reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Przestałam plamic ba szczęście nic dziwnego nie schodzi może to już koniec mam tylko biały śluz, przy 1 ciąży tego nie miałam wiec myślę że ciąża taka sama ale inna
Mają córka wymyśliła ze teraz chce siostrę a później brata :-)

reklama
Truskawka
Ja jakby tak zliczyc to chyba lacznie ze 3 tyg. Plamilam... w kazdej ciazy mialam ale w tej najdluzej. &&& zeby szybko przeszlo!

Malgos
Udanej wizyty w czwartek:-)

Agawera
No to git :-)

Ginger
&&&& za wizyte dzisiejsza:-)

Agawera no widzisz jakie zamówienia :D u mnie znowu córeczka szykuje się na brata cały czas i co tu zrobic hehe :-)

Missiiss i Asiorek pokazywac Nam tu swoje prace! będziemy chwalić i chętnie zawiesimy oko :-)
a nóż/widelec moze u którejś z Nas jeszcze się obudzi taka pasja że zapragnie mieć swoje ;-)

Missiiss takie uroki przedszkola... ja tos się modle żeby malutka czasami ze świnką nie przyszła bo tego jeszcze nie przechodzilam niestety a wiem ze grozne... w kazdym badz razie duuuużo pij ! :)

Malgos to napewno musi byc denerwujace, bo jeszcze zeby tak dwa to nawet nawet i moze mąż coś poradzi ale skoro tylko jeden to już denerwujące :-D

Dziewczyny czy już zrobiłyscie moze te badania na tokso itp. ? Bo nie pamietam czy padły już na to pytanie odpowiedzi :)

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki :)

My lezymy i odpoczuwamy. Plamienie jest ale nie rozkreca się nic :)) dzisiaj pierwsze badanie HCG a w czwartek powtórka.

Sciskamy wszystkie mamuski !
Miłego dnia

W poprzedniej ciąży leżałam bo miałam straszne wymioty do 6miesiąca wiec nauczyłam się robić na drutach i trochę szydelkowac teraz bym chciała się nauczyć haftu podobają mi się babki z haftem, no i kocyki ręcznie robione czas poszukać wzoru ;-)
Obstawiam ze to może być dziewczynka wiec może coś w różu

Archea
Ja juz robilam czesc badan toxo tez. Nie mam przeckwcial standardowo jak w kazdej ciazy. Rozyczka przeciwciala mam :-)

No to dwie foty mi sie zgrac udalo. To pokaze :p i jeszcze swoje torty pokaze :-) w tym roku angry b. Bede robic :-)

Załączniki

• 1413879729082.jpg
    1413879729082.jpg
    30 KB · Wyświetleń: 53
  • 1413879746508.jpg
    1413879746508.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 44
  • 1413879771278.jpg
    1413879771278.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 50
  • 1413879790432.jpg
    1413879790432.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 47
Czesc.

Piękny dzień u nas. Zaprowadziłam Alanka do przedszkola, zjadłam w spokoju śniadanie, piję herbatkę miętową... Chwilo trwaj :) Zaraz chyba się położę jeszcze na jakąś godzinkę. Potem trzeba iść do pracy. A wieczorem wybieram się na pilates. Cały ostatni rok intensywnie chodziłam do klubu fintess, jednak mimo iz teraz nie mam zadnych przeciwwskazań to boję się na intensywniejsze zajęcia chodzić więc bede uczęszczać na te spokojniejsze, chociaz ze dwa-trzy razy w tygodniu.

Asiorek ja zazwyczaj czytam w pracy. Jak mam wolną chwilę, czyli w przerwach między klientami. W domu syn nie da poczytać, niestety...

Truskawka jak by się dało to ja bym na usg co tydzień najchętniej chodziła :) Teraz to chyba na prenatalnych ujrzę swoją fasoleczkę...
Mam nadzieję ze plamienie przejdzie i bedzie wszystko dobrze...

A jak czesto chodzicie do ginekologa, na taką zwykłą wizytę? Ja w poprzedniej ciąży chodzilam co 2 tygodnie, tym razem bedzie tak samo, byłam wczoraj, następną wizytę wyznaczył mi na 3go listopada.

Małgos tak prywatnie chodzę, i lekarz ma usg w gabinecie i mimo tego ze jak mam tez usg robione to placę więcej, to on nie jest za tym zeby robic czeste usg. A ja dzięki mojemu lekarzowi zaszłam w ciążę poprzednim razem, więc ufam mu bezgranicznie.

MamaAnia ja lubię tradycyjne, miękkie, koronkowe staniki. Sportowe bardzo mocno trzymają biust. Nie lubię.

Agawera ooo to córcia ma szersze plany powiększania rodziny :-)

Dziewczyny a jak wam sie spi??? Bo mnie ostatnio w kazdej pozycji jest nie wygodnie. Pamiętam jak pod koniec ciąży nie mogla zadnej pozycji znalesc sobie. Tym razem postanowiłam zakupić poduszkę rogala- dużą, dla kobiet w ciąży. Miała moze któraś z was taką, pomaga???

reklama
Sosnowiczanka
Ja sie budze o 5-6 i spac mi sie nie chce. Ale tez mam mega chrapke na ta fajna poduche :-)

Co do usg to chodze co dwa tygodnie. Ale kazda moja ciaza jest z problemami wiec dzieki temu i ja jestem spokojniejsza:-)

Do góry