reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Pielęgnacja listopadowych Bobasów***

aluska czasami niestety trzeba przeczekac
ale generalnie pomaga ciepla pieluszka na brzuszek, noszenie w pionie
sprobuj tez kupic infacol i podawac malej przed jedzeniem
u mnie sprawdzil sie rewelacyjnie przy Ignacym a malej tez czasami daje

i moze nie pij tego koperku bo jak dziewczyny pisaly to tez moze byc od tego
ziola na laktacje sa lepsze a tez pomagaja
no i zobacz czy to nie cos z twojej diety, moze woda? moze jakas czekolada etc

i pamietaj najpozniej po 3 miesiacach wszystko znika jak reka odjal :tak:

reklama
jak już pisałam.. u mnie podobno ma to związek z żółtaczką...

Dziewczyny, Gabrysia ma jakies dziwne te kolki... zachowuje się jak by nie mogła zrobić kupki... teraz już nawet mniej płacze, ale pręży się i pręży, stęka biedna , czasem po pare godzin, puszcza bki, a kupka nie idzie, nawet dwa dni..:no::no:.jak juz sie naprawdę tam jej tej kupy uzbiera to bardzo płacze..pomaga dopiero jak dam jej czopka glicerynowego... jutro ide do pediatry w rejonie bo w szpitalu mnie zlali jak o tym powiedziałam...:dry::dry:

wisienko..wszystko się zgadza,:tak:
paznokietki są bardzo mięciutkie dlatego trzeba uważać
Marcelkowi bardzo szybko rosną
i gdybym 2 weeksy czekała to miałby tipsy jak Doda:-p:-D:-D:-D

pati-to dobry tekst z ta doda

apropos paznokietek to ja tez obcinam od poczatku bo rosna jak szalone tylko wiecie co od nog jeszcze nie obcinalam bo sie boje....

Asix tak tak :tak: :tak: juz moj maly jest zarejestrowany, ihihi i ma angielskie nazwisko :-D ja mojego zle musialam zrozumiec albo on mi zle powiedzial jak sie go zapytalam kiedy malego moge zarejestrowac :zawstydzona/y: :cool2: to nam sie czasem zdarza hahah :-D bo angielski jest 'przepiekny' ale nie wazne, wazne ze sie kochmy :-) :-)

a u mnie jest tak ze maly ma w akcie urodzenia angielskie imie i polskie nazwisko-hehehe

sugarspunsister wielkie dzięki za pomoc:)
A o co chodzi z tą wodą ? bo ja piję 1.5 l dziennie również z zalecenia pani doktor.

%5D

Co do paznokietków to ja dzis pierwszy synkowi obcięłam:-)
Nie miał długich wczesniej więc luz;-)

Izka u mnie też młody kupki nie robił 2 dni i spanikowałam i poszłam do pediatry to mi powiedziała, że dziecko nawet do kilku dni kupek moze nie robic tylko żeby zaobserwować czy się nie meczy i nie próbuje ich robić.
Mój synuś sie meczył bo nie mógł zrobić kupiszona więc przepisała mi taką zawiesinę na uregulowanie tych kupek i dodatkowo jest to też żeby dziecko nie ulewało po jedzeniu.
Ogólnie z kupami pomogło bo robi je teraz regularnie, a z ulewaniem niestety chyba nie bardzo pomogło:-(

dzieki kochana, jutro ide do pediatry na kontrole pierwszy raz po urodzeniu to zapytam o to i poproszę o te kropeli jak coś... bo ona właśnie próbuje zrobić tak jak piszesz i nie idzie... nic a nic...:no::no::no:

z tą wodą to też fakt...potwierdzam...

Elbra ty karmisz butla wiec to normalne ze maly nie musi robic codziennie :tak: co innego jakbys piersia, to wtedy trzeby by bylo sie martwic .... moj to wali rowno po 5 na dzien albo i wiecej :-D i jem wszystko, cukierki, czekolade, wafelki :-p a mialam sie odchudzac :zawstydzona/y: ale i tak 10 zeszlo wiec nie jest zle :-)

Asix tez myslalam zeby zostawic moje polskie nazwisko, ale za dlugie mam i za ciezkie do wymowy dla anglikow, a raczej juz tu w UK bede zyla z malym to nie bede mu utrudniac zycia na starcie :-)
mam pytanie.....jak bylas u lekarza to przepisali ci lub kazali dawac malemu witaminy? bo ja tu czytalam dziewczyny ze podaja D3 i inne i sie dzis poloznej pytalam od kiedy moge zaczac dawac to powiedziala ze dziecko nie potrzebuje, ze wszystko ma w mleku :szok: a sama z tego co wiem to d3 powienno sie dawac zeby krzywicy dziecko nie mialo, zwlaszcza ze tu malo slonca, caly czas deszcz i deszcz
ja nie wiem czemu w tej angli wszystko jest na odwrot :wściekła/y:

Pati a z tym tekstem o dodzie to rewelacyjnie ci sie udalo :tak: :-D :-D
moj jeszcze nie ma takich dlugich tych pazurkow to jeszcze z tydzien poczekam, zreszta jak ktoras to pisala - ja tez sie boje !!! :baffled:
pozatym caly czas pilnuje zeby sie nie zadrapal, a u stop ma krociutkie :-)

a wlasnie, co polecacie do obcinania? nozyczki czy obcazki:confused:

reklama
Do góry