reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Mam pytanie do mam podających Viburcol
Podajecie 2 razy dziennie czy raz dziennie czy tylko w razie potrzeby?
No i po jakim czasie od podania widzicie efekty dzialania?
aga ja podalam aliji to jak byla malusia, chyba z 3 razy, na wieczor, lekarz mi przepisal i kazal podac tylko w razie potrzeby, a na co ty mareczkowi to podajesz?
kurcze nie wiem, widze ze 13 tez to podawala i mala nie spala po tym, chyba o jakims innym srodku mowimy, u nas viburcol to srodek uspokajajacy dla dzieci i lepiej po nim spia, podaje sie przy bolu brzuszka itp...

ja aliji zadnym kremem nie smaruje, trzeba to robic?? wszystkie to robicie?

Ostatnia edycja:
reklama
Mam pytanie do mam podających Viburcol
Podajecie 2 razy dziennie czy raz dziennie czy tylko w razie potrzeby?
No i po jakim czasie od podania widzicie efekty dzialania?

Podawałam tylko w razie potrzeby, tj. przed wieczornym pójściem spać... raz zadziałało po 10 minutach, a przy kolejnym po pół godzinie:baffled:

Justa, smaruję Justce i Joli przy każdym wyjściu na dwór... dla mnie nie posmarowanie buźki to tak jakbym szła się opalać a nie posmarowała się kremem z filtrem UV:cool2: poza tym już coraz chłodniej i lepiej nie oglądać na buziaczku pajączków:tak:
Co do Viburcolu to teraz działa na bóle ząbkujących:-D

Ech, Adaś jeszcze bezzębny. Mam nadzieję, że wkrótce znajdziemy kiełka małego. Oby nie powielił schematu jednego z wujków (brata G), który pierwszego ząbka miał jak skończył rok :|

my też byliśmy dzisiaj na szczepieniu. Q był baaardzo dzielny, prawie w ogóle nie płakał... ważymy 9140 :-D i mamy 72cm Pani pediatra powiedziała, że mały dużo przybrał (w 2 miesiące 1,5kg) czyli wychodzi 25g na dzień, czyli w normie... ta baba mnie irytuje, na szczęście tutaj tylko się szczepimy. No ale przekroczone 9 kg zatem huśtawka idzie na strych... :-(

reklama
Do góry