reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

No właśnie też wyszłam tym z leksza zbulwersowana. Jeszcze konkretnie usłyszałam, że Alicja 400g ponad waży.
Chętnie bym zmieniła, a raczej znalazła takiego, któremu bym w końcu zaufała. Mam lekarkę, do której chodzę czasem prywatnie (u alergolog też oczywiście prywatnie), ale ona z kolei uparła się, że to skaza białkowa, a jak odstawiłam nabiał to się Alicji wcale nie poprawiło.
No po prostu z tymi lekarzami można oc...eć.
Kurde mam nadzieje, że na jesieni nasze problemy się skończą i nie będę musiała bzdur od lekarzy wysłuchiwać.

reklama
No to moja Ola dołącza do grona ząbkowiczów!!! :szok::-D:szok::-D:szok::-D
Nieśmiało pojawia sie lewa dolna jedynka, słychać stukanie łyżeczką! więc to chyba musi byc ząb
Normalnie jestem w takim szoku, że oj. Oczywiście całkiem przypadkiem to odkryłam, bo Olcia nie dawała żadnych oznak że to ząbki idą/ no ślinienie sie i wpychanie wszystkiego do buzi nie wzbudziło moich podejrzeń/ a tu proszę. A więc jak to było. Karmiłam ją dzisiaj przed kąpielą, Ola zawzyczaj trzyma mnie za palca jak je a jak zje to się chwilę nim bawi i próbuje go włożyć do buzi tak więc dzisiaj jej na to pozwoliłam i nagle jak mnie przygryzie dziąsełkami a tam coś dziwnego :szok: no to ja jej palcem po dziąśle no i czuc coś, szybko po łyżeczkę do kuchni i stukam a tu dźwięczy:szok::-D no i mamy ząbek :-D

nie mogę w to uwierzyć

Anna oj- moje zdanie jest takie:
1. Zmień lekarza :laugh2:
2. Karm jak dzieco się dopomina: mój je co 3-3,5 h. W nocy śpi od 19:30 do 5:00-6:00, ale jego brat w tym samym okresie spokojnie dziamał w nocy 3 razy.
3. Bartek waży więcej i pediatra nie widziała anomalii, więc nie wiem o co chodzi u Was :sorry: Jaką wagę urodzeniową miała Malutka?
4. U Bartka w gorące dni występuje wysypka na torsie i nic nie pomaga- wg mojej pediatry jest to skóra skłonna do alergii i przejdzie (znaczy się wyrośnie z tego): jak się ochładza to to miejsce robi się czerwone i szorstkie, a potem suche- smaruję Nivea SOS i przechodzi :tak:

Reasumując: ja bym wyluzowała :laugh2:

Właśnie wróciłam od alergologa i już sama nie wiem co tym sądzić:confused2:. Małej jak tylko jest ciepło momentalnie robi się uczulenie pod kolankami i na szyjce (zasypki nie pomagają, mąka też). Po maściach jest w lepszym stanie, ale normalna skórka tylko wtedy gdy jest chłodno. Młoda waży niecałe 6 kilo (na ważenie konkretne dopiero pójdziemy, bo tam to ja się ważyłam z Alicją na rekach, a potem bez niej:baffled::errr:) i lekarka mi mówi, że to za dużo:confused2: i że za często ją karmię (w ciągu dnia co 3, 3,5h, jak się uda to 4h, i dwa razy w nocy, przyznałam się do jednego:zawstydzona/y:, a ona mi, że w nocy już nie powinna jeść:szok:. I że te wysypki z za częstego jedzenia:eek:.
Lekarka ma dobrą opinie itd, ale już sama nie wiem co myśleć.

nie no jak dla mnie to ta kobita jakaś nie teges. kurde jak dziecko chce jeść to jak mamy go nie nakarmić. PORAŻKA! Idź kochana do innego lekarza

Im moja też sypia różnie, raz więcej raz mniej ,dzisiaj bardzo dużo spala w dzień aż byłam w szoku. Także spaniem się nie przejmuj, a skóra to u dzieciaczków takich małych jest jasna.

Co do odciagania skórki z psiutków to sie nie wypowiadam bo tego nie robię :-p:-)

gratuluje ząbków Wszystkim Maluszkom ale super...rany jak ten czas leci,... dopiero co maluchy były w brzuchach a tu juz ząbki super

No to moja Ola dołącza do grona ząbkowiczów!!! :szok::-D:szok::-D:szok::-D
Nieśmiało pojawia sie lewa dolna jedynka, słychać stukanie łyżeczką! więc to chyba musi byc ząb
Normalnie jestem w takim szoku, że oj. Oczywiście całkiem przypadkiem to odkryłam, bo Olcia nie dawała żadnych oznak że to ząbki idą/ no ślinienie sie i wpychanie wszystkiego do buzi nie wzbudziło moich podejrzeń/ a tu proszę. A więc jak to było. Karmiłam ją dzisiaj przed kąpielą, Ola zawzyczaj trzyma mnie za palca jak je a jak zje to się chwilę nim bawi i próbuje go włożyć do buzi tak więc dzisiaj jej na to pozwoliłam i nagle jak mnie przygryzie dziąsełkami a tam coś dziwnego :szok: no to ja jej palcem po dziąśle no i czuc coś, szybko po łyżeczkę do kuchni i stukam a tu dźwięczy:szok::-D no i mamy ząbek :-D

nie mogę w to uwierzyć

Gratulacje dla Olenki...;-)

też nie mam pojęcia jak się za to zabrać. wydaje mi sie, że jeszcze krzywdę Adasiowi zrobie, albo że go zaboli ;/.
no i nie czynie tego codziennie, bo tez gdzies mi sie obilo o uszy, ze w ogole robic tego nie powinnam. A zapytac sie nie ma kogo, bo moja mama dwa dziurawce wychowala :|

są dwie szkoły jedna mówi ściągać, a druga że nie...

powiem tak, moja sąsiadka stosowała do swojego syna drugą szkołę i skończyło się tym, że jej syn musiał mieć zabieg gdyż stulejka cała od powstałego głębiej brudu wywoła zakażenie... tak więc ja Q zsuwam, a czasem nawet wacikiem takim do uszy dokłądnie czyszczę, bo się tam gromadzi brud...

Anna oj- moje zdanie jest takie:
1. Zmień lekarza :laugh2:
2. Karm jak dzieco się dopomina: mój je co 3-3,5 h. W nocy śpi od 19:30 do 5:00-6:00, ale jego brat w tym samym okresie spokojnie dziamał w nocy 3 razy.
3. Bartek waży więcej i pediatra nie widziała anomalii, więc nie wiem o co chodzi u Was :sorry: Jaką wagę urodzeniową miała Malutka?
4. U Bartka w gorące dni występuje wysypka na torsie i nic nie pomaga- wg mojej pediatry jest to skóra skłonna do alergii i przejdzie (znaczy się wyrośnie z tego): jak się ochładza to to miejsce robi się czerwone i szorstkie, a potem suche- smaruję Nivea SOS i przechodzi :tak:

Reasumując: ja bym wyluzowała :laugh2:

3300

Staram się. Mogę zrobić zdjęcie naszej wysypki i porównasz czy Wasza wysypka też tak wygląda:zawstydzona/y::-)?

Akata gratuluję ząbka!!

reklama
bzdura na kółkach z zaczęstym karmieniem...

dokłądnie tak samo pomyślałam... brak nocnego karmienia powinien być u 6 m-nego dziecka... a wcześniej jak się zdarza, to nie jest to nic złego... a już na pewo karmienie co 3-3,5-4h nie jest za częstym karmieniem... lepiej zmień lekarza...!!

Ostatnia edycja:
Do góry