reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***Pielęgnacja listopadowych Bobasów***

wisienka (mniam mniam :D), bez problemu zarejestrujesz. Lekarze wiedza że na pesel czeka się nawet dwa m-ce, zalezy od wielkosci miasta... pytałam w USC o to. ja na akt urodzenia czekałam najpierw 20 dni, a teraz kolejne 4 ytgodnie na pesel... bo Gaba jest panieńska a to "inna procedura"... w mniejszych miastach jest duzo szybciej...

reklama
wisenka-to dziwnie jakos bo ja zarejestrowalam malego i przy rejestracji dostalam odrazu taki bialy druk dla gp i no i z nim poszlam i od razu mi malego zarejestrowali bez problemow-tez dostalas ten druk z certyfikatem??

Asix tak tak :tak: :tak: juz moj maly jest zarejestrowany, ihihi i ma angielskie nazwisko :-D ja mojego zle musialam zrozumiec albo on mi zle powiedzial jak sie go zapytalam kiedy malego moge zarejestrowac :zawstydzona/y: :cool2: to nam sie czasem zdarza hahah :-D bo angielski jest 'przepiekny' ale nie wazne, wazne ze sie kochmy :-) :-)

a propo krostek to moj tez ma pare, ale to raczej wyglada jak male pryszcze - ja to smaruje moim mleczkiem i znika po paru dniach, mleczko z piersi najlepsze na wszystko :tak: :-)

a wpadlam tu z pytankiem, ile mialy dni/tygodni wasze pociechy jak obcinalyscie paznokcie ? bo wiem ze nie wolno odrazu, ale tez nie bede czekac jak sobie oko wydrapie tfu tfu....

a wpadlam tu z pytankiem, ile mialy dni/tygodni wasze pociechy jak obcinalyscie paznokcie ? bo wiem ze nie wolno odrazu, ale tez nie bede czekac jak sobie oko wydrapie tfu tfu....
a dlaczego nie wolno??
ja obcięłam Marcelkowi jeszcze w szpitalu
drugi dzien po porodzie:tak:

o kurka.. ale wstyd.. wisienka.. ja myslałam że ty w PL rodziłaś :) sorry....strasznie zakręcona jestem ... podobno problemy z brzuchem Gaby mają związek z podwyższonym stanem bilirubiny...

Witam!
Mogłybyście mi doradzić jakieś dobre sposoby na kolkę, bo niestety od paru dni męczy moją kruszynkę i to strasznie :( Piję koper jak zaleciła lekarka i wykonuję masaż brzuszka ale jakoś nie bardzo to pomaga.
Pozdrowionka :)

a dlaczego nie wolno??
ja obcięłam Marcelkowi jeszcze w szpitalu
drugi dzien po porodzie:tak:

u mnie polozna jak byla na 3 dzien i pytalam sie jej czy moge obciac pazurki to absolutnie zabronila, bo maluzki podobno cala plytke maja jeszcze miekka i mozna przez przypade calego paznokcia zedrzec :confused: ale nie powiedziala kiedy mozna, dzis sie z nia widzialam i zapomnialam zapytac, ale szok ze wy juz 2 dobie poobcinalyscie, moj ma juz 2 tyg i jeszcze nie ruszalam :zawstydzona/y:

wogole ta sluzba zdorwia tutaj jest jakas dziwna, malemu troche od soboty zaczelo ropiec oczko i mowie jej zeby mi przepisala jakies krople a ta ze woda gotowana przemywac, ze wystarczy - ja sie boje ze moze sie pogorszyc :-(ale oby nie.

hcialam jeszcze cos napisac ale to nastepnym razem, bo maly sie obudzil i palcze
to nrazie

reklama
wisienko..wszystko się zgadza,:tak:
paznokietki są bardzo mięciutkie dlatego trzeba uważać
Marcelkowi bardzo szybko rosną
i gdybym 2 weeksy czekała to miałby tipsy jak Doda:-p:-D:-D:-D

Do góry