reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
zapomniałam się pochwalić że w ubiegły czwartek byliśmy na USG przez ciemiączko i jest wszystko SUPER przy okazji jako że USG robił nasz ortopeda to spojrzał na bioderka i też wszystko wygląda bardzo dobrze z czego się bardzo cieszymy.
no i bardzo dobrze, tak trzymac :)

Akaata wielkie gratki!! Taki widok cieszy serce prawda??!! :-)
A nam sie jakieś zgrubienie na rączce po zastrzyku zrobiło, długości ok 1,5 cm. Twarde i czerwone, przez co Adulek jest niespokojny. Kładę go tylko na jedną stronę, bo widzę, że boli go ta ranka

Akaata wielkie gratki!! Taki widok cieszy serce prawda??!! :-)
A nam sie jakieś zgrubienie na rączce po zastrzyku zrobiło, długości ok 1,5 cm. Twarde i czerwone, przez co Adulek jest niespokojny. Kładę go tylko na jedną stronę, bo widzę, że boli go ta ranka

salamandra- to zgrubieie to po szczepionce?
Antonio też to ma -a dziś minął tydzień od szczepienia jak pamiętasz pisałam o tym . Na szczęscie jego to nie boli i jest ok, a to zgrubienie robi się coraz mniejsze- to podobno normalny odczyn poszczepienny a ja miałąm czarne myśli. Lekarz kazał mi smarować altacetem i nie rozmasowywać tego- samo zniknie

Stanęłam dziś na wagę z mała i okazało się, że wg mojej domowej wagi dziecię nic nie przybrało przez 3 tyg. Poszłyśmy więc na wagę do przychodni - odrobinę lepiej, bo jednak 170g do przodu, ale to i tak sporo za mało. Zrobimy dziś morfologię, z wynikami jutro albo w piątek do pediatry i zobaczymy co dalej. Lekarka mnie uspokaja, że mała dobrze wygląda, humor dopisuje, ale lepiej sprawdzić co i jak. Ehh, dawno nic się nie działo...

basia - super!
akaata - gratki dla dzielnej córci

jejku dziewczyny wasze dzieci juz maja zeby! moja sie ciagle slini i paluszki non stop w buzi ale zabkow nie widac:tak:

Nie bój nic, przyjdzie czas- u Julinki tak samo- produkcja śliny na całego a zebow niet;-)

Za to gratulacje dla dumnych posadaczy pierwszych kasowników :-D

skórki nie można odsuwać bo małego to boli - trzeba myć ale okrągłym ruchem chwytasz koniuszek i rolujesz jakbyś chciała w palcach małą kulkę ulepić

zapomniałam się pochwalić że w ubiegły czwartek byliśmy na USG przez ciemiączko i jest wszystko SUPER przy okazji jako że USG robił nasz ortopeda to spojrzał na bioderka i też wszystko wygląda bardzo dobrze z czego się bardzo cieszymy.

to super
dzieki za instrukcje mycia ptaszka
spróbuje zastosowac bo ja tez mam z tym problemy a u znajomych meza tez byl zabieg wiec wole myc

AkaatA
GRATULACJE DLa Oluni!!!

salamandra- to zgrubieie to po szczepionce?
Antonio też to ma -a dziś minął tydzień od szczepienia jak pamiętasz pisałam o tym . Na szczęscie jego to nie boli i jest ok, a to zgrubienie robi się coraz mniejsze- to podobno normalny odczyn poszczepienny a ja miałąm czarne myśli. Lekarz kazał mi smarować altacetem i nie rozmasowywać tego- samo zniknie
po szczepionce. Dobrze, że u Antosia zanika. Też altacetem smaruję, więc bedę dobrej mysli

reklama
my dzisiaj byliśmy na szczepieniu :-) Q na początku śmiał się... jak pani go ukuła to się wydarł w niebogłosy ale po minucie ucichł i się znowu śmiał...

ale powiem wam dziewczyny, że ciesze się, że pediatre mam w wawie a nie na tym moim zadupiu... bo ta tutaj to mnie dzisiaj podirytowała... miała pretensje, że dziecko nie jest dalej na bebilonie pepti i zaczęła mi wmawiać, że to wcale nie jest produkt mlekozastępczy (to ciekawe, b każdy inny pediatra i apteki tak właśnie to nazywają), a mleko hydrolizowane... no taaaa i co jeszcze ?? mlekiem hydrolizowanym jest bebiko/bebilon HA no ale co ja się tam znam i moja pediatra... no ale do rzeczy... ona mi walnęła tekst, że dziecko, które musiało dostać bebilon pepti powinno być na nim aż do ukończenia roku :szok: no sru tu tu tu... powiedziałam jej, że taką decyzję podjęła nasza pediatra, a ona że rozumie, ale chce mnie uświadomić... no a po co mi to teraz ?? no i jak powiedziałam, że poza mlekiem dostaje już marchewkę i jabłko to prawie mnie wzrokiem zabiła... a niech ją szlag... no... ale na szczęście z tą panią mam do czynienia tylko przy szczepieniach, bo u mnie Pentaxim kosztuje 130zł a w wawie 180zł... :eek: 50zł piechotą nie chodzi

Do góry