reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Alkmena - co do podgrzewacza, próbowaliśmy go raz użyć, grzał i grzał i nic słoiczek zimny, oddaliśmy go komuś, strasznie się ucieszył, że taki dobry stan, no nieużywany i nie ma w nim KAMIENIA - wtedy to zorientowaliśmy się , że należało do niego nalać wody:-D

reklama
racja lolcia - ludzie mają różne tryby życia i różne przyzwyczajenia więc każdemu co innego pasuje
myślę, ze bujaczki mają osoby, które nie mają kojców, czy łóżeczek pełniących rolę kojców, bo gdzieś jednak trzeba to dziecko odkładać jak nie śpi, a chce się coś zrobić

Ostatnia edycja:
Alkmena - co do podgrzewacza, próbowaliśmy go raz użyć, grzał i grzał i nic słoiczek zimny, oddaliśmy go komuś, strasznie się ucieszył, że taki dobry stan, no nieużywany i nie ma w nim KAMIENIA - wtedy to zorientowaliśmy się , że należało do niego nalać wody:-D

Buhahaha, dobra z Ciebie agentka. Ale nawet z woda podgrzewacz to marnowanie kasy.

Krzesełko do karmienia i bujaczek - super sprawa. My mieliśmy jeszcze huśtawkę z siedziskiem prawie leżącym na baterie GRECO i była super ale na krótko starczyła. Tzn. wykorzystywałam ją najczęściej gdy mały był marudny i miał problem z zaśnięciem po bujaniu na rękach po godzinie! Łapy mi wysiadały to go tam pakowałam i pobujał się 2 minuty i spał. I czasem zostawiałam go tam na krótką drzemkę, bo przy wyciąganiu z huśtawki to z reguły się budził z wrzaskiem. A tam zapięte pasy. To go tylko przykryłam kocykiem i miałam chwilke dla siebie :)

Dziewczyny ja dzis nie mam sil, tak sie cieszylam ze juz mdlosci przeszly ze sie lepiej czuje i co...i hu.
Żyje na suchych bulkach i wodzie od wczoraj.

Czytam was i o tych rzeczach zbednych i nie zbednych i mam pare pytan z ciekawosci.

Ja mialam przewijak i teraz tez kupie dla mnie i mojego kregoslupa to wybawienie, was plecy nie bolaly od przewijania dziecka na lozku?
Podgrzewacz do butelek, mialam sprawdzil sie super i do podgrzewania butli z mlekiem ale skoro u was sie nie sprawdzil to jak podgrzewalyscie butelki z mlekiem w nocy? Ja rozumiem ze mozna dlugo karnic piersia ale kiedys sie konczy i potem jednak dziecko pije to mleko z butli a tak mi sie wydaje przynajmniej.
Bujaczek, kupie dla mnie cudo.
Mata..szczerze mowiac zastanawiam sie bardzo bo Igor slabo lubil na niej lezec i moze pare razy uzylismy jej.

Ja jestem załamana bo muszę sobie wszystko od nowa kupować bo nie mam dosłownie niczego. Ani wózka ani łóżeczka ani ciuszków niczego. Moja córcia ma 7 lat tak wyglądała jak była mała a teraz to już z niej pannica.

Alkmena
Ponoc tak jest. Jedna mi powiedziala ze znajomych poczytalam na necie i rzeczywiscie wiekszoac info bylo ze tak jest. Ale to do sprawdzenia jest. Podejrzewam ze kazdy szpital moze miec inne praktyki. Chyba dzisiaj pojade do swojego lekarza to moze sie zapytam albo 19 tego jak bede na prenatalnych.

A co do rzeczy. Hmm bardzo mi sie przydala elektroniczna niania. Nie kupilabym lozeczka drewnianego tylko turystyczne z regulacja spodu, i zbedne byla gruszka do kataru i ta frieda beznadziejna. Nie mialam inhalatora teraz mam i bede uztwac tez dla bobasa bo sa nakladki smoczkowe. Hmmm laktator jak dla mnie mega zbedna rzecz. Jak chcialam odciagnac mleko to recznie i nie trzeba bylo sie z tym pitolic. Duzo pajacykow bi byly najwygodniejsze :-) i wiecej tetrowych pieluszek bo malo mialam a teraz kupie z 20 chyba :-) przewijak tez byl super mialam sztywny na lozeczko zakladany. Podgrzewacz do butelek nie mialam i nie chce miec. Dolewalam cieplej wody. Mam czajnik gdzie mogenastawic temp wody zeby byla caly czas np 30 stopni i to bylo genialne. Albo mieszalam chlodna z wrzatkiem. Mata u mnie nie zdala egzaminu brak zainteresowania dziecka ale bujak byl super!!:-) a i koszula do karmienia piersia.... myslalan ze ja porozszarpuje!! Ciagle te glupie guziki mi sie odpinaly jak juz ja wypralam drugi raz masakra jakas. Ubieralam pozniej luzniejsza gore i spodenki.

Koga
Hahaha:-D:-D dobra agentka z ciebie :-D

Matylda
Ale slodziak :-)

Alkmena
Jeszcze co do mleka w temp pokojowej. Jak dokarmialam dziecko w szpitalu z butli oni mieli tam jednorazowe szklane buteleczki. I dziecku nie podgrzewaly. Dziecko pilo z temp. Pokojowa i tak mowily polozne. Ale ja tam zawsze kladlam chwile na kaloryfer :p

Neferetete ja akurat nie piję kawy wogóle więc mnie problem nie dotyczy :-)

Ja dziś idę odebrać wyniki badań i wieczorem do gina. Na toksoplazmoze nie robiłam, nie zalecił. Miałam tam wassermana i krew , mocz, cukier...

Małgoś mozna pic melisę. Ostatnio szukalam jakie ziola mozna pic w ciąży i na pewno mozna wlasnie melise, rumianek i miete, Mnie to wystarcza:)

Dziewczyny a jakie to jest usg 4D??? Bo 3D miałam, ale 4D to nie wiem co to...

GingerBaby trzymam kciuki za wizyte u endo... Sama mam pronlemy hormonalne, coś strasznego. Oby u ciebie nie było to nic powaznego!

Alkmena ja zaraz po porodzie pytałam lekarza o kolejny poród, jak to wygląda i powiedział ze jak jest cesarka to nastepnym razem tez robią cc.
Ja tez kupię nianię elektroniczną. Poprzednio kupiłam monitor oddechu- nie ku[pie napewno, bo 3 razy włączył mi sie w nocy, na szczescie fałszywy alarm, ale strachu co ci sie najadłam to moje... baldachim? Miałam taki duży, Alan ciągnął za niego, nieprzydatny, szybko zdjeliśmy. I na pewno nie polcam octoniseptu, czy jak sie to pisze do pępka- dlugo nie chciał sie goic. Spirytus kupiłam poszło raz dwa. Wogóle mysle ze mozna by założyc na ten temat osobny wątek, co potrzebna/ niepotrzebna dla dziecka.

Doczytam was pozniej, bo musze uciekać!

Missiiss, mam śluz raz brązowy, raz lekko czerwony, ciągle mam zapalenie gardla, kaszel, biore antybiotyk i tak sobie tłumacze ze to od tego, mam zwolnienie od rodzinnej do końca tyg, potem 10 mam urlop i 11 jest święto. Potem bardzo bym chciała wrocic do pracy, bo w domu to tylko rozmyślam... A ty pracujesz, czy lezysz z plamieniami, co Ci ginekolog powiedział?

U mnie na usg wszystko ok, biore duphaston.
Sheaa - skonsultuj się ze swoim lekarzem czy możesz chodzić do pracy, mi niestety od razu po takiej akcji wypisał L4 i już od 7 tygodnia jestem w domu. Niestety - im więcej ruchu ty gorzej.

A u mnie dzis Happy Sunday :))
Bylam dzisiaj u lekarza i zgodnie z usg to 6tydz i 6 dzien wiec jak powiedzial lekarz to tydzien zgodzi z owulacja wiec 7:)
Dzidziusiowi bije serduszko I wszystko jest w jak najlepszym porzadku :)) termin ulegl zmianie na 20.06 :) ale poczekamy bo moze znow sie zmieni :))
Koronkaa - gratulacje! Cieszę się, że tak się wszystko układa ;)

Ja już coraz więcej mogę jeść, uff ;) chociaż od mięsa nadal się trzymam z daleka.
Tak jak pisałyście - pogoda piękna, dzisiaj też nad morzem było wiosennie, psiak z kijem polatał, ja pospacerowałam - od razu się człowiek czuje lepiej ;)
Fajnie, że piszecie o tym zbędnych i niezbędnych rzeczach dla malucha - dla mnie jako mamy bez doświadczenia, takie porady są bezcenne! ;)
My też planujemy po nowym roku odświeżyć mieszanie, bo później już nie będzie czasu ;) No i w końcu urządzimy pokoik, który służy jako suszarnia i ew. śpią tam goście hihi. A jest w nim tylko wyrko i żarówka na kablu, ajj już się nie mogę doczekać!

Co do kawy - ja przerzuciłam się na bezkofeinową - włoska firma Illy jest świetna - nie ma absolutnie żadnej różnicy w smaku, taże jest super, z tym że to tzw "fusiara". Melisę piję od czasu do czasu - nie dajmy się zwariować ;* I dobrze wiedzieć o tej herbacie z nagietka ;)

reklama
Sosnowiczanka
O tak osobny watek to super pomysl!

A mi akurat octanisept zdal egzamin i do tej pory mam go w szafce. Nie piecze a odkaza i jest w rozpylaczu. Mojego pepek sie dobrze goil. To zalezy tez pewnie jak dziecka skora reaguje.

Shea
O widzisz nie zauwazylam tego posta co mammamila przytoczyla. Ja co wiecej sie poruszam mam plamienia i w sumie jestem na l4 od testu ciazowego bo od wtedy plamilam. Z tygodniowa przerwa. Plamienia minely wrocilam do pracy po 6 h znow plamienia wiec do domciu. I dzis jade po kontynuacje l4.

Ostatnia edycja:
Do góry