraz lekarz nic nie wspominał, może dlatego, że udało się za pierwszym razem.
Z objawów, to piersi obolałe i większe o 1 rozmiar chyba. Niechęć do kawy. Przestał mnie boleć brzuch jak na @. Ale bolą mnie od czasu do czasu jajniki. Czasem mnie zemdli, ale rzadko w sumie.

reklama
Czesc
Mnie tez mdlosci mecza, cos jak niekonczacy sie kac zoladkowy;-)
Nawet wycieczka rowerowa nie pomogla ....ale pomoglo pol kilo kapusty kiszonej :-)
mila mama fajnie tak pospacerowac nad morzem

Do góry