reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja Naszych Skarbeczków

Amelka tez robi juz raz na 2 dni i zauwazylam ze nie sa juz one takie rzadkie jak te co byly kilka razy dziennie.
Makta ja tez jak bede w polsce to ide do jakiegos pediatry bo tutaj to taki troche pic na wode. Nie wiem moze panikuje, bo przeciez te wszystkie dzieci irlandzkie jakos zyja, ale pediatra to pediatra, a nie lekarz ogolny :tak:
Zastanawiam sie jeszcze nad prywatnym polskim pediatra tu w Irlandii, moze sa tu jakies mamy z Zielonej Wyspy i poleca mi kogos z okolic Dublina lub Navan??

reklama
henrietta zetrzyj pleśniawki z błony śluzowej. Nawiń na palec sterylną gazę zamoczoną w soli fizjologicznej i delikatnie usuń białe kropeczki.:tak:i po karmieniu podawaj do picia dwie, trzy łyżeczki wody, żeby wypłukać jamę ustną z resztek mleka.;-)

henrietta moj maly tez mial plesniawki...gdzies wyczytalam, ze nakladasz ten fiolet (wodny roztwor nie spirytusowy) czekasz z 5 minut wlasnią gazikiem sterylnym sciagasz delikatnie - tzn scierasz...
calą buzke - tzn jezyczek tez trzeba opedzlowac....nie tylko usteczka, no i sutki jesli karmisz piersia....
Franio wyglądał bosko z fioletowymi usteczkami....

ja juz się przyzwycziałam do tego fioletowego małego dziubka, chyba będzie dziwnie jak znikną te pleśniawki a w dziubku będzie różowo

dzieki dziewczyny , będę walczyć dalej

Ja mam pytanie odnośnie poduszek... Czy kładziecie spać Wasze pociechy bez poduszek czy też je używacie? No i czy używacie też podusi do wózka...?

Przeczytałam, że nie powinno się używać podusi do 2 roku życia ze względu na kręgosłup dziecka- no chyba, że takie cieniutkie podusie. Moja teściowa jednak na siłę wciska małego w poduszki i podkłada wszędzie gdzie się da:crazy:. Teraz doczepiła się do wózka, że tam też nie ma poduszki i trzeba będzie uszyć........:crazy:

He he he z tymi poduszkami to włąśnie tak jest i z babciami:-D:-D:-D Ja w łóżeczku mam tylko klina, a w wózku mam podusię niezagrubą ale mam;-)Ostatnio wymieniłąm bo moje dziecio leżąc na pląsko mało widziało, a z tej racji że stałą się bardzo społecznym 3 miesięcznym niemowlaczkiem, na spacerkach lubi oglądać świat. A propo wózków jeszcze chwila i moja Gabi nie zmieści się w gondoli:szok:I wiecie co, teraz to osobno kupiłabym wózek głęboki- duży:sorry:i osobno spacerówkę, a nie wielofunkcyjny bo już powoli nudzi mi się mój wózek:-D:-D:-DJuż zaczynam szukać jakiejś super lekkiej spacerówki.

Ja nie mam poduszki nigdzie, ani w lozeczku,ani w kolysce ani w wozku (alleluja wszystkie babcie tysiac kilometrow ode mnie!!) :-D:-D:-D
Ja slyszalam,ze do roku przynajmniej bez podusi i sie tego trzymam. Ani nawet plaskiej! Natalka po roku dostala plaska poduszke,to nie potrafila na niej spac naszczescie ,dopiero z czasem :rofl2:

reklama
Niech żyje forum BB!!!:-D:-D:-D Jak to dobrze, że jesteście ze mną;-). No to już ja jej wybiję te poduszki z głowy..niech mi tylko coś powie;-):-D. Tak gdera o tych poduszkach, że już zaczęłam myśleć, że ze mną coś nie tak..;-):-D
Reasumując- MÓWIMY NIE PODUSZKOM!;-);-);-):-D:-D:-D

A co do wózka- to i mi się już mój znudził:sorry::confused2:. Też szukałam już jakiejś fajnej spacerówki hihihihih:sorry:. Myślałam, że do marca gdzieś pojeżdżę w gondoli, ale syn mi na potęgę rośnie i niebawem będę musiała wyciąć w gondoli otworki na stópki hehehehe:-D:-D:-D, bo się nie będą mieściły.

Do góry