reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Akaata super... a u Marka coś przystopowały zębiska... niby szły widać zgrubienia na dziąsłach już powyżej połowy, białawe dziąsła z góry i nic... mało tego górne jedynki są juz gdzieś w 3/4 "wysokości"... no nic czekam cierpliwie... to i tak lepszy wynik niż 11 miesięcy i pierwszy ząb u Janka...

reklama
są dwie szkoły jedna mówi ściągać, a druga że nie...

powiem tak, moja sąsiadka stosowała do swojego syna drugą szkołę i skończyło się tym, że jej syn musiał mieć zabieg gdyż stulejka cała od powstałego głębiej brudu wywoła zakażenie... tak więc ja Q zsuwam, a czasem nawet wacikiem takim do uszy dokłądnie czyszczę, bo się tam gromadzi brud...
synek mojej psiapsioly tez mial zabieg ...

Akaata- gratki. Dzielna Olusia :-)

No to moja Ola dołącza do grona ząbkowiczów!!! :szok::-D:szok::-D:szok::-D
Nieśmiało pojawia sie lewa dolna jedynka, słychać stukanie łyżeczką! więc to chyba musi byc ząb
Normalnie jestem w takim szoku, że oj. Oczywiście całkiem przypadkiem to odkryłam, bo Olcia nie dawała żadnych oznak że to ząbki idą/ no ślinienie sie i wpychanie wszystkiego do buzi nie wzbudziło moich podejrzeń/ a tu proszę. A więc jak to było. Karmiłam ją dzisiaj przed kąpielą, Ola zawzyczaj trzyma mnie za palca jak je a jak zje to się chwilę nim bawi i próbuje go włożyć do buzi tak więc dzisiaj jej na to pozwoliłam i nagle jak mnie przygryzie dziąsełkami a tam coś dziwnego :szok: no to ja jej palcem po dziąśle no i czuc coś, szybko po łyżeczkę do kuchni i stukam a tu dźwięczy:szok::-D no i mamy ząbek :-D

nie mogę w to uwierzyć

hahaha super :-) normalnie kolejnej zazdroszczę :-D

kurdę a ja nie wiem czy to taka radocha te zęby w tak młodym wieku, bo to podobno bardziej sie psują póxniej, choć mój małż nigdy nie był u dentysty a to przez jego geny te zęby tak szybko

Właśnie wróciłam od alergologa i już sama nie wiem co tym sądzić:confused2:. Małej jak tylko jest ciepło momentalnie robi się uczulenie pod kolankami i na szyjce (zasypki nie pomagają, mąka też). Po maściach jest w lepszym stanie, ale normalna skórka tylko wtedy gdy jest chłodno. Młoda waży niecałe 6 kilo (na ważenie konkretne dopiero pójdziemy, bo tam to ja się ważyłam z Alicją na rekach, a potem bez niej:baffled::errr:) i lekarka mi mówi, że to za dużo:confused2: i że za często ją karmię (w ciągu dnia co 3, 3,5h, jak się uda to 4h, i dwa razy w nocy, przyznałam się do jednego:zawstydzona/y:, a ona mi, że w nocy już nie powinna jeść:szok:. I że te wysypki z za częstego jedzenia:eek:.
Lekarka ma dobrą opinie itd, ale już sama nie wiem co myśleć.
może to jakaś rodzina z moją teściową.....:eek:

3300

Staram się. Mogę zrobić zdjęcie naszej wysypki i porównasz czy Wasza wysypka też tak wygląda:zawstydzona/y::-)?

Akata gratuluję ząbka!!

Dawaj tę fotkę- oblukam i dam znać! A jak Bartkowi wyskoczy znowu to też Ci podeślę (teraz jest na etapie suchego, ale jakiś tydzień temu to był 'wysypany'). Spróbuj posmarować tą Niveą SOS- to naprawdę niezły krem i jak mojej psiapsiółce wylazło uczulenie to się nim smarowała i mówiła, że ją mniej swędzi i szybciej schodzi.

A Twoja Malutka jak dla mnie to jest 'średnia krajowa' :))) Powinna teraz przybierać maksymalnie 500-600 gram miesięcznie, co daje około 112 g. tygodniowo (maks)- jak chcesz wiedzeć, czy nie przekarmiasz to ją zważ i po 7 dniach zważ ponownie i będziesz 'w domu'.Ale i tak uważam, że łączenie kwestii wysypki z przekarmieniem to jakaś bzdura!
Poza tym ona po prostu może sobie częściej jeść (np. w nocy), za to na raz mniej, bo zwyczajnie w świecie przysypia, albo poprzytulać się lubi... wg tej lekarki Tymuś naszego Kwiatuszka to już w ogóle szaleje ;)))

reklama
są dwie szkoły jedna mówi ściągać, a druga że nie...

powiem tak, moja sąsiadka stosowała do swojego syna drugą szkołę i skończyło się tym, że jej syn musiał mieć zabieg gdyż stulejka cała od powstałego głębiej brudu wywoła zakażenie... tak więc ja Q zsuwam, a czasem nawet wacikiem takim do uszy dokłądnie czyszczę, bo się tam gromadzi brud...

skórki nie można odsuwać bo małego to boli - trzeba myć ale okrągłym ruchem chwytasz koniuszek i rolujesz jakbyś chciała w palcach małą kulkę ulepić

zapomniałam się pochwalić że w ubiegły czwartek byliśmy na USG przez ciemiączko i jest wszystko SUPER przy okazji jako że USG robił nasz ortopeda to spojrzał na bioderka i też wszystko wygląda bardzo dobrze z czego się bardzo cieszymy.

Ostatnia edycja:
Do góry