reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***Pielęgnacja listopadowych Bobasów***

Jagoda a jak to wygladalo na brwiach?
Kochane powiedzcie czy sciagacie skórkę swoim chłopcom?Nie wiem czy sciągac czy nie ruszac?

reklama
jagoda moj ma ale tez tylko na brwiach, tzn juz prawie schodzi, w nast, tyg, mam nadzieje nie bedzie sladu i kurcze ze sie nie przeniesie na glowe jak u ciebie :sorry2:
z tego co wiem to sa specjalne masci, idz do apteki i sie zapytaj, na pewno cos poleca :tak:

mamcie a czym czyscicie pepek :confused: bo moj widze ze ma w tych faldkach brud i nie wiem jak sie za to zabrac :baffled: patyczki do uszu nic nie daja a jak wzielam rog od pieluchy tetrowej to kupka za kupka szla.........nie wiem czy za mocno naciskalam czy to tylko przypadek :-D ale 2 razy mi sie tak zdarzylo :-p

Women najpierw brwi zrobiły sie takie chropowate, a potem zrobiła się na nich taka żółtawa łuszcząca się skórka, ale to udało mi się wytępic, gorzej z główką i czółkiem-fatalnie to wyglada. Jutro idziemy na szczepienie i zobaczymy co powie lekarka.
Wisienko też myślałam ze jak wyleczyłam na brwiach to juz problem z głowy ale sie przeliczyłam. Wydaje mi sie ze wzięło sie to stąd ze na poczatku myłam główkę mydełkiem zwykłym dla dzieci (bo słyszałam ze szamponu nie uzywa sie od pierwszych dni życia) no a mydło wysusza i moze dlatego zrobiła sie ciemieniucha.
Co do pępka to nic ci nie potrafie poradzić bo Blanka ma przepuklinę i jej pępek przypomina wielki balon więc na razie go nie czyszcze.

women ja nie ściągam skórki synkowi. Lekarka nie kazała. A w mamo to ja" mowili zeby nie ruszać do pierwszego roku życia.

ja tam chlpca nie mam :-) ale pracowalam kiedys z dziewczyna co malemu tam czyscila i niestety zaczely sie infekcje,potem doszlo do tego ze maly mial zabieg w spzitalu

no i tez slyszalam zeby tego nie ruszac do jakiegos tam czasu

women..nie wolno ruszać dzieckowego siusiaka :cool2:
pediatra po pierwszym roku sprawdzi czy wszystko gra i ewentualnie powie co dalej:tak:;-)

ja też nic nie ruszam:-) a co do ciemieniuchy to u nas narazie nic nie ma...na szczęście...:-) ale wiem że moze sie zmienic mojej koleżanki synkowi zaczęło sie w 7 miesiacu łuszczenie..więc nie mówie że niebedzie

reklama
Wróciłysmy ze szczepienia i lekarka oczywiście powiedziała ze nasza ciemieniucha to skaza białkowa. jejku czemu dla nich wszystko to skaza białkowa, jakos nie chce mi sie wierzyc.
Niestety przepuklina Blanki jest coraz wieksza, za 2 tyg idziemy do chirurga i zobaczymy co powie...

Do góry