reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

o kurde:) missiiss masz talent:) zazdroszczę bo mnie nie ciągnie do takich robótek ale oglądać bardzo lubię.

co do kota..ja mam 3 ale bardziej podwórkowe..jeden często bywa w domu i nawet śpi mi na brzuchu ale ja nie mam styczności z jego odchodami a po drugie od małego w domu są koty i w poprzedniej ciąży nie wykryto u mnie toxo. Z mięsem jak coś robię to myję ręce a warzywa i owoce tak samo. Myślę, że najprędzej można się zarazić właśnie od kota domowego który załatwia się w kuwetę.

ja już jak śpię to podkładam małą poduszkę pod brzuch;/ może też zakupię tego rogala bo pamiętam, że bardzo męczyłam się pod koniec ciąży:(

co do staników używam delikatne push up albo na drucie koronkowe. Sportowy mam jeden ale nie przepadam za nim.

reklama
Ale ruch od rana tutaj.

@Missiiss - cuda!

@Sosnowiczanka- zapytaj się lekarza o tego pilatesa. Bo ja ćwiczyłam joge dla kobiet w ciąży, ale w pierwszym trymestrze było to surowo zabronione - dla wszystkich ciężarnych. Rogal rewelacja do karmienia maleństwa, a do spania w ciąży jako rogala używałam mojego M. Kładłam na nim jedną nogę i zasypiałam jak dziecko :-)

@Archea - ja jeszcze nie dostałam skierowania na żadne badania, dopiero jak serce będzie widoczne na USG

Piersi mnie też trochę mniej mnie bolą!!! Co ro za pandemia? :szok:

A mi starsza córka się rozchorowała i siedzimy w domu na L4. Poza gorączką nie ma innych objawów, wiec lekarka podejrzewa mononukleozę. Aż boję się wygooglowywać: mononukleoza + ciąża. Podczas pobierania krwi, pielęgniarki młodą zagadywały, jedna zapytała czy ma braciszka, a ona na to, że TAK! Może to dobra wróżba na chłopaka? :-)

Edit.
No a jak na złość mój M wyjechał właśnie w delegacje, wraca jutro wieczorem ale i tak zastanawiam się jak dam rade. Zasypiam ok 20:00, podczas gdy najmłodsze wariuje do 22:00 :baffled: (śpi strasznie długo w żłobku i nie mam na to wpływu). Jak ja to ogarne?

Missis cudne to! Gratuluje magicznej reki :)
Nefretete zdrowka dla corci :)
Smile umowilas sie juz z midwife??
Martucha wywoluje cie! Gdzie sie tak dlugo podziewasz?? :)
ja dzis pomyslalam sobie, ze mlodszy nauczyl sie zasypiac sam, coraz czesciej wola siku, probuje sie sam ubierac i w sumie jest mi wygodnie a tu trzeba bedzie sie z trojka nauczyc funkcjonowac :D

do Mam z plamieniami - czy w usg miałyście stwierdzone krwiaczki? Znacie przyczyny plamień? Według mojego lekarza mam dość spory krwiak i na ostatniej wizycie 10.10. uprzedzał, że mogę plamić i może dojść nawet do krwawienia. Tymczasem mamy 21.10 a u mnie cisza. Pracuje normalnie. Fakt staram się nie dźwigać, ale dziwi mnie ten brak plamień. Następną wizytę mam w piątek i sama nie wiem czego mam się spodziewać.

Hej Czerwcóweczki :*
Też jestem czerwcóweczką ale 2013.
Prowadzi ktoś DG ? Jeżeli tak, to chciałabym tylko wspomnieć o programie do fakturowania. Wspólnie z mężem go napisaliśmy i pomyślałam o Was, że może i Wam by się przydał, afaktury.pl Jest prosty i czytelny no i on line. Zainteresowane proszę o priv. i jakby co to 6 m-cy dla Was gratis :*

Przepraszam za wtrącenie ;-)

do Mam z plamieniami - czy w usg miałyście stwierdzone krwiaczki? Znacie przyczyny plamień? Według mojego lekarza mam dość spory krwiak i na ostatniej wizycie 10.10. uprzedzał, że mogę plamić i może dojść nawet do krwawienia. Tymczasem mamy 21.10 a u mnie cisza. Pracuje normalnie. Fakt staram się nie dźwigać, ale dziwi mnie ten brak plamień. Następną wizytę mam w piątek i sama nie wiem czego mam się spodziewać.
Może krwiak się wchłonął? ...

reklama
missis - piekne to masz.. ja swoich jeszcze fotek nie zrobiłam choć gdzieś też mam torta roczkowego od mojego młodego. może jak mlody zaśnie to cos popstrykam.. ja sie nauczyłam od mamy .. ale nie zawsze mam natchnienie by cos zrobić.. zawsze wszyscy sie ze mnie śmiali że siedze jak stara baba.. a najbardziej szwagierka która swoją drogą chyba chciala mi dorównac bo pewnego dnia gdy przyjechali z warszawy patrze a wyciąga swoja serwetę szydełkowa.. a na swój ślub zrobiłam 150 szydełkowych aniołków dla gości na które później patrzeć nie mogłam..

o tort się znalazł..:) sfdsaasd.JPG

Załączniki

• sfdsaasd.JPG
    sfdsaasd.JPG
    37,1 KB · Wyświetleń: 52
Do góry