reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

do Mam z plamieniami - czy w usg miałyście stwierdzone krwiaczki? Znacie przyczyny plamień? Według mojego lekarza mam dość spory krwiak i na ostatniej wizycie 10.10. uprzedzał, że mogę plamić i może dojść nawet do krwawienia. Tymczasem mamy 21.10 a u mnie cisza. Pracuje normalnie. Fakt staram się nie dźwigać, ale dziwi mnie ten brak plamień. Następną wizytę mam w piątek i sama nie wiem czego mam się spodziewać.

Niobe, Truskawka - ja też należę do grona tych plamiących. Zaczęło się od sporego krwawienia w pracy - pisałam o tym wcześniej w postach. Już w tym czasie brałam duphaston 2x dziennie, po całej akcji i wieczornej wizycie, zaraz po tym zdarzeniu, lekarz zrobił mi usg i poza zdjęciem krwiaczka, dostałam zdjęcie zdrowego malucha ;) do tej sytuacji się nie oszczędzałam szczególnie - jednak po niej wszystko się zmieniło. Dostałam L4, mogę iść do lodówki i toalety, nawet wyjścia z psem zakazane. Dał mi też więcej leków, duphaston 3x dziennie i luteina dopochwowo 2x2 dziennie. Pozostało mi leżenie i leżenie i leżenie w każdej możliwej pozycji. Na drugi i trzeci dzień po wizycie plamiłam, ale po telefonicznej konsultacji z lekarzem dowiedziałam się, że po prostu krwiak musi się oczyścić i takie sytuacje mogą się zdarzać, ale gdyby było tej krwi więcej to dzwonić- - na szczęście nie było takiej potrzeby.
Ja mam tak kochanego lekarza, że sam do mnie po kilku dniach zadzwonił i zapytał czy wszystko ok, bo się martwi ;)

Wizyty mam co 2 tygodnie, na każdej usg. Najbliższa we wtorek 28.10 :)

Mississs- gratuluję i zazdroszczę talentu! Piękne czapusie, pomysłowe ciasta - perfekcyjna pani domu! ;)

reklama
dfwefdwefd.jpgdwedfwdf.jpgewrfwe.jpgfwerfwefwe.jpgwerfef.jpg tu znalazłam jeszcze kilka.. skarpety na kominek zawieszka mikołaje do okna i jednego z moich ślubnych aniołkow... i tort na boze narodzenie

Załączniki

• dfwefdwefd.jpg
    dfwefdwefd.jpg
    10,5 KB · Wyświetleń: 47
  • dwedfwdf.jpg
    dwedfwdf.jpg
    11 KB · Wyświetleń: 49
  • ewrfwe.jpg
    ewrfwe.jpg
    10 KB · Wyświetleń: 44
  • fwerfwefwe.jpg
    fwerfwefwe.jpg
    9,1 KB · Wyświetleń: 52
  • werfef.jpg
    werfef.jpg
    11,1 KB · Wyświetleń: 49
Mamamila
Haha do perfekcyjnej pani domu to mi mega daleko haha :-D:-D:p

Asiorek
Swietny tort!!:-D ja ozdob z szydelka nie robilam jeszcze nigdy. Bardziej jaraja mnie duze rzeczy :-) ale wkurza mnie ze tyle czasu pochlaniaja. Jak porobisz foty to daj jeszcze jakies :-)

Niobe
To dobrze. Ciesz sie ze plamien nie masz bo to jednak wielu emocji i strach dostarcza. Pewnie sie wchlania :-)

Jakie utalentowane mamcie tu sa ;) Zazdroszcze bo mam dwie lewe rece do takich rzeczy.

Z miłych rzeczy miejmy nadzieje mam pierwsze usg 1 listopada...data słaba ale to byl najszybszy termin w pl przychodni, stwierdzilam ze nie wytrzymam juz dluzej i musze wiedziec.

do Mam z plamieniami - czy w usg miałyście stwierdzone krwiaczki? Znacie przyczyny plamień? Według mojego lekarza mam dość spory krwiak i na ostatniej wizycie 10.10. uprzedzał, że mogę plamić i może dojść nawet do krwawienia. Tymczasem mamy 21.10 a u mnie cisza. Pracuje normalnie. Fakt staram się nie dźwigać, ale dziwi mnie ten brak plamień. Następną wizytę mam w piątek i sama nie wiem czego mam się spodziewać.
Tak, ja na USG miałam stwierdzonego, podobno malutki 0,78 cm. Ale daje mi popalić nieźle:/

Niobe, Truskawka - ja też należę do grona tych plamiących. Zaczęło się od sporego krwawienia w pracy - pisałam o tym wcześniej w postach. Już w tym czasie brałam duphaston 2x dziennie, po całej akcji i wieczornej wizycie, zaraz po tym zdarzeniu, lekarz zrobił mi usg i poza zdjęciem krwiaczka, dostałam zdjęcie zdrowego malucha ;) do tej sytuacji się nie oszczędzałam szczególnie - jednak po niej wszystko się zmieniło. Dostałam L4, mogę iść do lodówki i toalety, nawet wyjścia z psem zakazane. Dał mi też więcej leków, duphaston 3x dziennie i luteina dopochwowo 2x2 dziennie. Pozostało mi leżenie i leżenie i leżenie w każdej możliwej pozycji. Na drugi i trzeci dzień po wizycie plamiłam, ale po telefonicznej konsultacji z lekarzem dowiedziałam się, że po prostu krwiak musi się oczyścić i takie sytuacje mogą się zdarzać, ale gdyby było tej krwi więcej to dzwonić- - na szczęście nie było takiej potrzeby.
Ja mam tak kochanego lekarza, że sam do mnie po kilku dniach zadzwonił i zapytał czy wszystko ok, bo się martwi ;)

Wizyty mam co 2 tygodnie, na każdej usg. Najbliższa we wtorek 28.10 :)
Ja miałam 3x1 duphaston i zostało mi zamienione 2x2 luteina dopochwowa,ale zastanawiam się czy to nie za mało,skoro nadal plamię?może sama powinnam ten duphaston łykać dodatkowo? Gratuluję widoku Maluszka;) ja wizytę mam 3,11

Aaa i właśnie! ALEŻ JESTEŚCIE ZDOLNE!!!! Ja mam dwie lewe ręce do takich rzeczy;)
Torty cudne!

Asiorek
Ale super te ozdobki!! A balwanek przeuroczy!:-) chyb w tym roku odkopie szydelko przed swietami :-)

Truskawka
Ja bym nje mieszala lutki iduphastonu. Ja mialam wczesniej 2x1 100 mg dowcipnej a teraz 3x1 dupka. Dupek jest sztucznym ze tak to ujme progesteronem a lutka naturalnym. Zapytaj lekarza zanim zastosujesz :-)

Smile
Dobrze ze sie udalo szybciej zalatwic :-)

Ja mam przeniesiona wizyte z dzisiaj na piatek. Matko to moje 4 usg bedzie :O

Witam wszystkie ciężaróweczki.
Podczytuję Was od dłuższego czasu i jeśli pozwolicie z przyjemnością się przyłącze.
Termin mam na 5 czerwca, w zeszłym tygodniu widziałam i słyszałam serduszko. Następna wizyta 28.10. Trochę się denerwuje bo choć nie mam plamień, ani silnych bóli to mam ciemno-różowy śluz czasami.

reklama
Do góry