sugarspunsister
matka polka superstar
dzieki wisienka, bede robic tak jak napisalas i zmienie proszek na platki mydlane
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
sugar nie same - mojego Davida tez to dotyczy.......niestety:-(
pare dni temu byla health visitor i jak jej pokazalam buzie to powiedziala ze to od proszku, jak sie spocila buzia to zareagowala z proszkiem polecila mi kupic jakis bezperfumowy no i nie przegrzewac malucha, a i te krostki i pryszcze delikatnie nacierac szmatka w czasie kapieli a potem naniesc tlusty bezperfumowy krem. No i tak robie, pryszczyki i krostki jeszcze nie zniknely, ale widze znaczna poprawe.
Acha.powiedziala ze jak to srodku pryszcza bedzie zolte to powinnam sie udac do lekarza, tak to nie ma sie czym martwic, no i moj synus nie ma zltego wiec jest ok.
ja sie z tym juz mecze tyle czasu jak zreszta pisalam o tym wczesniej na watku
Napisz na jaki proszek zmienilas-bo ja niby uzywam najdelikatniejszego dla niemowlakow-FIARY i krostki ciagle sa!!!
no ja wlasnie tez uzywam FAIRY, niby taki rekomendowany i tez mam kroski, health vistor polecila mi Surcare, albo Ecover, ze niby nie zawieraja perfum, ale jeszcze nie uzywalam
Czesc Wam
Widze ze wiele z nas ma problemy z krostkami czy plamkami na buzce maluszkow ja borykam sie tak samo z tym.
Jakis czas temu pojawily sie krostki na policzku z jednej strony myslalam ze to normalne i przejdzie samoistnie bo czesto maluszki maja cos takiego jednak to nie zeszlo.
Po jakims czasie zauwazylam ze pojawiaja sie tez na brodzie i z drugiej strony buzki tez na policzku sadzilam ze moze zle wyplukalam ciuszki maluszka wiec wszystkie wzielam i jeszcze raz wyplukalam kilka razy i wyprasowalam a problem nie znikal a sie troche nasilil wiec poszlam wczoraj m.in z tym do lekarza.
Okazalo sie ze maluszek ma zapalenie skory. Skad???nie wiadomo co moze byc przyczyna i lekarz kazal kapac maluszka oprocz emulsji ktora uzywa chyba wiekszosc z nas:-) na zmiane w korze debu i tak samo mam myc mu buzke i dupke przy zmianie pieluszki ta kora debu zobaczymy czy to cos pomoze.
Tak wogole to borykam sie u maluszka w dalszym ciagu z kolkami i dostalam espumisan i czopki w srode ide je odebrac bo musza je najpierw zrobic tez mam nadzieje ze to cos pomoze.
POZDRAWIAM
KARINA
u mnie tez juz zniknely zostalo jeszcze tylko pare potowek