reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Pielęgnacja listopadowych Bobasów***

wisienka (mniam mniam :D), bez problemu zarejestrujesz. Lekarze wiedza że na pesel czeka się nawet dwa m-ce, zalezy od wielkosci miasta... pytałam w USC o to. ja na akt urodzenia czekałam najpierw 20 dni, a teraz kolejne 4 ytgodnie na pesel... bo Gaba jest panieńska a to "inna procedura"... w mniejszych miastach jest duzo szybciej...

reklama
wisenka-to dziwnie jakos bo ja zarejestrowalam malego i przy rejestracji dostalam odrazu taki bialy druk dla gp i no i z nim poszlam i od razu mi malego zarejestrowali bez problemow-tez dostalas ten druk z certyfikatem??

Asix tak tak :tak: :tak: juz moj maly jest zarejestrowany, ihihi i ma angielskie nazwisko :-D ja mojego zle musialam zrozumiec albo on mi zle powiedzial jak sie go zapytalam kiedy malego moge zarejestrowac :zawstydzona/y: :cool2: to nam sie czasem zdarza hahah :-D bo angielski jest 'przepiekny' ale nie wazne, wazne ze sie kochmy :-) :-)

a propo krostek to moj tez ma pare, ale to raczej wyglada jak male pryszcze - ja to smaruje moim mleczkiem i znika po paru dniach, mleczko z piersi najlepsze na wszystko :tak: :-)

a wpadlam tu z pytankiem, ile mialy dni/tygodni wasze pociechy jak obcinalyscie paznokcie ? bo wiem ze nie wolno odrazu, ale tez nie bede czekac jak sobie oko wydrapie tfu tfu....

a wpadlam tu z pytankiem, ile mialy dni/tygodni wasze pociechy jak obcinalyscie paznokcie ? bo wiem ze nie wolno odrazu, ale tez nie bede czekac jak sobie oko wydrapie tfu tfu....
a dlaczego nie wolno??
ja obcięłam Marcelkowi jeszcze w szpitalu
drugi dzien po porodzie:tak:

o kurka.. ale wstyd.. wisienka.. ja myslałam że ty w PL rodziłaś :) sorry....strasznie zakręcona jestem ... podobno problemy z brzuchem Gaby mają związek z podwyższonym stanem bilirubiny...

Witam!
Mogłybyście mi doradzić jakieś dobre sposoby na kolkę, bo niestety od paru dni męczy moją kruszynkę i to strasznie :( Piję koper jak zaleciła lekarka i wykonuję masaż brzuszka ale jakoś nie bardzo to pomaga.
Pozdrowionka :)

a dlaczego nie wolno??
ja obcięłam Marcelkowi jeszcze w szpitalu
drugi dzien po porodzie:tak:

u mnie polozna jak byla na 3 dzien i pytalam sie jej czy moge obciac pazurki to absolutnie zabronila, bo maluzki podobno cala plytke maja jeszcze miekka i mozna przez przypade calego paznokcia zedrzec :confused: ale nie powiedziala kiedy mozna, dzis sie z nia widzialam i zapomnialam zapytac, ale szok ze wy juz 2 dobie poobcinalyscie, moj ma juz 2 tyg i jeszcze nie ruszalam :zawstydzona/y:

wogole ta sluzba zdorwia tutaj jest jakas dziwna, malemu troche od soboty zaczelo ropiec oczko i mowie jej zeby mi przepisala jakies krople a ta ze woda gotowana przemywac, ze wystarczy - ja sie boje ze moze sie pogorszyc :-(ale oby nie.

hcialam jeszcze cos napisac ale to nastepnym razem, bo maly sie obudzil i palcze
to nrazie

reklama
wisienko..wszystko się zgadza,:tak:
paznokietki są bardzo mięciutkie dlatego trzeba uważać
Marcelkowi bardzo szybko rosną
i gdybym 2 weeksy czekała to miałby tipsy jak Doda:-p:-D:-D:-D

Do góry