reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

kurcze czytam ile wy dajecie swoim jeść w butli i kurde boje się, że mojego przekarmiam... ale z drugiej strony przybiera pomału... :eek:

Love jak gada sobie to niech gada :-) ja tak Q zostawiam i dopiero jak zapłącze to po 3 min przychodzę i uspokajam, tłumaczę, że jest pora snu, że nic mu się nie dzieje i wychodzę, jak płącze to przychodzę po 5 min.
Wczoraj akurat po kąpieli było darcie się, więc najpierw trafił do nas... zagadaliśmy go i się uspokoił... nie miałam pod ręką żadnej bajki, a opowiadanie o roślinkach i zimie po 15 min mi się znudziło i wzięłam swój kryminał i zaczęłam mu czytać... po przeczytaniu 6 stron dziecko odpłyneło w błogi sen :-D

aaaaa dziewczyny... zmieniliśmy to mleko z PEPTI na HA i kurcze moje dziecko robi codziennie qpe... no normalnie wystarczyło zmienić dziecko i mi się naprawiło :-D

hhhmmmmm??????? hehehe:-D

reklama
kurcze czytam ile wy dajecie swoim jeść w butli i kurde boje się, że mojego przekarmiam... ale z drugiej strony przybiera pomału... :eek:

Love jak gada sobie to niech gada :-) ja tak Q zostawiam i dopiero jak zapłącze to po 3 min przychodzę i uspokajam, tłumaczę, że jest pora snu, że nic mu się nie dzieje i wychodzę, jak płącze to przychodzę po 5 min.
Wczoraj akurat po kąpieli było darcie się, więc najpierw trafił do nas... zagadaliśmy go i się uspokoił... nie miałam pod ręką żadnej bajki, a opowiadanie o roślinkach i zimie po 15 min mi się znudziło i wzięłam swój kryminał i zaczęłam mu czytać... po przeczytaniu 6 stron dziecko odpłyneło w błogi sen :-D

aaaaa dziewczyny... zmieniliśmy to mleko z PEPTI na HA i kurcze moje dziecko robi codziennie qpe... no normalnie wystarczyło zmienić dziecko i mi się naprawiło :-D

hehehehehehehe! nie ma to jak dobre wyjście z sytuacji :-D:-D

hehehe Kici reklamacje zrobiła i dziecko wymieniła :-D:-D

Daga ale się uśmiałam z tym świerszczem, haha w takim razie się nie martwię skoro to tylko przeobrażanie się w świerszcza.... :-D
salamandra ja mam tego samego smoczka od jakis 2 miesiecy , ale on jest w sumie jak nowy bo Zosiek to go od wielkiego święta tylko używa :-D, ale mysle , że jakby go "jadła " codziennie to raz na miesiąc pewnie bym wymieniała, ale ja sie nie znam na tym :happy2:

Dziewczyny kiedy wasze maluchy zaczely intersowac sie swoimi raczkami i chwytac grzechotke ?
Jak chwycila do raczki to moja miala dokladnie 2 miesiace 27 dni.
A raczki odkryla troszke wczesniej bo 2miesiace i 5 dni...Zapisuje jej osiagniecia :)

eee tam kilka łyczków...ja marze o całym piwku....ale sie cykam;-(
No podkreslilam, ze kilka lyczkow, by sie nie okazalo, ze ktos mi wypomina, ze niby taka zajebista jestem, ze karmie cyckiem, a upajam sie alkoholem...
Bo ze hipokrytka jestem to juz wiem.........

Katik- z ząbkami jest różnie. Kuba zawsze jeden dzień miał kiepski- jak ząbek przebijał skórkę, potem było OK. Może jej idzie następny (u nas wychodziły parami).
spojrzalam w zeby, i mozesz miec racje.
lewa jedynka- tzn dziaselko gdzie kiedys wyrosnie - jest w takim stanie jak prawy jakies 8 dni temu - czyli nie normalnie rozowe, a bladziutkie...

Jak chwycila do raczki to moja miala dokladnie 2 miesiace 27 dni.
A raczki odkryla troszke wczesniej bo 2miesiace i 5 dni...Zapisuje jej osiagniecia :)

No podkreslilam, ze kilka lyczkow, by sie nie okazalo, ze ktos mi wypomina, ze niby taka zajebista jestem, ze karmie cyckiem, a upajam sie alkoholem...
Bo ze hipokrytka jestem to juz wiem.........

spojrzalam w zeby, i mozesz miec racje.
lewa jedynka- tzn dziaselko gdzie kiedys wyrosnie - jest w takim stanie jak prawy jakies 8 dni temu - czyli nie normalnie rozowe, a bladziutkie...
a któż to miał czelnosc tak cie nazwac Kasieńko???

Ja już chyba wiem dlaczego moje dziecko od kilku dni przesypia całe dnie .... ona tak spi od kiedy przyszla mata czas dla brzuszka:-D, nie cierpi na niej lezec wiec wymyslila sobie ze bedzie spac calymi dniami to jej nie bede meczyc na brzuszku :-D

reklama
salamandra smoczki kauczkowe wymieniamy co miesiąc bo są mniej trwałe. smoczki silikonowe wymieniamy jak zaczynają matowieć.

Do góry