reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

reklama
Cześć. Misiss czy mnie może pamiętasz? Bardzo chciałam się dołączyć do Waszego grona na samym początku. Wtedy niestety nie udało się ale w tym cyklu wielka niespodzianka. Dalej nie moge w to uwieżyć. Okresu nie ma już tydzień i kilka testów z dwoma kreseczkami a ja dalej nie byłam pewna. Ale dziś już dwie mocne krechy pokazały się na teście robionym około 14 więc już to do mnie powoli dotarło. Udało się:-) JUPI :-DJestem mega szczęśliwa . Ale oczywiście mam też obawy jak to wszystko będzie. Jeśli pozwolicie to dopisuje się do Was. W grupie zawsze rażniej;-)

justyna gratuluje pozytywnego testu i trzymam kciuki za spokojną ciążę.

mamamm nie potrafię sobie wyobrazić sytuacji, że matka potrafi od tak sobie oddać dziecko innej osobie do odchowania. A później co? jak podrośnie to je sobie odbierze?

Dzien dobry :) powinni zastrzelic tego co zmiane czasu wymyslil :D moj mlodszy wstal po staremu, ehh dlugi dzien bedzie :D gardlo mnie boli, kuruje sie jak moge. Po weekendzie spoko. Tylko szwagier strasznie marudny i wszystko mu przeszkadza. Mam nadzieje, ze to chwilowe :)
Marta1988 tule kochana.
Mama-mila fajny pomysl z ta fasolka :D
Smile u nas terminow brak. Ja musze isc z dziecmi bo nie dalo sie zmienic bo maja pelno. I dlaczego cos mialoby byc nie tak? Bedzie dobrze :)
MamaAnia bardzo dobre rozwiazanie z takimi nockami a jak w dodatku wszyscy zadowoleni to pelnia szczescia :)
Asiorrek mam podobnie z tym sprzataniem po sobie. U tesciow zawsze zgarniam ze stolu, pozmywam a dzieci maja pozbierac zabawki a siostra meza jak przyjdzie to siedzi jak ksiezniczka a tesciowa jeszcze po 4 jej dzieci chodzi i sprzata. Ale chyba takie przypadki wszedzie sie znajda :)
Missis gratki :)
Malutka ekstra kocyk :)
Justyna270284 witaj :)
Ufff nadrobilam :)

Dzien dobry☺myslalam ze umre w ten weekend nic nie moglam zjesc doslownie nic i do tego gardlo mi dokucalo. Moja tez wstaje jak po czasie ale tragedi nie ma bo sie do mnie do łóżka wcisnie mleko wypije i troche przelezy.
Nie wiem jak wytrzymam dzis te 8h w pracy. I przeradzam ze nie odwoluje sie do kazdej po kolei ale jak dosiade sie w koncu do laptopa to nadrobie to

Mój skończony koc :) miałam już dawno pokazać ale mi się zapomnialo :)

piękna praca! szok:)

Ja nie rozumiem jak można oddać swoje dziecko. A jaki jest powód takiej decyzji?
Która z was miała lub ma bóle w podbrzuszu ?

patrząc na Twój suwaczek to jesteś na takim etapie, że podbrzusze może boleć.

Cześć. Misiss czy mnie może pamiętasz? Bardzo chciałam się dołączyć do Waszego grona na samym początku. Wtedy niestety nie udało się ale w tym cyklu wielka niespodzianka. Dalej nie moge w to uwieżyć. Okresu nie ma już tydzień i kilka testów z dwoma kreseczkami a ja dalej nie byłam pewna. Ale dziś już dwie mocne krechy pokazały się na teście robionym około 14 więc już to do mnie powoli dotarło. Udało się:-) JUPI :-DJestem mega szczęśliwa . Ale oczywiście mam też obawy jak to wszystko będzie. Jeśli pozwolicie to dopisuje się do Was. W grupie zawsze rażniej;-)

witaj i gratuluję:)

Witam się poniedziałkowo..Dawid już od 7 na nogach i ciągle marudzi kiedy do przedszkola..nie lubię zmiany czasu;/ ja coś ostatnio w nocy spać nie mogę..a w dzień chodzę jak śnięta ryba i nawet jak się położę to nie zasnę. Dziś mam 5 dzień bez mdłości;)))

czesc dziewczyny, chcialam sie was poradzic, jak to jest ze zblizeniami w pierwszym trymestrze? wczoraj z moim troche sprobowalismy, byl delikatniejszy i wgl a teraz mnie podbrzusze boli i lewa strona, nie jest to jakis straszny bol nie do wytrzymania ale troch mnie zaniepokoil bo wczesniej nic nie bolalo

Mój skończony koc :) miałam już dawno pokazać ale mi się zapomnialo :)

Piękny!!!!

patrząc na Twój suwaczek to jesteś na takim etapie, że podbrzusze może boleć.

Dziś mam 5 dzień bez mdłości;)))

Poczytałam o tych bólach i rzeczywiście mogą to być bóle naturalne i niegroźne.
Fajnie , że mdłości już cię nie męczą.

czesc dziewczyny, chcialam sie was poradzic, jak to jest ze zblizeniami w pierwszym trymestrze? wczoraj z moim troche sprobowalismy, byl delikatniejszy i wgl a teraz mnie podbrzusze boli i lewa strona, nie jest to jakis straszny bol nie do wytrzymania ale troch mnie zaniepokoil bo wczesniej nic nie bolalo

Ja na razie odsuwam od siebie sex bo za bardzo boję się poronienia.

Mam nadzieję , że w tym tygodniu spotkam się z lekarzem ponieważ martwi mnie parę rzeczy a mianowicie konflikt serologiczny, który mamy z mężem a dodatkowo w pierwszej ciąży miałam zatrucie ciążowe. Boję się powtórki tej sytuacji dlatego od dzisiaj codziennie mierzę sobie ciśnienie i zapisuję wagę.
W ogóle to bardzo chciałabym mieć syna i mam nadzieję , że ta mała fasolka to właśnie chłopak. Moje zachcianki też przekonują mnie do tej myśli gdyż ciągle mam ochotę na słone i kwaśne a z Oliwą zajadałam się słodyczami .
Na 8 zaprowadziłam Oliwię do szkoły a teraz leżę na kanapie z laptopem i oglądam Dzień Dobry TVN ;-)

i wytlumaczcie co to ten konflikt serologiczny bo z nazeczonym mamy te sama krew 0 RH + , czy to jest ten konflikt czy jest on wtedy jak mezczyzna ma plus a kobieta minus?

reklama
Do góry