reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Hej Laseczki ;)

Widze ze nie tylko moje dziecie wstalo dzis wczesniej:cool: poszedl spac po 23 wstal po 8 a mialam taka piekna nadzieje ze pośpi do 10 hihi

Dzisiaj jedziemy do szpitala umowic sie z polozna i przy okazji chce zrobic w koncu usg bo dowiedzialam sie ze u mnie w tym szpitalu za 60f zrobia mi wiec trzymajcie kciuki zeby sie udalo jeszcze dzis bo ja juz na prawde chce zobaczyc tego maluszka.

Lolcia no oby wszystko bylo ok ale wiesz jak to schizy kobiety w ciazy:-)
Marzycielka my tez mamy konflikt krwi. A nie dostałaś po pierwszym porodzie zastrzyku? Ja sie dowiedzialam ze mnie czeka tu w uk kilka wlasnie zastrzykow z tego powodu. I trzymam kciuki za synusia. Ja nie wiem czy sobie wmawiam ze mam zachcianki dziewczynkowe czy faktycznie je mam bo ja bym bardzo chciala miec córeczke.

Co ja mialam jeszcze hmmm nie wiem nie pamietam, skleroza ciązowa sie zaczyna haha:-D

reklama
Marzycielka my tez mamy konflikt krwi. A nie dostałaś po pierwszym porodzie zastrzyku? Ja sie dowiedzialam ze mnie czeka tu w uk kilka wlasnie zastrzykow z tego powodu. I trzymam kciuki za synusia. Ja nie wiem czy sobie wmawiam ze mam zachcianki dziewczynkowe czy faktycznie je mam bo ja bym bardzo chciala miec córeczke.

Nie dostałam, może dlatego , że Oliwia odziedziczyła czynnik Rh(-) ? Zaczynam się martwić.

Hmmm a jestes przekonana ze nie dostałaś? Ale czekaj czekaj nawet jesli mala ma twoja krew to powinnaś dostac ten zastrzyk wlasnie z powodu kolejnych ciaz mi tak to wyjasnili.

Az dziwne ze nie dostalaś tego zastrzyku...ale chyba spokojnie teraz moga ci zrobic przed porodem

Ostatnia edycja:
Hmmm a jestes przekonana ze nie dostałaś? Ale czekaj czekaj nawet jesli mala ma twoja krew to powinnaś dostac ten zastrzyk wlasnie z powodu kolejnych ciaz mi tak to wyjasnili.

Az dziwne ze nie dostalaś tego zastrzyku...ale chyba spokojnie teraz moga ci zrobic przed porodem

Nie dostałam .Teraz jeszcze bardziej się martwię . Zadzwonię dzisiaj do lekarza aby umówić się na wizytę w tym tygodniu.

Helo:-)

Justyna
Witaj pamietam :-D super ze sie udalo!!:-D

Malutkans
Kocyk przecudowny:-) naa te jesienne wieczory jak znalazl :-)

Moi rodzice mieli konflikt ser. Tata 0 rh+ mama -. Ja z mezem mam 0 rh minus wiec antyglobuliny mi nie podawali. Ale tez wydaje mi sie to wazne.

Smile
Ciebie tez meczy skleroza ciazowa?:-D moj maz mi afere o to dzis zrobil:p

Ide lezakowac moze te plamiebnia w koncu ustana.... mam nadzieje ze beda w tym. Tyg. Moje wyniki na zespol antyfosf.

Hejka wszystkim...

Malutkans, piękny kocyk. Jak takie cudo zrobić? Jak będę na L4 chciałabym cos podobnego stworzyć, ale nie wiem jak się za to zabrać. To szydełko czy na drutach. Z wełny?

Marzycielka - nic nie wiem o konflikcie serologicznym, ale tez chce chłopaka. Tez mam ochotę na kwaśne, codziennie musze zjeść sałatkę ze sporą ilością winegretu, inaczej dzień stracony. Wprawdzie nie wierze, że smaki mają cokolwiek wspólnego z płcią płodu... no ale zawsze to jakas dobra przepowiednia :-)

Erzsesebeth - lepiej porozmawiać z lekarzem, bo ja nic takiego nie odczuwałam. Ale ja cały czas czuje prawy jajnik, jest tam ciałko żółte i dlatego jest on bardziej wrażliwy, może podobnie jest u ciebie?

Marta1988 - przykro mi...

Ostatnia edycja:
cześć kobietki
dzisiaj ciężki dzień, w nocy poleciała mi krew, teraz już niby tylko jakieś brudy w śladowych ilościach
co 15 minut jestem w WC i sprawdzam
dzwoniłam do gina, mówi żeby nie panikować skoro już nie leci, i spokojnie mam czekać do wizyty którą mam w środę o 12 a jak się jednak pojawi to mam do niego jechać

Współczuję nerwów ! Mam nadzieje , że to nic poważnego.

Jeśli chodzi o nasz konflikt serologiczny to dowiem się więcej od lekarza , może nie będzie tak źle.
Ja wierzę , że zachcianki na smaki mają znaczenie hihi :-)
A w ogóle to mam dzisiaj ochotę na spaghetti!

Ja tez wierze w zachcianki bo przy pierwszej ciazy jadlam wszystko co kwasne i co mialo konkretny smak a teraz wole slodycze jesli juz najdzie mnie ochota na jedzenie. Do tego calkiem inaczej czuje sie w tej ciazy tzn gorzej dlatego mysle z moze tym razem dziewczynka tam siedzi. Aaa i tak mi twarz wysypalo w jakies syfki jakas taka brzydka sie zrobilam haha

Ja tez wierze w zachcianki bo przy pierwszej ciazy jadlam wszystko co kwasne i co mialo konkretny smak a teraz wole slodycze jesli juz najdzie mnie ochota na jedzenie. Do tego calkiem inaczej czuje sie w tej ciazy tzn gorzej dlatego mysle z moze tym razem dziewczynka tam siedzi. Aaa i tak mi twarz wysypalo w jakies syfki jakas taka brzydka sie zrobilam haha

Mów mi tak jeszcze :-)

reklama
Hahaha ja sie staram nie nastawiać na ta córke ale no kurcze jak tu sie nie nastawiać jesli jest calkiem inaczej ;)

Gorzej jak jednak bedzie drugi synek, bede sie cieszyc ale lekkie rozczarowanie bedzie ale najwazniejsze zeby bylo zdrowe.

Do góry